Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop FPS z dnia na dzień

bezprondi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moj problem polega na spadku fps, doslownie z dnia na dzień, Gram mam 70-80 fps, i nagle spada do 40 - 55 fps , Niewiem co jest grane,  

Specyfikacje kompa :
Karta : Gefroce 9500 gt
PRocek : Core 2 duo e6600 2.4 ghz, ( kupiony 4 miechy temu )
płyta : asus P5VD2/VM
Ram : 2 gb
Wiem że to drewno nie komputer , ale te  70 fps było..   masakra

ustawienia w grze : wszystko na najnizsze,  
Pamiętam że pare dni temu grzebałem cos z plikiem stronnicowania ( plik wymiany ) i ustawiłem cos takiego :http://iv.pl/images/...39927061589.png ale niewiem czy to przez to te spadki fps confused_prosty.gif
Ustawienia nvidia 1 : http://iv.pl/images/...83782038468.png
Ustawienia nvidia 2 : http://iv.pl/images/...97203683853.png

Temperatury po 15 min gry na Death matchu ( srednia ilosc fps 40 ) : http://iv.pl/images/41853900477899236445.png

Ma ktoś jakieś pomysły od czego mogło sie tak stać? 

Edytowany przez slyku, 06 listopad 2015 - 21:26.

Opublikowano

"Było i nie będzie".

CS to gra ciągle aktualizowana (Poprawiana graficznie etc).

Spróbuj przeczyścić rejestr CCleanerem, przeskanować komputer anty-virusem.

Defragmentacja dysku też powinna wskórać wiele dobrego.

Ogółem - Czas najwyższy zainwestować w nowy komputer.

Opublikowano

Pan wyżej w zasadzie odpowiedział na Twoje pytanie i trudno się z tym nie zgodzić. CS jest cały czas aktualizowany (pod kątem optymalności też) jednak to są głównie modyfikacje dodające różne efekty wizualne jak np. dodatkowe animacje i to daje znaczące spadki fps. Mówię to też z własnego doświadczenia, bo Mój PC jest w podobnym wieku jak Twój tyle, że ja mam procek c2d, a grafę 9600GT. Pewnie trafiłeś okazję i kupiłeś ten procek, ale dla mnie to pakowanie hajsu w coś co jest już przestarzałe. Mimo wszystko procek powinien sobie poradzić z cs:go. Bardziej grafika tutaj daje dupy. 9500 według mnie nie był udanym zakupem.

Wracając do tematu: sprawdź wszystkie procesy pod kątem wydajności/zużycia. Zobacz co najwięcej obciąża CPU i spróbuj to wyłączyć np. na czas grania. Może coś jest aktualizowane w tle? Masz 2GB ramu co aktualnie jest minimum dla cs'a, więc musisz mieć jak najmniej obciążenia w czasie gry. Zainstaluj starszą wersję sterownika do karty graficznej. Dodaj parametry startowe na steamie. Dalej to co Pan wyżej wypisał defragmentacja i jakiś skanik pod kątem ew. wirusów. 

Opublikowano

"Było i nie będzie".

CS to gra ciągle aktualizowana (Poprawiana graficznie etc).

Spróbuj przeczyścić rejestr CCleanerem, przeskanować komputer anty-virusem.

Defragmentacja dysku też powinna wskórać wiele dobrego.

Ogółem - Czas najwyższy zainwestować w nowy komputer.

Wszystko to zrobilem juz wczoraj, i dalej to samo, :/

Pan wyżej w zasadzie odpowiedział na Twoje pytanie i trudno się z tym nie zgodzić. CS jest cały czas aktualizowany (pod kątem optymalności też) jednak to są głównie modyfikacje dodające różne efekty wizualne jak np. dodatkowe animacje i to daje znaczące spadki fps. Mówię to też z własnego doświadczenia, bo Mój PC jest w podobnym wieku jak Twój tyle, że ja mam procek c2d, a grafę 9600GT. Pewnie trafiłeś okazję i kupiłeś ten procek, ale dla mnie to pakowanie hajsu w coś co jest już przestarzałe. Mimo wszystko procek powinien sobie poradzić z cs:go. Bardziej grafika tutaj daje dupy. 9500 według mnie nie był udanym zakupem.

Wracając do tematu: sprawdź wszystkie procesy pod kątem wydajności/zużycia. Zobacz co najwięcej obciąża CPU i spróbuj to wyłączyć np. na czas grania. Może coś jest aktualizowane w tle? Masz 2GB ramu co aktualnie jest minimum dla cs'a, więc musisz mieć jak najmniej obciążenia w czasie gry. Zainstaluj starszą wersję sterownika do karty graficznej. Dodaj parametry startowe na steamie. Dalej to co Pan wyżej wypisał defragmentacja i jakiś skanik pod kątem ew. wirusów. 

ta karta graficzna byla tu od poczatku w tym komputerze, mam go juz z dobre 6 lat  :D ,  tylko ze jak kupilem 3/4 miechy temu ten procek ( e6600 ) to byly normalnie fps , 70 - 80 , moze bezkitu wina tkwi w aktualizacjach,  a szkoda gadać,, wszystko to co napisaliscie, defragmentacje,parametry, antywirus,ccleaner, wszystko to juz robilem pare dni wcześniej :/

Ale dziwnie mi to wyglada,, gram normalnie na 80 fps, i nagle spadek na pare sekund do 40 - 50 , az za niedlugo nagram telefonem,  chodze patrze sie w te same miejsce, np, z respawn terro na respa ct, ( przez cala mape,) i jest 70 fps, i za pare sekund jest 40 - 50 , i zaraz znowu te 60 - 70, dziwne te dropy

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale przyczyną tych spadków były parametry startowe , usunełem je wszystkie i chyba jest lepiej, dam znać pozniej, a to te parametry : -nojoy -novid -high -lv -nod3d9ex -threads 2 -processheap                                     
  • 0

Fałszywe info, robie reinstall, zobaczymy czy pomoże :/

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...