Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy powrócić na pl'a?

OpsOpsGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat czy powrócić na Pl'a nie grałem tam z 3 lat jestem strasznie leniwy jeżeli chodzi o exp na start mógłbym kupić coś na allegro za +/- 100 zł yangi/postać i pytanie czy opłaca mi się wracac? Strasznie długo nie grałem w metina bo nie chciało mi się expic prosze o jakies porady :/ Serwer Samos chciałbym albo Negros :/ ­

Dodam jeszcze że strasznie bym chciał wrócić na PL'a ale coraz mniej ludzi gra i metin pada i właśnie też z tym się zastanawiam czy np za 2-3 lata nie padnie już całkiem metin :/ ­

Opublikowano

Przyglądając się zmianom, aktualizacjom i innym poczynaniem GF myślę, że warto.

Teraz Metin2 PL to taki hard, dużo nowych rzeczy.

Co raz więcej eventów (http://www.mpcforum.pl/topic/1477312-pl-aktualne-eventy-aktualizowane/) i tak dalej.

Myślę, że metin nigdy nie upadnie. Jest to zbyt świetna gra.

Jedynie z roku na rok będzie co raz łatwiej i taniej.

­

Opublikowano

Nie, nie opłaca się gameforge stawia duży nacisk na itemshop, owszem aktualizacje są ale przeważnie takie, które nie wnoszą nic do gry a z nimi są dodawane przedmioty do itemshopu, które niestety tylko z niego można zdobyć.

Pasjonat
Opublikowano

Tak jak od dłuższego czasu - nie ma sensu. Chyba, że chcesz po prostu pograć, ale ta część zdania:

na start mógłbym kupić coś na allegro za +/- 100 zł yangi/postać

to wyklucza, bo szczególnie wydatek na pl'a jest zbędny. Lepiej zagraj na jakimś easy/medium, przynajmniej będzie Ci łatwiej o level, więc się zmniejszy 'praca' ( :lenny:)
i kasy też wydawać nie trzeba. Na Antarisa możesz też poczekać.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

wpisz sobie na Youtubie "Metin2 Film dokumentalny" a dowiesz sie sam jak wygląda sytuacja na PL'u, według mnie nie warto.

beznazwyzb.png

Ninja Defuse to mój nowy nick.

Zbieram plusy.

Chętnie pomagam w różnych grach, aktualnie gram w

play4free Battlefield

play4free Need For Speed World

Opublikowano

nie opłaca sie.Zdrowy człowiek by sam wiedział,ze do tej gry sie juz nie wraca bo to bez sensu.Ludzi coraz mniej fuzja serwerow.Wiec to musi byc przyczyna skoro ludzie odeszli.Tak jak zrobili fuzje i zaraz wyszedł serwer tbd dla zarobku jak było malo graczy i tak porażka.Team PL i tak to czyta więc to i tak nic nie wniesie.Bo graczy to traktują jak psy,ale jak kupujesz rzeczy w is to dla nich i tak za malo.Przeanalziowac ile oni hajsy wytrzepali przez tylre lat.teraz to spokojnie mogą nie pracować do końca życia.Tak samo bycie tym GM na serwie jest bez sensu oni nawet z tego hasy nie dostają tylko sm

/niereg. sygna

Opublikowano

Ja tam polecam zacząłem tydzień temu na Tortudze jest świetnie! Gra bardzo dużo ludzi szukają pomocy na boja wszystkie spoty na Bo zajęte, aż się przypominają stare czasy super sprawa! :)

Opublikowano

Nie,ma sensu wracać,sam oddałem znajomemu konto z 35 lvl likan + boj nie ma sensu wracać na M2 nie dorobisz się na metkach 24/7 Gimby/dzieci kolejną rzeczą mało kto ci tam pomoże a odpisze to już bajka szkoda tracić czasu na chorego PL-a,ale i także są małe jednostki graczy,o ile trafisz to pomogą nawet za free.

Więc wnioskując nie opłaca się wracać przez durne skrzynie ucznia i ich dodania oraz zmianki,bo to już nie to samo pamiętam jak kiedyś dropłeś zbrojke z 2khp i byłeś szczęśliwy a teraz ni uja... teraz na negros ogarniete eq typu fms i smiertela +150kk od szt itemu jak nie lepiej,a jakieś s**t fms do 25kk.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepsze jest to ,że wypowiadają się osoby które obejrzały filmik na yt.Sam wróciłem od zera na Negrosa 3 dni temu i jest bardzo przyjemnie.Mam 43lvl i już praktycznie full eq z hp i nawet na kostium z isa zarobiłem.Na serwerze gra bardzo dużo osób w porównaniu do naszych podrzędnych privów.Szczerze to polecam pla bo zmiany idą w dobrą strone i są mniej pazerni niż te k***y co stawiają prywatne serwery co 2 tygodnie

Opublikowano

Najlepsze jest to ,że wypowiadają się osoby które obejrzały filmik na yt.Sam wróciłem od zera na Negrosa 3 dni temu i jest bardzo przyjemnie.Mam 43lvl i już praktycznie full eq z hp i nawet na kostium z isa zarobiłem.Na serwerze gra bardzo dużo osób w porównaniu do naszych podrzędnych privów.Szczerze to polecam pla bo zmiany idą w dobrą strone i są mniej pazerni niż te k***y co stawiają prywatne serwery co 2 tygodnie

Jak w trzy dni można dorobić się dobrego eq z dobrymi bonusami to rzeczywiście, global nie wiele różni się od privów -.-

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Lepiej "stracić czas" grając na prywatnych serwerach. Aktualnie to co się dzieje na globalu nie zachęca do rozpoczęcia gry.

tzn? rozwin to bo nie wiem co sie dzieje

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli lubisz trudną grę i walke o wszystko to polecam CI wrócic a jeżeli chodzi o postacie i eq to teraz tanie sam mam sporo na sprzedaz na Wetar jakbys chciał to PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...