Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - najlepszy Wiedźmin

termit000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wygląda to tak:

Wiedźmin 1- fabuła jedna z najlepszych, system walki do dup*.

Wiedźmin 2- Fabuła też dobra, ale to nie to co w pierwszym Wiedźminie. O wiele lepszy system walki niż w 1.

Wiedźmin 3- Fabuła 9/10, najlepszy system walki ze wszystkich Wiedźminów.

Moją ulubioną częścią jest 3, ponieważ w porównaniu do 1 i 2 to mistrzostwo, ale gdyby nie te bugi :/

Zadania bardzo fajne, wciągające i można praktycznie wszędzie je znaleźć. Otwarty świat, grafika miodzio. Dużo nawiązań do poprzednich części jaki i do książek (nie powinno być to dziwne :v )

+Cycki

+Dialogi

+Zajebist* modele głównych postaci, jak i tych zwykłych

+Jest własny konik

+Dodatki do gry (na razie tylko jeden)

+Dużo DLC

+Ciri i Yennefer

+System walki

+Zadania

+Nawiązania

+Przebieranie się z Eskelem i Lambertem w ciuchy Yennefer i próba nawiązania połączenia z czarodziejkami (hehe)

-Bugi

-Jedna animacja sexu

Opublikowano

1. Próbowałem przejść ale poddałem się przez system walki aczkolwiek mam chęć dać jej jeszcze jedną szansę.

2. Tu moim zdaniem Geralt podczas walki jest jakiś mało zwinny a za bardzo ociężały przez co walka tu dla mnie była mordęgą dlatego również i tej części nie przeszedłem i wątpie czy kiedykolwiek przejdę, ponieważ już za dużo miałem podejść.

3. Dawno takiego RPG na rynku nie było klimat naprawdę świetny, jeden z nie wielu RPG, w którym nie przewijałem dialogów prze samym końcu przechodzenia gry, grafika może mega nie jest ale efekty świetlne są świetne, questy nie nudzą, system walki wystarczająco dynamiczny i w końcu widać po Geralcie, że posiada nadludzki refleks itp.

Opublikowano

1. Fabuła świetna, system walki dosyć kiepski, ale nie ma tragedii.

2. Fabuła dobra, system walki lepszy, ale coś jeszcze brakuje.

Chociaż system walki można w obu przypadkach modami nieco zmodyfikować i jest lepiej.

3. Hmm...niby klimat jest, system walki świetny, grafika świetna, ale moim zdaniem gra sprawia wrażenie wydawanej w pośpiechu. Nie wszystko w fabule trzyma się kupy, świat momentami nieco wybrakowany. Trochę pograłem i narazie odłożyłem - poczekam na wszystkie dodatki(czyli właściwie kompletną grę).

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

1. Próbowałem przejść ale poddałem się przez system walki aczkolwiek mam chęć dać jej jeszcze jedną szansę.

2. Tu moim zdaniem Geralt podczas walki jest jakiś mało zwinny a za bardzo ociężały przez co walka tu dla mnie była mordęgą dlatego również i tej części nie przeszedłem i wątpie czy kiedykolwiek przejdę, ponieważ już za dużo miałem podejść.

3. Dawno takiego RPG na rynku nie było klimat naprawdę świetny, jeden z nie wielu RPG, w którym nie przewijałem dialogów prze samym końcu przechodzenia gry, grafika może mega nie jest ale efekty świetlne są świetne, questy nie nudzą, system walki wystarczająco dynamiczny i w końcu widać po Geralcie, że posiada nadludzki refleks itp.

U mnie wygląda to tak:

Wiedźmin 1- fabuła jedna z najlepszych, system walki do dup*.

Wiedźmin 2- Fabuła też dobra, ale to nie to co w pierwszym Wiedźminie. O wiele lepszy system walki niż w 1.

Wiedźmin 3- Fabuła 9/10, najlepszy system walki ze wszystkich Wiedźminów.

Moją ulubioną częścią jest 3, ponieważ w porównaniu do 1 i 2 to mistrzostwo, ale gdyby nie te bugi :/

Zadania bardzo fajne, wciągające i można praktycznie wszędzie je znaleźć. Otwarty świat, grafika miodzio. Dużo nawiązań do poprzednich części jaki i do książek (nie powinno być to dziwne :v )

+Cycki

+Dialogi

+Zajebist* modele głównych postaci, jak i tych zwykłych

+Jest własny konik

+Dodatki do gry (na razie tylko jeden)

+Dużo DLC

+Ciri i Yennefer

+System walki

+Zadania

+Nawiązania

+Przebieranie się z Eskelem i Lambertem w ciuchy Yennefer i próba nawiązania połączenia z czarodziejkami (hehe)

-Bugi

-Jedna animacja sexu

Serio? Nigdzie nie widzę, by ten system był jakoś do dupy.

Bo co? Bo się już przyzwyczailiście do tych swobodniejszych walk? Jak gra ma tak świetną fabułę jak piszecie to nie wierzę, by system walk tak bardzo utrudniał przejście tej gry. A może to jednak jedna z cech wiedźmina, że ma przy sobie snobów gier, którzy zwracają uwagę na wszystko? I nawet kogoś takiego jest w stanie zaspokoić co jest sztuką ;)

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Bo co? Bo się już przyzwyczailiście do tych swobodniejszych walk? Jak gra ma tak świetną fabułę jak piszecie to nie wierzę, by system walk tak bardzo utrudniał przejście tej gry. A może to jednak jedna z cech wiedźmina, że ma przy sobie snobów gier, którzy zwracają uwagę na wszystko? I nawet kogoś takiego jest w stanie zaspokoić co jest sztuką ;)

­

Kto co woli.

Nie mówię, że gra jest trudniejsza przez ten system walki, ale po prostu monotonna- wciskasz LPM w danym momencie i od czasu do czasu robisz unik albo uciekasz.

Ja sam przeszedłem tą część nie jeden raz z modem FRC, który bardzo utrudnia rozgrywkę i jakoś problemów zbytnich nie było, nie licząc częstych ucieczek i zawsze zapas jaskółek po 20 sztuk xD

Tobie może się oczywiście taki system podobać, ale nie znaczy ze innym ;)

Opublikowano

Wszystkie tytuły wielbię i każda z części była dobra w swoich czasach. Fabuła w 1 mi się podobała, grafika jak na rok 2007 epicka, Wiedźmin 2 + za dwie oddzielne linie fabularne (ścieżka Roche'a i Iorwetha), przeszedłem tylko po stronie Roche'a wykonując przy tym wszystkie questy poboczne. Wiedźmin 3 - otwarty świat, gdzieś czytałem, że jeśli chciałoby się przebyć drogę na piechotę z jednego krańca świata na drugi, to zajmuje to pół godziny. Niestety już trochę gorzej z optymalizacją i bugami. Dodatku serca z kamienia jeszcze nie ogrywałem.

Opublikowano

Wiedźmin 3. Gra jest bardzo długa, fabuła i misje poboczne zaskakują. Jest duży świat. Ja ją oceniam na 10/10.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

­

Raczej to nie jest jedyną przyczyną bo jakoś wielokrotnie przechodziłem Gothic 1 jak i dwa także nie mów, że jestem przyzwyczajony do tych systemów walk opartych tylko na LPM. Jeżeli chcesz kogoś oceniać poprostu na początek się doinformuj. W jedynce system walki był znośny ale w dwójce Geralt jest zbyt ociężały przez co dynamika walki została moim zdaniem zbytnio zachwiana o to mi chodziło.

Btw. Każdy ma swoje zdanie i ja osobiście w grę w którą mi się średnio wygodnie gra grać póki co nie chce no chyba, że nie będę miał żadnego innego tytułu do ogrania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...