Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest sposób na tatę?

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest jakiś sposób na utarcie tacie nosa lub nauczenie go, że komputer od gier nie psuje się..... Ponieważ za każdym razem gdy coś nie działa to: to przez twoje gry, ten komputer jest zawalony grami itp., tyle masz tych gier na pulpicie,(tata włączył komputer i nie chciał się połączyć z internetem (wystarczyło zrobić restart (wspomniałem że może karta sieciowa się spaliła......)))..... to dlaczego jak ty siedzisz nie ma internetu w całym domu ? (wziął najgorszy router (czyli najtańszy) to się dziwi)) Nie chodzi mi że mu zepsuć tablet, tylko go oduczyć tego głupiego narzekania...... Z góry dziękuje za pomoc.
PS Laptop jest ,,mój", a tablet ,,jego".... lecz i tak korzystamy z obydwóch....

Opublikowano

zabierz komputer i wyprowadź się nie możesz na takie zachowanie pozwolić co on sobie myśli. powiedz że w takich warunkach nie możesz dorastać

Opublikowano

A przypierdol mu... :v

"Starociom" tego przetłumaczyć się nie da. ;p

No bez przesady (wiem sarkazm)....

zabierz komputer i wyprowadź się nie możesz na takie zachowanie pozwolić co on sobie myśli. powiedz że w takich warunkach nie możesz dorastać

nie o to chodzi że w takich warunkach nie mogę żyć, lecz chcę go oduczyć tego narzekania.....

Opublikowano

No bez przesady (wiem sarkazm)....

nie o to chodzi że w takich warunkach nie mogę żyć, lecz chcę go oduczyć tego narzekania.....

porozmawiaj z nim że masz go dość i że nie będziesz go kochał jak będzie tak narzekał i powiedz że jak się to powtórzy to wyląduje poza domem

Opublikowano

Zrób tak: skopiuj wszystkie potrzebne pliki na jakiś pendrive czy coś walnij format zainstaluj wszystko od nowa (bez gier, tylko rzeczy dla taty) i zostaw! Jak zobaczy że dalej wszystko nie działa i nie ogarnie to poprosi cię o pomoc i wtedy mu to wytłumaczysz. Jest minus tego sposobu - reinstall może naprawić kilka błędów w rejestrze i innych takich, co może spowodować (ale nie musi) trochę lepsze działanie komputera i całość obróci się przeciw tobie.

Opublikowano

Zrób tak: skopiuj wszystkie potrzebne pliki na jakiś pendrive czy coś walnij format zainstaluj wszystko od nowa (bez gier, tylko rzeczy dla taty) i zostaw! Jak zobaczy że dalej wszystko nie działa i nie ogarnie to poprosi cię o pomoc i wtedy mu to wytłumaczysz. Jest minus tego sposobu - reinstall może naprawić kilka błędów w rejestrze i innych takich, co może spowodować (ale nie musi) trochę lepsze działanie komputera i całość obróci się przeciw tobie.

on używa tableta..... laptop okazjonalnie....

Opublikowano

porozmawiaj z nim że masz go dość i że nie będziesz go kochał jak będzie tak narzekał i powiedz że jak się to powtórzy to wyląduje poza domem

mogę prosić o normalne komentarze ?

*komentarz którym odblokuje sobie pisanie na publikacjach serwerów*

???

Opublikowano

mogę prosić o normalne komentarze ?

???

nie bo ja jestem nienormalny 

napisałem co masz zrobić wykonaj zadanie masz jeden cel zlikwidować przywódców domu, wtedy zdobędziesz władze i księżniczkę leye

Opublikowano

Witam, jest jakiś sposób na utarcie tacie nosa lub nauczenie go, że komputer od gier nie psuje się..... Ponieważ za każdym razem gdy coś nie działa to: to przez twoje gry, ten komputer jest zawalony grami itp., tyle masz tych gier na pulpicie,(tata włączył komputer i nie chciał się połączyć z internetem (wystarczyło zrobić restart (wspomniałem że może karta sieciowa się spaliła......)))..... to dlaczego jak ty siedzisz nie ma internetu w całym domu ? (wziął najgorszy router (czyli najtańszy) to się dziwi)) Nie chodzi mi że mu zepsuć tablet, tylko go oduczyć tego głupiego narzekania...... Z góry dziękuje za pomoc.

PS Laptop jest ,,mój", a tablet ,,jego".... lecz i tak korzystamy z obydwóch....

Zrób porządek na komputerze, ukryj wszystkie gry jakie masz, zrób sobie ukryty folder ze skrótami do gier. 

Instaluj gry tam gdzie twój ojciec nie wchodzi. Wywal skróty do gier z pulpitu/menu start. Jeżeli grasz w gry przez przeglądarkę to zainstaluj taką której twój ojciec nie zna i ukryj ją jak gry. Używaj jej tylko do grania resztę rób na zwykłej coby historia była :P

Powodzenia i daj znać czy pomogło :)

Opublikowano

Zrób porządek na komputerze, ukryj wszystkie gry jakie masz, zrób sobie ukryty folder ze skrótami do gier. 

Instaluj gry tam gdzie twój ojciec nie wchodzi. Wywal skróty do gier z pulpitu/menu start. Jeżeli grasz w gry przez przeglądarkę to zainstaluj taką której twój ojciec nie zna i ukryj ją jak gry. Używaj jej tylko do grania resztę rób na zwykłej coby historia była :P

Powodzenia i daj znać czy pomogło :)

jedyne co mam to call of duty 2 (na pulpit mam pełny, ponieważ ostatnio robiłem prezentacje + nie chciało mi się go sprzątać ostatnio.....)

Opublikowano

Porozmawiaj z nim powiec że to nie przez gry.

Jak już to przez wirusy jak ściągasz z neta.

Miałem to samo :D

ale pokupywali sobie laptopy to się odczepili :D

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@KsP

powie że to przez te usunięte gry pozostało :x 

wytłumacz mu to w jakiś łatwiejszy i prosty do zrozumienia sposób że to głównie zależy od sprzętu a nie od gier

Opublikowano

Też miałem taką sytuację. "Informatykiem domowym" z racji tego, że się uczę, to nie oddają nigdzie do naprawy tylko zawsze "Maks zrób coś"...

Kiedyś mi przyszli, że coś jest nie tak, że to wszystko przez to, że ja gram (odpalona 1 gra z serii Via www) no i w końcu wziąłem tego laptopa, jebłem im o blat stołu i powiedziałem "Jak Jej (mojej siostrze) kupiliście gówno, to się nie dziwcie, że nie działa" No i zrozumieli, bo od tego czasu już nie narzekają, że wolno chodzi :D

Ale nie wiem jakiego masz laptopa czy kompa, bo ten komp mojej siostry, to rzeczywiście i ewidentnie laptop do dupy. Ty możesz jebnąć routerem :D

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Komputer od gier się psuje, rzekłbym.

Miej komputer 1gb ram, karta 8600gt procek tam jakiś 1x 2.60 i odpal sobie wiedźmina 3 na ultra, komputer Ci się nie zepsuje tylko wybuchnie, także zastanów się co piszesz.

A jeżeli chodzi mu o to, że na komputerze jest za dużo gier i mu to przeszkadza to nic nie zrobimy z tym, powiedz mu, niech poczyta na necie od czego komputer się "często" psuje czy coś.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Co poradzisz, głupota. Zwłaszcza jak ktoś jest młodszy to mu się takie rzeczy pierdoli, że niby on to ma 500 folderów z grami i wszystkie są odpalone jednocześnie i to się tam wszystko w środku przegrzewa (nawet gdyby komputer miał heat-pipe w środku i 20 stopni) - a to transfer wykorzystujesz (mimo, że internet jest tak słaby, że ograniczenie do pobierania np. 2 GB byłoby ruch.aniem w dupe.

Najlepiej to się oddzielcie - po co Ci tablet? Po co mu komputer jak ma tablet?

Przepytaj się go ile robił defragmentacji czy czyścił takim ccleanerem.

Zapytaj się jak gry szkodzą komputer - w razie pierdół nalegaj na informatyka, jeżeli ojciec jest wystarczająco uparty to pójdzie z tobą do informatyka i się zapyta - wtedy mu powiesz co i jak.

Ewentualnie jak się teraz będzie czepiał to mu pociśnij ,, jak Ty nawet nie wiesz co to jest RAM, a co dopiero gry ''.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jak czytam niektóre komentarze to idzie się usmiac.

Wątpię, że przekonasz ojca. To jest wiek i "mam zawsze rację". Nie miałam takich problemów, ale u mnie dawniej narzekali, że dużo czasu spędzam na pc. Jak brat coś rozwalił w kompie, a to naprawilam sama przestali marudzic. Może spróbuj udowodnić, że coś cię to uczy. Chociaż nie wiem jakie plusy ma granie w Cod xD

O ile Twój tata jest czlowiekiem i osobą, która podczas rozmowy nie przerywa tylko sluchabuwaznie to spróbuj z nim zagadać. Czasem ciężko porozmawiać szczerze, a wiele to pomaga.

Opublikowano

przyzwyczaj sie, jakbys zaczal przedstawiac mi jakies argumenty to dalbym ci kare. z ojcem nie wygrasz chyba ze bedziesz mial ze 30 lat.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...