Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklama świąt

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio siedzę sobie w domu i przeglądam Tv, zobaczyłem reklamę chyba T-mobile w której stoi tir i wokół mikusie ^^  a na samym końcu tekst "w tym roku to my rozpoczynamy święta pierwsi" co wy o tym sądzicie ? Bo dla mnie jest to jawna podróba reklamy coca-coli która na dzień drugi wypościła swoją reklamę do tv. Jest to ciekawa sytuacja bo odczułem wrażenie że T-m wymusiło jakoś żeby coca-cola na drugi dzień opublikowała swoją reklamę. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Olej reklamy

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

W firmie Coca-Cola na pewno są zadowoleni z tego że ktoś podrobił ich reklamę. Jak można zauważyć chociażby po tym temacie, taki świąteczny tir kojarzy się z Colą chociaż reklama dotyczy całkowicie czegoś innego. Mają dzięki temu darmową promocję swojego napoju.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Sposób reklamowania się mogą podrobić, ale to Coca-Cola rozdaje tu karty. Obecnie korzysta z lepszych pomysłów (np. Świąteczna Trasa Ciężarówek Coca-Coli). Jak to mówią marketingowcy: Lepiej być w czymś pierwszym, niż później najlepszym. Ludziom teraz świąteczne reklamy głównie kojarzą się z Coca-Colą i nic tego nie zmieni.

qNlpLYT.jpg

Opublikowano

To jest na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Poza tym jest połowa listopada, a firmy nawet po wszystkich świętych zaczęły nam wciskać te durne reklamy...

co do reklamy mobile też o tym myślałem, ze jest podobna do reklamy Coca coli, nie zdziwię się jak podadzą ich o plagiat :D

banner.jpg

Opublikowano

Marketing ;) Za tymi reklamami siedzi kupa ludzi, którzy kombinują jak nakręcić hype na świąteczny klimat, by później przełożyć to na jak najlepsze wyniki w sprzedaży..

To że ciężarówka od razu kojarzy się wszystkim z marką coca-coli pokazuje tylko jakim potężnym narzędziem jest marketing, i jak wielkie korpo kodują informacje w naszych głowach.

Dla tych którzy jeszcze nie widzieli - polecam nową reklamę Allegro.

Jak dla mnie genialne! Ktoś kto za tym stoi jest dla mnie mistrzem. Bardzo emocjonalnie, klimatyczne i jasno narzuca cel.

Opublikowano

Dla mnie trochę taka nieprawdziwa. Raczej nie sądzę aby w latach 80 ludzie się tak ubierali jak w tej reklamie. No chyba że Pewex motzno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...