Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry

laxuspeeel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rób ruskie. Gra jest ze wschodu, więc i te czołgi są robione z Vibranium, zaginają czasoprzestrzeń itd.  Magiczne pancerze i działa. Czołgi medium lub ciężkie.

Opublikowano

A co powiesz o Amerykańskich niszczycielach i Francuskich artyleriach? Widziałem dobre recenzje na ich temat.

Artami mało co grałem, a francuska chyba jedynie do 5 tieru na początku słabe wszystko przeładowanie jedynie najkrótsze ze wszystkich inny nacji(na końcu ma magazynek, niech ktoś inny sie wypowie bo ja arty nie lubię i skończyłem grę nimi dawno temu po pewnym nerffo-buffie). USA TD'ki na początku wszystko miękkie  łącznie z 7 tierem od 8  tieru obie linie są twarde + dobre działa. od 8 tieru jedna linia ma obrotowe wieże(tu słabszy pancerz), a druga nie ma w ogóle wieży(lepszy pancerz). Jak grałem jeszcze robiłem te z wieżami. Ogólnie polecam TD USA :D

Opublikowano

Rób ruskie. Gra jest ze wschodu, więc i te czołgi są robione z Vibranium, zaginają czasoprzestrzeń itd.  Magiczne pancerze i działa. Czołgi medium lub ciężkie.

Jasne, działa laserowe, pancerz ze stalinium, napęd ponadświetlny. Są dobre, ale nic po za tym. Na tle innych medów są inne, dobry rof, stosunkowo niska alpha, pancerz nieco słaby od np. e 50m.

A co powiesz o Amerykańskich niszczycielach i Francuskich artyleriach? Widziałem dobre recenzje na ich temat.

Amerykańskie TD to tylko linia do E3. Sama linia ssie i jest nieprzyjemna, ale za to E3 to wynagradza. Z E4 jest odwrotnie - linia nienajgorsza, za to E4 to jeden z najgorszych Xt. Ani pancerza, ani mobilność, działo gorsze od E3.

Francuskie arty ssą i nie opłaca się ich robić. Czekasz 70 sekund na 4 pestki, wejdą 2, za 300 dmg. Z artylerii liczą się głównie T92 i GC. Czasem można jeszcze wziąć ob. 261, ale to mocno zależy od mapy. GC najbardziej uniwersalny.

A możesz skomentować jeszcze chińskie? Całkiem fajnie pomyka mi się 1 tierem.

Oceniać linię na podstawie 1 tieru? 113 jest słabym czołgiem, bez pancerza, brak depresji, działo najlepsze nie jest. 121 mam, sytuacja wygląda jak u 113. Działo niby spoko, ale obniżyć je... Wieża czasem odbije, ale z taką depresją hulldowna nie zrobisz.

Opublikowano

Najlepszą linią na początek dla początkującego gracza jest droga do IS7. Po drodze są prawie same topowe czołgi ciężkie, którymi dobrze się gra. Później można robić linie czołgów, które są poszukiwane w klanach do CW. Czyli drogi do Bat Chata, nieszczyciele amerykańskie, medy ruskie.

To jest najważniejszy czynnik jaki bierze się przy wyborze czołgów, bo później będziesz chciał grać na CW jak gra cię wciągnie. Jak zrobisz niewłaściwą linię to dowódcy nie będą brali cię na bitwy.

Opublikowano

Najlepszą linią na początek dla początkującego gracza jest droga do IS7. Po drodze są prawie same topowe czołgi ciężkie, którymi dobrze się gra. Później można robić linie czołgów, które są poszukiwane w klanach do CW. Czyli drogi do Bat Chata, nieszczyciele amerykańskie, medy ruskie.

To jest najważniejszy czynnik jaki bierze się przy wyborze czołgów, bo później będziesz chciał grać na CW jak gra cię wciągnie. Jak zrobisz niewłaściwą linię to dowódcy nie będą brali cię na bitwy.

Rozumiem, z tego co słyszałem też to droga do IS'a 7 jest własnie bardzo fajna, tylko że po drodze jest IS-8 który z tego co wiem jest średnim czołgiem do gry

Opublikowano

Rozumiem, z tego co słyszałem też to droga do IS'a 7 jest własnie bardzo fajna, tylko że po drodze jest IS-8 który z tego co wiem jest średnim czołgiem do gry

Is8 jak dla mnie to taki Tiger1 na sterydach

Opublikowano

Większość graczy jak zaczyna grę, to robi IS-7, bo to najlepsza droga.
KV-1 - Przyda ci się do zbierania kredytów, jeżeli nie masz zamiaru wydawać pieniędzy na grę.
KV-85 - Według mnie przydaje się do Szkolenia załogi;)
IS-3 - Przydaje się na ESL,CW, Drużynówki itp. :)
IS-7 - Często jest brany na CW.

Mogłam coś źle napisać, bo aktualnie mam nowe konto, bo na starym grałam dość dawno;p. Możesz potem i polecam wręcz robić linie Medów, ale do któreg sam sobie zadaj to pytania, bo te trzy:
- Obj 140
- Obj 430
- T-62A

Są bardzo podobne do siebie, ale osobiście najlepiej mi się grało Obj 140.

Opublikowano

Polecam Ci ... Najczęściej brane X na CW moim zdaniem.

Ruskie Obj.140 med

Amerykańskie T110E5 Ht

Japońskie STB-1 med

Niemieckie Leopard 1 med 

Opublikowano

Polecam Ci ... Najczęściej brane X na CW moim zdaniem.

Ruskie Obj.140 med

Amerykańskie T110E5 Ht

Japońskie STB-1 med

Niemieckie Leopard 1 med 

Czy ja wiem...STB-1 ? Głównie ludzie biorę BatChata,Leosia,Obj 140/430. Jeżeli chodzi, o medy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...