Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4/XBOX ONE

Dexude

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak przez najbliższe 7 lat. Konsole są ekonomicznym rozwiązaniem chęci zagrania w jakieś nowsze gierki. ;) Ceny gier konsolowych i PC powoli się zrównują co jest chore, ale sam fakt.

Ja PS4 kupiłem na początku 2014 lub pod koniec 2013 za 1100 zł.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o konsolę to najlepiej kupić coś z serii PS z tego względu że firma SONY bardzo dobrze dopracowuje swoje nowe technologie. Możesz tam ujrzeć duże taktowania a także samą satysfakcje że można się fajnie pobawić bez tzw. "Lagów". Więc jak najbardziej polecam ci kupić konsolę :) 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o konsolę to najlepiej kupić coś z serii PS z tego względu że firma SONY bardzo dobrze dopracowuje swoje nowe technologie. Możesz tam ujrzeć duże taktowania a także samą satysfakcje że można się fajnie pobawić bez tzw. "Lagów". Więc jak najbardziej polecam ci kupić konsolę :)

Aktualnie obie konsole (XONE/PS4) oferują taki sam poziom. Jedynie czym się różnią to exclusive'y.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

lecz Firma sony oferuje lepszy i tańszy wybór gier :)

Porównaj ceny gier na XONE i PS4, a dopiero później pisz takie coś.  ;)

Co masz na myśli pisząc: "Lepszy"?

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

No tylko najśmieszniejsze jest to że trzeba mieć ps+ jeśli chcesz grać multiplayer, bo przez to żałuję że kupiłem ps4 zamiast pc..

Opublikowano

Niby dlaczego miało by się nie opłacać? Są to dwie najnowsze konsole gdzie zagrasz przez ładne parę lat w nowe gry bez problemu. 

Polecam Ci kupić ps4, xbox mimo że jest tańszy nie skusiłabym się na kupno tej konsoli. 

No tylko najśmieszniejsze jest to że trzeba mieć ps+ jeśli chcesz grać multiplayer, bo przez to żałuję że kupiłem ps4 zamiast pc..

xbox ma to już od dawna, a PS4 abonament ps+ nie jest wcale taki drogi. Możesz kupić np na 14 dni za 2 zł ? To nie jest duży koszt, ale wiem dobrze że jeśli kupisz PC i załóżmy że będziesz kupować gry na steam wyjdzie Ci prawie to samo ( chyba taniej ) ale licz się z tym że PC trzeba zmieniać części z czasem a konsola będzie chodzić Ci przez 10 lat czy tam kiedy zrobią PS5 ( o ile zrobią ) i  wiesz że zagrasz bez zawieszki, zagrasz z myślą że masz fajną grafikę i nie martwiąc się o to że za dwa lata aby zagrać np w FarCry 5 będziesz musiał zmieniać kartę graficzną bądź napier na mini.. Więc dla mnie konsole są najlepszym rozwiązaniem na ładne parę lat. I nie posiadam konsoli od teraz że ps3-ps4 tylko już od pegazusa co jeszcze mam i jak chodziły tak chodzą mimo upływu tylu lat.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Niby dlaczego miało by się nie opłacać? Są to dwie najnowsze konsole gdzie zagrasz przez ładne parę lat w nowe gry bez problemu. 

Polecam Ci kupić ps4, xbox mimo że jest tańszy nie skusiłabym się na kupno tej konsoli. 

xbox ma to już od dawna, a PS4 abonament ps+ nie jest wcale taki drogi. Możesz kupić np na 14 dni za 2 zł ? To nie jest duży koszt, ale wiem dobrze że jeśli kupisz PC i załóżmy że będziesz kupować gry na steam wyjdzie Ci prawie to samo ( chyba taniej ) ale licz się z tym że PC trzeba zmieniać części z czasem a konsola będzie chodzić Ci przez 10 lat czy tam kiedy zrobią PS5 ( o ile zrobią ) i  wiesz że zagrasz bez zawieszki, zagrasz z myślą że masz fajną grafikę i nie martwiąc się o to że za dwa lata aby zagrać np w FarCry 5 będziesz musiał zmieniać kartę graficzną bądź napier na mini.. Więc dla mnie konsole są najlepszym rozwiązaniem na ładne parę lat. I nie posiadam konsoli od teraz że ps3-ps4 tylko już od pegazusa co jeszcze mam i jak chodziły tak chodzą mimo upływu tylu lat.

Nie jestem pewien czy tak bez "zawieszki". Patrząc na to ile konsole osiągają FPS'ów w Fallout 4 można rzec, że bez "zawieszki" nie zagrasz. Tak więc jeśli już teraz konsola się krztusi przy nowych grach to nawet nie chcę myśleć co będzie za rok i więcej.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Nie jestem pewien czy tak bez "zawieszki". Patrząc na to ile konsole osiągają FPS'ów w Fallout 4 można rzec, że bez "zawieszki" nie zagrasz. Tak więc jeśli już teraz konsola się krztusi przy nowych grach to nawet nie chcę myśleć co będzie za rok i więcej.

Nie wiem czy Fallout 4 jest tutaj dobrym przykładem. Ta gra się dławi nawet na bardzo mocarnych kompach, tak beznadziejnie jest zoptymalizowana.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Obecnie XOne nie ustępuje niczym PS4. Powiedziałbym nawet, że to oni lepiej zajmują się swoimi graczami, wystarczy porównać np. remaster GoW'a (Gears of War) czy Halo i remaster GoW'a (God of War) III. I może to nie jest zbyt dobry przykład, bo łatwiej było ulepszyć Gears'y, niż Boga Wojny, ale liczy się sam fakt.

2 tygodnie za 2 zł? Chyba chodzi ci o kupno dostępu do konta z testowym ps+, a to... Powiedzmy, że Sony tego nie pochwala :P

@topic

Konsole obecnej generacji na rynku są dopiero od 3 lat. Minie jeszcze ładnych pare wiosen, za czym i ta generacja zostanie zastąpiona nowszym sprzętem. Także imo na pewno opłaca się kupić którąś z tych konsol.

Co do wyboru, to mam takie samo zdanie jak Vomar (chociaż jestem posiadaczem PS3).

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

mi się akurat nie "krztusi" mając poprzednią ps4 może raz miałam zawieszkę? a tak to wgl, przy nowej która mam niecały miesiąc jest tak samo, więc nie narzekam ;p

Maciek0605 nie zapominaj że xbox w każdym wydaniu nie był zadowalającą konsolą. I też jest to bardziej do multimediów niż do grania. Miałam xbox 360 posiadałam na nim takie lagi takie zawieszenia ( a konsola była nowa i miałam ją 3 mies ) że się ujechać nie dało. Więc od tam tego czasu będę odradzać kupować konsoli z Microsoft. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

mi się akurat nie "krztusi" mając poprzednią ps4 może raz miałam zawieszkę? a tak to wgl, przy nowej która mam niecały miesiąc jest tak samo, więc nie narzekam ;p

Maciek0605 nie zapominaj że xbox w każdym wydaniu nie był zadowalającą konsolą. I też jest to bardziej do multimediów niż do grania. Miałam xbox 360 posiadałam na nim takie lagi takie zawieszenia ( a konsola była nowa i miałam ją 3 mies ) że się ujechać nie dało. Więc od tam tego czasu będę odradzać kupować konsoli z Microsoft. 

Przecież PS4 jest tylko jedno. Nie zostało jeszcze oficjalnie zapowiedziana żadna wersja Slim. Jedynie edycja ze zmniejszonym poborem prądu. Poza tym na każdym PS4 gry działają tak samo. Wszystkie mają takie same podzespoły. 

Miałaś XONE, że się o niej wypowiadasz w taki sposób? To, że na X360 się gra/konsola zawieszała to już inna sprawa.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...