Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup PS4 + kilka pytań.

Kenwood25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w grudniu przymierzam się do kupna PS4 prawdopodobnie może jakieś promocje świąteczne będą bądź też nie ale grudzień wybrałem jako termin zakupu. Teraz mam kilka pytań co do was. 

1. Planuję zakup Playstation 4 wraz z grą FIFA 16 oraz 2 padami. Ale czy coś jeszcze do tego trzeba dorzucać z dodatków?

2. Do czego tak naprawdę jest PS+ , czy bez niego nie będę mógł grać z ludzmi np w bf4 albo w fife16?

3. Najważniejsze:  Jaki telewizor polecacie? Gdyż aktualnie mam jakiegoś Sharpa 23 cale a na tym nie widzi mi się grać, więc też chce się zapytać lub spytać na jakie parametry patrzeć w specyfikacjach telewizorów aby gra była ładnie wyświetlana oraz płynnie :)

Pozrawiam :)

Opublikowano

1. Możesz dokupić ewentualnie PS+ i cieszyć się też z niektórych darmowych gier :)

2. Jeżeli chodzi o PS+ jest ono wymagane do grania ONLINE.

3. Jeżeli już kupować telewizor pod konsole to najlepiej kupić telewizor LED FULLHD 32-42 cali w zależności od wielkości pokoju.

Myślę że pomogłem :)

Opublikowano

1. Jeśli chcesz grać przez internet to jest ci potrzebne PS Plus

2. Do grania Online. Ponad to dostajesz 2-3 gry miesięcznie oraz inne funkcje.

3. Jak @SezamkowatyArtz . Najlepiej by był w FULL HD. Rozdzielczość taką, na jaką ci pokój pozwala oraz budżet.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

ps+ do grania online jest niezbedne. Ja nie mam telewizora do mojego ps4, kupilem sobie kabel HDMI/DVI i do monitora podpinam :)

KTOŚ CHCE MI ZROBIĆ SYGNATURKE I AVATAR JAKIŚ ŁADNY? <3 MOŻEMY SIĘ DOGADAĆ :D

Opublikowano

1. Dorzuć PS+ - cena nie dość duża, a dzięki temu pograsz z innymi

2. Bez kupowania PS+ nie opłaca się kupować ps'a - służy do grania online, ponadto 'zwraca ci się' bo dostajesz co miesiąc kilka gier do pobrania. Czasem zdarzają się na prawdę fajne tytuły.

3. TV z dobrym odświeżaniem, ja osobiście używam tego LG : http://www.ceneo.pl/30057534?se=9jCyx9WaaYl_ncGFw3-Fzh7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KEQiA4LCyBRCY0N7Oy-mSgNIBEiQAyg39tpAempE1CfbPYTeIqR3V4zC2B5uXQamXqow7K53ZtLUaAj7N8P8HAQ i bardzo sobie chwalę.

Co do ps+ można przekombinować, może w internecie gdzieś pisze, ale 50zł na 3 miesiące to nie jest tak dużo (chyba, że nie masz własnych dochodów)

Pozdro

Opublikowano

Duża część ludzi kupuje PS4 a potem próbuje zamienić na PS3 bo do 4 nie ma gier a jak ju,ż są to za kosmiczne pieniądze

co ty godosz?

nigdy jeszcze nie widziałem, żeby ktoś zmieniał z PS4 na PS3, cena gier? Jeśli ktoś nie ma tyle pieniędzy to może kupić używki za 50-100 zł... W ogóle jaki sens jest kupować ps4, a potem zamieniać to na SŁABSZĄ konsolę ps3, która nie uciągnie najnowszych gier...

Opublikowano

1. Dorzuć PS+ - cena nie dość duża, a dzięki temu pograsz z innymi

2. Bez kupowania PS+ nie opłaca się kupować ps'a - służy do grania online, ponadto 'zwraca ci się' bo dostajesz co miesiąc kilka gier do pobrania. Czasem zdarzają się na prawdę fajne tytuły.

3. TV z dobrym odświeżaniem, ja osobiście używam tego LG : http://www.ceneo.pl/30057534?se=9jCyx9WaaYl_ncGFw3-Fzh7H0C1TBDZh&gclid=Cj0KEQiA4LCyBRCY0N7Oy-mSgNIBEiQAyg39tpAempE1CfbPYTeIqR3V4zC2B5uXQamXqow7K53ZtLUaAj7N8P8HAQ i bardzo sobie chwalę.

Co do ps+ można przekombinować, może w internecie gdzieś pisze, ale 50zł na 3 miesiące to nie jest tak dużo (chyba, że nie masz własnych dochodów)

Pozdro

Dzięki za info, tylko można prosić o nazwę lub link do tego tv, gdyż jak wchodzę w link to wyskakuje "Nie można załadować strony..." :)

Opublikowano

Dzięki za info, tylko można prosić o nazwę lub link do tego tv, gdyż jak wchodzę w link to wyskakuje "Nie można załadować strony..." :)

pewnie, model tego telewizora to 42lb670v, cena według ceneo jest od ok. 1500 zł :) pozdrawiam

Opublikowano

Nigdy Samsungów. Widziałem już wiele, a słyszałem o ich telewizorach jeszcze wiecej. Odradzam Ci, dobre marki telewizorów (stosunkowo dobre) to Sharp, LG i Sony

Opublikowano

@Up 

Proszę Cię ,wiekszych bzdur dawno już nie słyszałem. Sharp dobrym telewizorem ? Moze 10 lat temu.

Lg , Sony owszem ,ale nie można odrzucać Samsungów które oferują sporo dodatkowo Samsung jako jeden z nielicznych telewizorów ma Flash Playera w przeglądarce , także to jest ogromny plus względem na przykład LG czy Sony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...