Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tym nie podkresisz jedynie Kernelem. Jaki masz tablet ?

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Musisz mieć odpowiedni kernel.

Podaj model tabletu.­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Pamiętaj, że podkręca się o małe ilości - załóżmy o 10 MHz. Następnie reset i sprawdzasz czy się nie grzeje, czy wszystko działa. Jeżeli tak, to powtarzasz aż do zamierzonej ilości. Poszukaj sobie w Internecie bezpiecznych wartości.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ale jak mam poszukać? JAK POdkręcić ? I jak sprawdzać czy się nie grzeje ?

Używasz kilka minut, uruchamiasz gry i apki. Aby podkręcić musisz mieć roota i program od overlocku. A w internet wpisujesz "safe values overlock *nazwa telefonu*" i powinno wyskoczyć.

Opublikowano

Rom Toolbox, zwiększasz częstotliwość minimalną i ew zarządcę. Efekt powinien byc zadowalający. Procesor podkręca sie tylko wtedy, gdy ten sposób zawodzi, bo inaczej nie ma sensu.

Opublikowano

Wpisałem safe values overlock freetab 9701 hdx1.

Ale nic nie ma :(

W takim razie spróbuj podkręcać tym sposobem o 100 - 200 MHz. Po 10 lub odrobinkę więcej. I sprawdzaj czy nic się nie dzieje.

Opublikowano

Witam. Mam tablet w którym minimalna częstotliwość to 60MHz a max. to 1080 MHz. No i tablet tnie się.Czy jeśli podkręcę programem AnTuTu CPU Master (Free) procesor do 1400MHz (14.. dokładnie nie pamiętam) to procesor się nie spali ?

Zmień kernel, który ma w sobie overclock. Najprostszy sposób :)

#teams4bal

Opublikowano

Witam. Mam tablet w którym minimalna częstotliwość to 60MHz a max. to 1080 MHz. No i tablet tnie się.Czy jeśli podkręcę programem AnTuTu CPU Master (Free) procesor do 1400MHz (14.. dokładnie nie pamiętam) to procesor się nie spali ?

Wpisałem safe values overlock freetab 9701 hdx1.

Ale nic nie ma :(

Ale jak zmienić ? xD Ja jestem ciemny :)

Z tego co widze jesteś skazany na stockowe taktowanie. Na xda jest tylko sposob na roota. Zadnych kerneli, romów itp. B/

#teams4bal

Opublikowano

Pamiętaj, że podkręca się o małe ilości - załóżmy o 10 MHz. Następnie reset i sprawdzasz czy się nie grzeje, czy wszystko działa. Jeżeli tak, to powtarzasz aż do zamierzonej ilości. Poszukaj sobie w Internecie bezpiecznych wartości.

Swego czasu podkrecalem samsunga galaxy mini z 600mhz do 800mhz i jedyne co zlego sie stalo to reboot i powrot do domyslnych

Dodam ze wartosc max stabilna zalezna jest od egzemplarza ( w samsungu galaxy mini niektorzy mieli stabilne 800mhz a nawet nieco wiecej a u mnie chodzilo stabilnie przy ~750mhz)

Opublikowano

Nie nie nie, tak to nie działa . Zeby podkręcić procesor, musisz wgrać kernel, a maksymalnie możesz podkręcić tyle, ile kernel na to pozwala. Nie ma opcji, żebyś z 600MKz, zrobił aż 1400, bo telefon automatycznie będzie dostawać reebota. Ogólnie myślę, że przy 800 już mogą pojawiać się rebooty. Po prostu ten tabel jest już stary, cudów z nim nie zrobisz :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...