Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie PC

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chcę niedługo kompleksowo wczyścić PC z krzu i syfu w środku, robiłem to już tyle razy lecz chcę zrobić to teraz porządnie, a nie tylko wyrzucić ten "lekki" kurz, co bedzie mi potrzebne?
Mam mocny kompresor którym zawsze wydmuchuje kurz
Nowe pasty na CPU i GPU
Coś (?) to zdjęcia ładnie past
I co jeszcze?

PC był składany rok temu przez speców z morele.net 

Więc jaką pastę brać na i5 4460 z boxowym chłodzeniem? Standardowo MX2?
Co jeszcze oprócz powietrza będzie mi potrzebne, może jakiś specyfik do czyśczenia komputerów?

Opublikowano

Ja zawsze używam sprężonego powietrza z puszki i pędzli (jeden większy, drugi mniejszy), a co do pasty, to może być mx2.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Z powietrzem z puszki bym uważał, wystarczy lekko przechylić puszkę (a co dopiero odwrócić ją do góry nogami!) i zamiast wiaterku sprawimy sobie podmuch powietrza schłodzonego do
-50stopni C, które lubi się skroplić, co dla tak delikatnego elektronicznego sprzetu mogłoby być zabójcze. To lepiej sobie zostawić do klawiatury.
Pasty Ci nie polecę, przy poprzednim chłodzeniu (tym boxowym Intela) używałem jakiegoś pierwszego lepszego, dawało radę, teraz przy nowym ponad kilogramowym radiatorze wyginającym mi płytę z 2 milimetry mam nałożone takie jakie dali do chłodzenia (SilentiumPC).
Coś do zdejmowania pasty... może... wacik higieniczny? Mi wystarcza.

MPCForum... jak dawno mnie tu nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...