Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crash Minecrafta podczas próby wejścia na serwer.

Najarany1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka prosze o szybka pomoc chce wbic na serwer xx pobralem ich paczke na singlu działa ale jak wbijam na serwer to crashujem i MC prosze :

---- Minecraft Crash Report ----
// Don't be sad. I'll do better next time, I promise!

Time: 07.11.15 19:41
Description: Ticking screen

java.lang.NullPointerException: Ticking screen
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.fromUUID(UUIDTypeAdapter.java:22)
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.write(UUIDTypeAdapter.java:13)
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.write(UUIDTypeAdapter.java:10)
at com.google.gson.internal.bind.TypeAdapterRuntimeTypeWrapper.write(TypeAdapterRuntimeTypeWrapper.java:68)
at com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$1.write(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:89)
at com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$Adapter.write(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:195)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:593)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:572)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:527)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:507)
at com.mojang.authlib.yggdrasil.YggdrasilAuthenticationService.makeRequest(YggdrasilAuthenticationService.java:54)
at com.mojang.authlib.yggdrasil.YggdrasilMinecraftSessionService.joinServer(YggdrasilMinecraftSessionService.java:82)
at biz.ALLATORIxDEMO(SourceFile:48)
at jt.ALLATORIxDEMO(SourceFile:41)
at jt.ALLATORIxDEMO(SourceFile:10)
at ej.f(SourceFile:174)
at bcx.j(GuiConnecting.java:116)
at bao.f(Minecraft.java:1874)
at bao.h(Minecraft.java:1165)
at bao.m(Minecraft.java:1087)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148)

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Stacktrace:
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.fromUUID(UUIDTypeAdapter.java:22)
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.write(UUIDTypeAdapter.java:13)
at com.mojang.util.UUIDTypeAdapter.write(UUIDTypeAdapter.java:10)
at com.google.gson.internal.bind.TypeAdapterRuntimeTypeWrapper.write(TypeAdapterRuntimeTypeWrapper.java:68)
at com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$1.write(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:89)
at com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$Adapter.write(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:195)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:593)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:572)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:527)
at com.google.gson.Gson.toJson(Gson.java:507)
at com.mojang.authlib.yggdrasil.YggdrasilAuthenticationService.makeRequest(YggdrasilAuthenticationService.java:54)
at com.mojang.authlib.yggdrasil.YggdrasilMinecraftSessionService.joinServer(YggdrasilMinecraftSessionService.java:82)
at biz.ALLATORIxDEMO(SourceFile:48)
at jt.ALLATORIxDEMO(SourceFile:41)
at jt.ALLATORIxDEMO(SourceFile:10)
at ej.f(SourceFile:174)
at bcx.j(GuiConnecting.java:116)

-- Affected screen --
Details:
Screen name: bcx
Stacktrace:
at bao.f(Minecraft.java:1874)
at bao.h(Minecraft.java:1165)
at bao.m(Minecraft.java:1087)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148)

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.7.10
Operating System: Windows Vista (x86) version 6.0
Java Version: 1.8.0_45, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 158328432 bytes (150 MB) / 240332800 bytes (229 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx1G
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 12, tallocated: 94
Launched Version: 1.7.10-antyCheat.pl-reisminimap
LWJGL: 2.9.1
OpenGL: ATI Radeon HD 3600 Series GL version 2.1.8086 Release, ATI Technologies Inc.
GL Caps: Using GL 1.3 multitexturing.
Using framebuffer objects because EXT_framebuffer_object is supported.
Anisotropic filtering is supported and maximum anisotropy is 16.
Shaders are available because OpenGL 2.1 is supported.

Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'vanilia'
Type: Client (map_client.txt)
Resource Packs: [boomDroomTXTv3]
Current Language: English (US)
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Anisotropic Filtering: Off (1)
Opublikowano

pewnie przez to że ten client jest zrypany jak nie wiem co, jakiś kretyn przejechał go obfuskatorem stringów po całości, i każdy tekst w minecrafcie zanim zostanie użyty musi zostać przetworzony! Dlatego wszystko działa w uj wolniej i może kraszować jak coś nie wyjdzie. 

Do tego została użyta wersja demo programu, pewnie już dawno wygasła i nielegalna.

Ale trudno cos sensownego powiedzieć bo customowym cliencie... 

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@reff

pisz do tego kto zrobil tego launchera. Zaden launcher ktory widzialem nie zawiera takich errorow jak w tym crash logu.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

"Java Version: 1.8.0_45, Oracle Corporation"

Sprawdź czy na javie poniżej wersji 1.8 to samo będzie.

Druga sprawa to ten launcher "Launched Version: 1.7.10-antyCheat.pl-reisminimap" a dokładnie antyCheat moze to jest cała przyczyna?

Spróbuj z tym samym mod packiem ale z innym launcherem.

Podaj IP serwera i launcher na pw to sam sprawdzę czy u mnie też tak jest i co da się zrobić.

Opublikowano

"Java Version: 1.8.0_45, Oracle Corporation"

Sprawdź czy na javie poniżej wersji 1.8 to samo będzie.

Druga sprawa to ten launcher "Launched Version: 1.7.10-antyCheat.pl-reisminimap" a dokładnie antyCheat moze to jest cała przyczyna?

Spróbuj z tym samym mod packiem ale z innym launcherem.

Podaj IP serwera i launcher na pw to sam sprawdzę czy u mnie też tak jest i co da się zrobić.

...

Raczej jak już to niech sprawdzi na nowszej wersji javy, bo jest z dobre 20 wersji w dupe.

A niech nigdy nie będzie debilem i nie downgraduje do javy 7, ktora juz jest stara i niedostępna.

Opublikowano

...

Raczej jak już to niech sprawdzi na nowszej wersji javy, bo jest z dobre 20 wersji w dupe.

A niech nigdy nie będzie debilem i nie downgraduje do javy 7, ktora juz jest stara i niedostępna.

Nie wiem czy wiesz ale niektóre launchery na modach nie chcą odpalić na javie 8 tylko trzeba mieć jave 7 up 65/67/79 nie wiem dlaczego ale już to przerabiałem kilka razy.
Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale niektóre launchery na modach nie chcą odpalić na javie 8 tylko trzeba mieć jave 7 up 65/67/79 nie wiem dlaczego ale już to przerabiałem kilka razy.

stare wersje forge miały problemy z javą 8 z tego co pamiętam, forge to dość dziwna sprawa... łamią wszystkie zasady javy (ale to zrozumiałe w ich przypadku), więc czasem coś się może skiełbasić, ale tutaj forga nie widzę, więc java 8 powinna śmigać bez problemu.

Opublikowano

Powiem tylko jedno cofałem jave na 7 nic nie dalo prawie kompa rozwalilem xD właczałem innym launcherem i nic p******e ten serwer na inne serwery chodzi tylko nie na ten j****y myhard.pl !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...