Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomóżcie w wyborze telefonu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, muszę wybrać sobie telefon i mam trochę dylemat. Jeśli ktoś z was ma coś ciekawego do powiedzenia na temat poniższych modli, albo sam chce mi coś zaproponować to piszcie! Rozdaje lajki za porządne odpowiedzi!

Interesują mnie:

Sony Xperia Z5

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Opublikowano

Samsung S6 Edge Plus lepszy od Xperia Z5, czemu? Żywsze i trafniejsze kolory (sony zawsze miało z tym problem) S6 góruje w większości aspektów i nie zastanawiałbym się nawet ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Bierzesz telefon na umowę, czy masz daną kwotę?

I zależy wszystko czego oczekujesz od telefonu, czy masz zamiar odblokowywać botloader i zmieniać ROM, do czego używasz najczęściej telefon, czy grasz na playstation (bo Xperia wspiera połączenie z PlayStation i możesz grać na telefonie w gry z PlayStation). Xperia ma też lepszy aparat, lepszy procesor i jest ogólnie lepsza, bo jest nowsza.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

S6e+ jeżeli nie przeszkadzają Ci jego rozmiary, brak slotu sd i stosunkowo krótki czas pracy na baterii. Wszystko inne stoi na najwyższym poziomie.

@JacoH chyba nie

Opublikowano

@JacoH głównie oglądanie filmów, dzwonienie, pisanie, przeglądanie internetu, słuchanie muzyki

No rozmiary mi nie przeszkadzają, lubię takie duże :)

Opublikowano

To polecam S6 Edge +, Iphone nie opłacalny, mam zaufanie do Szajsungów, a Z-tke miałem przyjemność testować fajna, ale nie lepsza od Edge.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Tutaj masz aparat: http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/smartfony/2015/10/xperia-z5-vs-moto-x-style-vs-galaxy-s6-edgeplus.aspx

A co do reszty to zależy, który ci się bardziej podoba.

Xperia ma lepszy czas pracy na baterii, ale procesor bardziej się grzeje w nim (tak mi się wydaje).

Zależy jaki telefon też ci pasuje, bo każdy ma poza bebechami też inny interface.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Proponuję iPhone'a 6S / 6S Plus 

Mimo że praktycznie każdy mówi że srafjon to g*wno to nie mija się to z prawdą kupiłem 5s'a i jestem mega zadowolony nie wymieniłbym go na nic innego prócz lepszego iPhone'a , ale to jest moja sugestia jeśli chcesz się pie*dzielić z androshitem to troche szkoda

Opublikowano

Nie myślałbym nawet nad wyborem. Jeśli chcesz szybki - bo szybki to prawda telefon, ale po roku chcesz rage'ować to bierz Samsunga. Ja na twoim miejscu kupiłbym 6S Plus skoro lubisz duże telefony. Bardzo dobry, najnowszy procesor Apple'a, wydajny, przejrzysty system i skonfigurowany. Bierz co chcesz, ale na twoim miejscu brałbym 6S Plus :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...