Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z mikrofonem i myszka rival

BigSevennnnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam taki problem kupiłem sobie wczoraj podkładke roccat siru myszke steelseries rival 100 i sluchawki natec genesis, wszystko cacy z myszką, pobrałem program engine 3 ustawiłem sobie dpi itd, ustawiłem żeby kolory się zmieniały, i teraz gdy rano odpalilem kompa myszka swieci na jakis różowy kolor a programy engine 3 nie da sie odpalić jest jedynie tylko w procesach tak jak by myszka sie zwiesiła.

Drugim problemem są słuchawki, dźwięk wszystko elegenacko a w mikrofonie jak coś mówie na ts3 to słychać mnie dobrze ale w tle jest jakieś buczenie nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc.

Opublikowano

Co do myszki - spróbuj odpalić Menadżera Zadań i usuń proces SteelSeries Engine, po czym go uruchom.

Po mikrofonie dołączonym do słuchawek za 65zł nie oczekuj wiele, bo jakość nie będzie jedna z tych najwyższych. Spróbuj jednak wejść w opcje nagrywania, przy aktywnym mikrofonie naciskasz "właściwości" i tam w poziomach możliwe że masz przestawiony boost, czyli czułość mikrofony. Im wyższa, tym przeważniej mikrofon bardziej buczy.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

wcześniej miałem mikrofon za 16 zl z słuchawkami i jakoś działało bardzo dobrze, okej daj mi chwile i zaraz zdam relacje czy pomogło.

@Edit

Jeśli chodzi o te decybele to mam ustawione na 0 a front mic na 100, bawie się właśnie tym i tym i nic nie daje.

Co do myszki, już tak robiłem wyłaczałem procesy, właczałem znów, próbowałem też jako administrator.

Opublikowano

Masz takie ustawienia ?

bkhNoI7.jpg

Jak tak to zaznacz to co aj mi pomogło na te "buczenie"

ja nie mam tej zakładki mam tylko zakładke Enhacments i jest tam do zaznaczenia jedynie Disable all enhacments.

@edit, teraz coś poklikałem i buczenie nadal jest ale już mniej, słuchać mnie bardzo dobrze, ale gdy już skończe mówić to na tsie jeszcze przez sekunde słychać takie buczenie.

Opublikowano

Może wyłącz automatyczne uruchamianie programu po włączeniu komputera?

jak ?

@Edit Okej myszka wszystko śmiga, dopiero resetowałem kompa i wszystko git czyli wyłączenie żeby program się nie właczał przy starcie windowsa zadziałało, został tylko problem z mikrofonem który nadal buczy... Proszę o pomoc.

Opublikowano

jak ?

@Edit Okej myszka wszystko śmiga, dopiero resetowałem kompa i wszystko git czyli wyłączenie żeby program się nie właczał przy starcie windowsa zadziałało, został tylko problem z mikrofonem który nadal buczy... Proszę o pomoc.

Z buczeniem nic więcej nie zrobisz ( lepsza karta dźwiękowa ) lub lepszy mikrofon

XPA9.png

Opublikowano

Z buczeniem nic więcej nie zrobisz ( lepsza karta dźwiękowa ) lub lepszy mikrofon

jak nie zrobie skoro mialem mikrofon ze sluchawkami za 16 zl i wszystko dobrze chodziło, tutaj zapłaciłem więcej i buczy strasznie coś na pewno się da zrobić, jak podłaczam stary mikrofon to normalnie działa.

Opublikowano

to używaj starego mikrofonu jaki problem, buczenie może być spowodowane przez różne problemy może trafiła Ci się wadliwa wersja mirco, może do tego mic. potrzebujesz lepszej karty dzwiękowej

XPA9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...