Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Permisje rang...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@554461402688252517908.png xOstateczny

Niestety nie da się tak zrobić. Permisje które podaje niżej, pozwalają Modowi nadawać rangi "Specjalne" & "Zastrzeżone", a TestModowi wyłącznie "Zastrzeżone".

Nie wiem czy chcesz aby Mod mógł, nadawać rangę TestMod, dlatego ograniczyłem to.

Mod:

i_group_member_add_power - 75

i_group_needed_member_add_power - 76

TestMod:

i_group_member_add_power - 73

i_group_needed_member_add_power - 76

Specjalne:

i_group_needed_member_add_power - 74

Zastrzeżone:

i_group_needed_member_add_power - 73

Opublikowano

Jeżeli chcesz to musisz ustawić dwie permisje 1.(i_group_member_add_power) i 2.(i_group_needed_member_add_power).

-ierwsza z nich wykorzystywana jest do ustawiania odpowiedniej mocy nadawania odpowiedniej rangi np.( Na modzie masz 72 a ustawisz mu 71 to nie będzie mógł nadać sobie tej oto rangi)

-Druga permisja służy do ustawiania progu rangi mocy czyli jaka potrzebna jest moc by nadać tą rangę.

Myślę że pomogłem :)

Opublikowano

@554461402688252517908.png xOstateczny

To zależy w jakim kontekście chcesz to zrobić. 

Wystarczy odpowiednio ustawić permisje. Da się ustawić permisji tak że ranga "a" może nadawać rangi "a1, a2", a ranga "b" rangi "b1, b2". Jedynie zawsze któraś będzie mogła nadawać wszystkie rangi, ponieważ permisje są na zasadzie piramidy (drabinki).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...