Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłącza mi się komputer podczas gry w lola

Iseda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Gdy gram sobię spokojnie w lola komputer wyłącza się po ok 20 minutach. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieję. Temperatura komputera podczas gry to tak ok 37-38.5°C. Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?

Opublikowano

Komputer się po prostu wyłącza, czy pojawia się np. blue screen? Sprawdź też czy temperatura karty graficznej nie rośnie w wysokim tempie, ponieważ to też może być przyczyną (tak, wiem że podałeś temp. komputera, lecz wolę się upewnić).

Opublikowano

Od razu się wyłącza. Gdy komputer jest po prostu włączony to ma temperaturę średnio 36,5 gdy włączam lola rośnie do 37°C w ciągu 2-3 minut

Opublikowano

Mój np. się resetował. Odkurz Go w środku i wentylatory. Ja zdjąłem obudowę z dwóch stron żeby miał lepiej, ale Go odkurzam częściej i na prawdę lepiej działa, 0 resetowania się etc.

Opublikowano

Czyściłam go już przedwczoraj :/

a wymieniłeś paste termo z procka?

Opublikowano

Jeszcze nie

Zobacz także czy któryś z kabelków zasilacza nie jest zatarty lub lekko naderwany, ponieważ to może powoduje spięcie i komputer się wyłącza. Osobiście dodam od siebie, że też mam taki problem, ale pojawia mi się blue screen, jednak mój problem to raczej karta graficzna.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

też to miałem kup sobie powietrze w sprayu i przeczyść wszystko w środku przegrzewa ci sie komputer po prostu

Napisał, że temperatury są przecież w porządku. ;)

Opublikowano

A ja bym celował w coś innego. Ile masz RAM? Możliwe, że lol po odpaleniu zżera Ci tyle ramu, że komputer nie jest w stanie tego wytrzymać. Powinien pojawiać się blue screen, ale widziałem na oczy 2 przypadki, że komputer się po prostu wyłączał. Ewentualnie możesz mieć uszkodzoną kartę graficzną, która przy mocniejszym obciążeniu w celach bezpieczeństwa robi off. 

>B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...