Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czerwone paski

WielkiBananPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jakieś czerwone paski na monitorze, tylko wtedy gdy:
włączam komputer (czasami)
gram w cs'a... - zawiesza kompa i wywala do pulpitu poczym wyskakuje jakiś dymek ze sterownikami po prawej stronie na dole

Ogólnie to normalnie mogę korzystać np. z przeglądarki bo chodzi okej...
Ostatnio nawet mi wyskoczyło coś o MHZ i latało po monitorze na czarnym ekranie...

Moja karta: Radeon 4850

Opublikowano

Odinstaluj sterowniki do karty graficznej i zainstaluj jeszcze raz. Poza tym sprawdź temperatury CPU i GPU.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Odinstaluj sterowniki do karty graficznej i zainstaluj jeszcze raz. Poza tym sprawdź temperatury CPU i GPU.

temperatury normalne... co jest dziwne, że gdy robie ss'a to na screenie tego nie ma :O

przeinstalowywałem, nic nie dało.

A czemu w ogóle jak go włączam to to jest? To raczej nie przez stery więc nie wiem po co mi to padajecie.

Opublikowano

Jeśli to nie wina sterowników i przy odpalaniu komputera też wywala te paski, to są artefakty,

czyli typowa bolączka radków. Zwłaszcza serii 48xx. Sam miałem radka 4850 i 4870, w obu padły (bodajże) pamięci i wywalało artefakty.

Albo piekarnik albo wymiana na inną grafikę.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Jeśli to nie wina sterowników i przy odpalaniu komputera też wywala te paski, to są artefakty,

czyli typowa bolączka radków. Zwłaszcza serii 48xx. Sam miałem radka 4850 i 4870, w obu padły (bodajże) pamięci i wywalało artefakty.

Albo piekarnik albo wymiana na inną grafikę.

Własnie leci do piekarnika :)

skoro wiesz lepiej to po co piszesz tutaj temat?

Nie wiem co jest z tą kartą, dlatego piszę tu ten temat. Skoro coś pokazuje się nawet biosie to jak to ma być wina sterów czy tam wina? Człowieku...

Piekarnik nie zawiódł. Chodzi jak nowa XDDDDDDDD Rozjeeeba#!@#!@ system. Ktoś wie ile to pochodzi? Jest szansa, że na stałe? A jak nie to można se pogrzać jeszcze pare razy?

Opublikowano

Za te 4850 nie spodziewaj się ogromnej kwoty :D prędzej 50 max 80-100zł.

Grafiki teoretycznie można piec kilkukrotnie, ale nie wiadomo kiedy padną.

Jedne po pieczeniu trzymają kilka dni, inne kilka tygodni - miesięcy.

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...