Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy ekran wyboru bohaterów, dyskusja.

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym podyskutować o nowym champion selectcie, który aktualnie znajduje się na serwerach testowych PBE. Poniżej przedstawiam działanie w/w systemu, aby ułatwić dyskusje na ten temat.

1. Wchodzimy do kolejki, która zawiera nowy champion select.
  2. Wybieramy dwie role, które nam odpowiadaj; top, jungle, mid, support, adc.
  3. Dołączamy do kolejki.
  4. Wybieramy bohatera, ale jednak go nie zatwierdzamy. Chodzi głównie o to, aby reszta drużyny mogła zobaczyć, czym chcemy zagrać.
  5. Zaczyna się część banowania championów. Pick 3, 4 i 5 mogą zablokować po jednym bohaterze.
  6. Po fazie banowania, twoja drużyna może picknąć inne postacie aniżeli te, które zaznaczyła na początku.
  • splash art bohatera, który jest aktualnie pickowany wyświetla się na środku ekranu,
  • po zatwierdzeniu wyboru championa wypowiada on swoją kwestię (np. Zed; the unseen blade is the deadliest),
  • po wyborze bohatera i wypowiedzeniu przez jego danej kwestii możemy wybrać skórkę.

7. Kiedy każdy gracz zatwierdzi swój wybór, interfejs klienta przenosi nas do wirtualnej mapki, gdzie możemy wykonywać tzw.

swapy (wymiany bohaterów).

Jeżeli dalej ktoś widzi jakieś niejasności, to zapraszam do filmiku poniżej:

Osobiście uważam, że jest to bardzo dobre rozwiązanie i zmniejszy on ilość trolli, którzy nie mogą znaleźć swojej pozycji, a próbują uprzykrzyć grę innym. Oczywiście, takie osoby wciąż będą, ponieważ dalej można wybrać np. supporta, a picknąć mida.

Co Wy o tym sądzicie? Jakie są wasze przemyślenia?

Opublikowano

Imo bany na 3,4,5 pozycji są niedobrą zmianą. Każdy teraz będzie sobie pickował Fiore, Gravesa, kliaste czy inne gówno, reszta myślę że jest na +.

Opublikowano

Bardzo mi się podoba takie rozwiązanie. Zmieniona faza banów moim zdaniem też na +

Opublikowano

Spokojnie, wczesny wybór championów polega tylko na tym, że pokazujecie swojej drużynie, co CHCIELIBYŚCIE picknąć, lecz mimo wszystko Ci bohaterowie wciąż mogą być zbanowani i nie będzie można ich wybrać. ;-)

Opublikowano

Moim zdaniem w tym sezonie rankedy będą przyjemniejsze niż w poprzednich.

Głównie dlatego, że:

będzie można wybrać dwie preferowane linie, pokazać sojusznikom co zamierzamy spickować

od tej pory nie będzie sytuacji w której pickują dwie osoby na raz (jeszcze mniej konfliktów w lobby)

Nie rozumiem tylko dlaczego 3/4/5 pick mają banować ;0

giphy.gif

Nowicjusz
Opublikowano

Nie rozumiem tylko dlaczego 3/4/5 pick mają banować ;0

Pewnie tu chodzi o delikatną "równość" że tak się wyrażę. 1st pick - nie dość że wybiera kogo i jaką linie chce to jeszcze ma decydować o banach? trochę to było przesadzone, moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie.

Opublikowano

Ładnie to wygląda. Na pewno zmniejszy to ilość trolli, ale bądźmy szczerzy - na pewno jacyś się znajdą. A tak poza tym to pewnie będzie podobnie jak na team builderze - Mid, top, jungle i adc - wszyscy znalezieni do powiedzmy minuty max, a support około 10min. 

Ciekawie też będzie w challengerze, skoro teraz przeciętnie trzeba czekać pół godziny na znalezienie meczu, z tą opcją wybierania pozycji ten czas pewnie znacznie się wydłuży. 

Opublikowano

Lipa, bo przeważnie każdy gracz pickuje zawsze pod enemy comp, bo co to ma za sens jak np. chcesz grać kogiem na blitza, j4, jinx? Chyba że źle zrozumiałem to wszystko . xD

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Lipa, bo przeważnie każdy gracz pickuje zawsze pod enemy comp, bo co to ma za sens jak np. chcesz grać kogiem na blitza, j4, jinx? Chyba że źle zrozumiałem to wszystko . xD

Przecież wybieranie jest takie samo jak wcześniej. 

Z taką tylko różnicą, że możesz sobie wybrać postać którą CHCESZ picknąć ale NIE MUSISZ. I druga różnica jak dwie osoby wybierają w tym samym momencie to najpierw wybiera pierwsza, a potem druga.

Opublikowano

Mi to przypomina trochę Team Builder.­ Ogólnie pomysł mieli dobry, ale nie wiadomo jak to wyjdzie w praktyce. Estetycznie wygląda to dobrze, ale mnie do siebie nie zachęca. raczej preferuję stary wygląd i mechanikę. Nie jestem znowu negatywnie nastawiona, wejdzie w życie to sprawdzimy jak to będzie. :) 

Opublikowano

Fajne wygląda to na pewno, ogólnie podoba mi się pomysł, bo jak wchodze na rankeda i last pick pisze "mid or feed" no to dostaje raka. Mam tylko nadzieje że przez ten patch się nie zmieni jakoś optymalizacja, bo wygląda to dosyć kosmicznie a mój komputer jest z typu tych drewnianych :D

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Fajne wygląda to na pewno, ogólnie podoba mi się pomysł, bo jak wchodze na rankeda i last pick pisze "mid or feed" no to dostaje raka. Mam tylko nadzieje że przez ten patch się nie zmieni jakoś optymalizacja, bo wygląda to dosyć kosmicznie a mój komputer jest z typu tych drewnianych :D

To nie będzie patch. To będzie już nowy klient kolego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...