Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Root a bootloader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Krótkie pytanie: Czy można tylko zrootować android'a, bez usuwania bootloadera?

tel;huawei g620

Możesz spróbować aplikacją na androida Kingroot, u mnie działa dobrze, do tego wsparcie większości telefonów.

Mówiąc aplikacja, chodzi mi o plik .apk, nie o program na pc;]

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej Kingroot apk .jedyny program który poradził sobie z moim SGS4mini

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Ale nie z jego telefonem, jak potrafisz czytać to chyba wyraźnie widzisz co ma. Nie ma i nie będzie rozwiązania na ten telefon bez odblokowania. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Możesz spróbować aplikacją na androida Kingroot, u mnie działa dobrze, do tego wsparcie większości telefonów.

Mówiąc aplikacja, chodzi mi o plik .apk, nie o program na pc;]

Kingroot nie dziala na wiekszosci telefonow. Nie zrootuje telefonu autorowi tematu i na 100% nie zrootuje mojego sony m4 aqua :)

Opublikowano

Kingroot nie dziala na wiekszosci telefonow. Nie zrootuje telefonu autorowi tematu i na 100% nie zrootuje mojego sony m4 aqua :)

Nie dowiemy się dopóki nie spróbujemy... Poza kingrootem jest też towel root :v

Ale nie z jego telefonem, jak potrafisz czytać to chyba wyraźnie widzisz co ma. Nie ma i nie będzie rozwiązania na ten telefon bez odblokowania. 

Kolega widzę jasnowidz :v
Opublikowano

Nie jasnowidz tylko mam lepsze pojęcie w temacie telefonów niż ty i sprawdzam informacje jeśli czegoś potrzebuje.

Na każdym forum napiszą dokładnie tak samo jak ja, nawet na firmowym forum supportu pracownik serwisu podał taką informację razem ze sposobem ściągnięcia blokady ( mail do firmy z imei  telefonu , przyślą kod do odblokowania ) z zaznaczeniem że przy okazji  100% utrata  gwarancji .

Istnieją romy  modyfikowane ze zrobionym roortem , wystarczy ich poszukać i sobie wgrać na swoją odpowiedzialność, nie wiem jak z tym modelem ale przy innych huawei to jedyna opcja bez odblokowania bootloadera 

Opublikowano

Nie jasnowidz tylko mam lepsze pojęcie w temacie telefonów niż ty i sprawdzam informacje jeśli czegoś potrzebuje.

Na każdym forum napiszą dokładnie tak samo jak ja, nawet na firmowym forum supportu pracownik serwisu podał taką informację razem ze sposobem ściągnięcia blokady ( mail do firmy z imei  telefonu , przyślą kod do odblokowania ) z zaznaczeniem że przy okazji  100% utrata  gwarancji .

Jesli zrobi ktos kopie kluczy to gwarancja po backupie dalej bedzie obejmowala :>.

Hmmm gdyby serwisanci podawali takie informacje to by sobie sami strzelali w kostke :>. I podejrzewam, ze to bylby ich ostatni dzien w pracy :)

Opublikowano

Człowieku ! JAKICH KLUCZY !?  Nie pomyliły ci się telefony czasem ? Ty w ogolę masz pojęcie co piszesz ?  

Masz odwiedź sobie strony serwisu i poczytaj jakie głupoty wypisujesz : https://community.gethuawei.com/developers/f/48/t/1048

Huawei ma sprzętową blokadę zakładaną przez producenta i tylko kod serwisowy generowany na podstawie IMEI potrafi to odblokować.

Wszystko co potrzebne do odblokowania telefonu marki HUAWEI  dostarcza producent. 

Potem bez problemu może sobie załączyć i wyłączyć blokadę tym kodem. 

Opublikowano

Człowieku ! JAKICH KLUCZY !?  Nie pomyliły ci się telefony czasem ? Ty w ogolę masz pojęcie co piszesz ?  

Masz odwiedź sobie strony serwisu i poczytaj jakie głupoty wypisujesz : https://community.gethuawei.com/developers/f/48/t/1048

Huawei ma sprzętową blokadę zakładaną przez producenta i tylko kod serwisowy generowany na podstawie IMEI potrafi to odblokować.

Wszystko co potrzebne do odblokowania telefonu marki HUAWEI  dostarcza producent. 

Potem bez problemu może sobie załączyć i wyłączyć blokadę tym kodem. 

Jesli nie zrobisz backupa kluczy systemowych (nie ogarniam co dokladnie ale wiem o co chodzi) To po zrobieniu np. roota one sie zmieniaja i po tym jak komus bedzie sie psul telefon, on wysle na gwarancje to moga mu odeslac telefon poniewaz byla ingerencja w system, czyli zmiana kluczy systemowych i juz jest po. A mozna temu zapobiec.

P.S nie pisalem tylko o huawei ;].

P.S 2 Pierdolisz, ze tylko dostarcza producent, ide teraz do kolegi z kazdym telefonem huawei i zrobi mi z nimi wszystko co chce, nie uzywajac programow markowych a wlasnych -.-

Opublikowano

Ty nadal nie zrozumiałeś, blokada jest w układzie scalonym wlutowanym w płytę telefonu, można ją tylko raz odblokować nigdy zablokować na stałe tak jak było przed ściągnięciem, to samo ci powie kolega.  

Gdzie napisałem TYLKO producent ? Dostarcza tylko możliwość odblokowania i  kody źródłowe do sterowania układami itp które każdy może sobie użyć do napisania programu i zrobić cokolwiek mu się podoba z telefonem . Więc kolega na podstawie tych kodów odblokowuje telefon zdzierając kasę od naiwniaków którzy mogą zrobić dokładnie to samo za darmo ale o tym nie wiedzą albo nie ptrafią zrobić sami , mało ważne kto to zrobi i gdzie , metoda jest taka sama 

Temat jest o jednym telefonie więc nie odwracaj kota ogonem bo kazdy telefon różnych producentów ma swoje indywidualne oprogramowania i całkowicie odmienną budowę modułów telefonu jak i inny android .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...