Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klawiatura mechaniczna?

AsunaChan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

func kb-460 or cm storm quickfire ultimate

może macie lepsze pomysły w tej cenie szukam klawiatury która ma fajny dzwiek przy klikaniu i świeci oczywiście 

nie wiem które klawisze wybrać blue,red czy brown proszę o pomoc !

qxw0er.jpg

Opublikowano

Ja polecam Tesoro, Durandal lub Excalibur. A co do przełączników to na ten moment to kwestia trochę gustu, a trochę ich budowy.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ja polecam Tesoro, Durandal lub Excalibur. A co do przełączników to na ten moment to kwestia trochę gustu, a trochę ich budowy.

najgorsze ze jest mało sklepów gdzie mozna przetestować ja mam aktualnie steelseries 6gv2 jest ona z 2010 roku i ma mx black które nie podobają mi się tak grubo kilkają 

https://www.youtube.com/watch?v=nAVkoqStADIda ktoś rade ocenić jakich używa forsen ?wydaje mi się że to niebieskie

qxw0er.jpg

Opublikowano

najgorsze ze jest mało sklepów gdzie mozna przetestować ja mam aktualnie steelseries 6gv2 jest ona z 2010 roku i ma mx black które nie podobają mi się tak grubo kilkają 

https://www.youtube.com/watch?v=nAVkoqStADIda ktoś rade ocenić jakich używa forsen ?wydaje mi się że to niebieskie

co masz na mysli "grubo klikaja"?

ten cm jest niezly, pewnie bym go wybral lub jakac ciekawa klawiature z massdropa

­

Opublikowano

co masz na mysli "grubo klikaja"?

ten cm jest niezly, pewnie bym go wybral lub jakac ciekawa klawiature z massdropa

taki odgłos taki grubszy od reszty mi sie wydaje

qxw0er.jpg

Opublikowano

Chodzi ci o to, że trzeba głęboko wcisnąć klawisz (wysoki stan), jeżeli tak to każda mechaniczna taka jest, a jeżeli chcesz coś z mniejszą siłą nacisku, to BROWN, ma najmniejszy jeżeli dobrze pamiętam. 

Miałem TESORO EXCALIBUR z Cherry MX BROWN i działała super, do pisania i wgl, a co do tego jaki ma ten youtuber, to nie patrz na to, bo to jest w dużej mierze także kwestia gustu ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Chodzi ci o to, że trzeba głęboko wcisnąć klawisz (wysoki stan), jeżeli tak to każda mechaniczna taka jest, a jeżeli chcesz coś z mniejszą siłą nacisku, to BROWN, ma najmniejszy jeżeli dobrze pamiętam. 

Miałem TESORO EXCALIBUR z Cherry MX BROWN i działała super, do pisania i wgl, a co do tego jaki ma ten youtuber, to nie patrz na to, bo to jest w dużej mierze także kwestia gustu ;)

wlasnie wiem dlatego chciałbym je przetestować nie wiem gdzie sprawdzilem kilka sklepow i mowia ze nie ma mozliwosci

ta func mi sie bardzo podoba

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16823848002&cm_re=func-_-23-848-002-_-Productświetna promocja i nie zamowie bo mieszkam  w polsce sad

qxw0er.jpg

Opublikowano

jak dla mnie mechanik powinien byc jedynie dobrze wykonany, switche samie sobie dobieramy, wykruszaja sie niektore modele i wybieramy co chcemy

ja bym na twoim miejscu bral tego cm'a 

taki odgłos taki grubszy od reszty mi sie wydaje

bo blacki sa bezglosne, dzwiek jaki slyszysz to stukanie keycapow o spod

blue moga byc dla ciebie po takim czasie za miekkie, blacki  maja 60g oporu, blue 50, ja bym sie na twoim miejscu czegos na greenach szukal

­

Opublikowano

jak dla mnie mechanik powinien byc jedynie dobrze wykonany, switche samie sobie dobieramy, wykruszaja sie niektore modele i wybieramy co chcemy

ja bym na twoim miejscu bral tego cm'a 

bo blacki sa bezglosne, dzwiek jaki slyszysz to stukanie keycapow o spod

blue moga byc dla ciebie po takim czasie za miekkie, blacki  maja 60g oporu, blue 50, ja bym sie na twoim miejscu czegos na greenach szukal

dokładnie tak słychać czarne

qxw0er.jpg

Opublikowano

ta to redy

podales klawiature co uzywa reckful, jak nie przeszkadza ci brak numpada to bedzie ok

tylko, jak masz wymieniac klawiature jedynie dla odglosu, to jestem w 90% przekonany, z bedzi to samo co na blackach, bo dzialaja tak samo, jedynie redy maja mniejsza sile potrzebna do nacisniecia

­

Opublikowano

ta to redy

podales klawiature co uzywa reckful, jak nie przeszkadza ci brak numpada to bedzie ok

tylko, jak masz wymieniac klawiature jedynie dla odglosu, to jestem w 90% przekonany, z bedzi to samo co na blackach, bo dzialaja tak samo, jedynie redy maja mniejsza sile potrzebna do nacisniecia

wymieniam też dla wygladu dlatego wybrałem func-kb460 mx red

qxw0er.jpg

Opublikowano

witam ponownie zakupiłem klawiature func kb460 mx red ogólnie klawiatura super ale mam znowu problem wiem że to głupie srać sie o jakieś tam klikanie ale nie daje mi to spokoju. klawiatura klika inaczej niż na filmikach wyżej a maja mx redy sprawdzilem to i nagrałem głos mojej klawiatury z tego co usłyszałem nagrywanie zmieni jej dźwięk https://www.youtube.com/watch?v=Lydm6YRSNyktutaj filmik prosze o pomoc bo chciałbym już sobie dać z tym spokoj a nie rozmyślać dalej na tym wierzę że rozwiejecie moje wątpliwości

qxw0er.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...