Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie pobrać Windows 7 Professional 64 bit sp1? (klucz oryginalny)

oski0132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym zrobić format komputera, ale podczas kupna PC nie dostałem żadnej płyty itp. Oczywiście klucz do win 7 mam oryginalny, ale potrzebny mi jest jeszcze win na płycie. Z tego co czytałem to nie jest to zabronione jeśli posiadamy swój zakupiony klucz. Moje pytanie brzmi skąd pobrać windows 7 professional 64 bit SP1 bez żadnych modyfikacji itp.? Z góry dzięki za pomoc ;)

EDIT: Czy ten win będzie dobry? http://www.win-torrent-download.net/os/windows-7-x64-pl-sp1-ie11-kwiecien-2015-nikka/

EDIT2: Zapomniałem o jednej ważnej sprawie, ponieważ posiadam 2x płyty po 4,7GB a ten windows waży ponad 4,7GB i czy mógłbym zrobić tego windowsa na party? Jeśli tak to jak wtedy wyglądałaby instalacja?

Opublikowano

Moje pytanie brzmi skąd pobrać windows 7 professional 64 bit SP1 bez żadnych modyfikacji itp.?

Jeśli posiadasz licencję typu BOX, system możesz pobrać bezpośrednio ze strony Microsoftu.

Jeśli nie, będziesz musiał pobrać system z innego źródła. Jak już pobierasz obraz za pomocą sieci BitTorrent, to znajdź taki, który zmieści się na płycie, bo instalki systemu nie można podzielić na kilka nośników.

Opublikowano

Jeśli posiadasz licencję typu BOX, system możesz pobrać bezpośrednio ze strony Microsoftu.

Jeśli nie, będziesz musiał pobrać system z innego źródła. Jak już pobierasz obraz za pomocą sieci BitTorrent, to znajdź taki, który zmieści się na płycie, bo instalki systemu nie można podzielić na kilka nośników.

No właśnie problem w tym, że posiadam wersję OEM, ale znalazłem windows 7 ważący 2,4GB, czy będzie dobry? http://www.instalki.pl/systemy-operacyjne/download/Systemy_operacyjne/Windows_7.html

Opublikowano

Link pobierania prowadzi na stronę Microsoftu, z której można pobrać tylko systemy w wersji BOX.

Właśnie zauważyłem po czym zabrałem się za szukanie win 7 na torrentach. Windowsa mam już pobranego i waży tyle, że wystarczy na 1 płytę, ale mam pytanie, podczas pierwszego włożenia płyty mam do wyboru 2 opcje:

Jak chcesz użyć tego dysku?

1. Jak dysk flash USB,

2. Używając odtwarzacza dysków CD/DVD

Do wypalania win 7 będę używał programu "Windows 7 USB DVD Download Tool"

Opublikowano

podczas pierwszego włożenia płyty mam do wyboru 2 opcje

Zignoruj to okno (przycisk anuluj). Wybrana opcja ma znaczenie tylko wtedy, gdy nagrywasz pliki bezpośrednio z systemu, zamiast z dedykowanego programu.

Opublikowano

nie pobieraj obrazu ze stron trzecich, bo będziesz miał w nich pełno witaminek ;_;

support ms zaleca wypożyczenie płyty do kogoś w przypadku oem 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...