Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mainowanie roli a strony run.

Gość unknownuser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładając ze chcę zacząc mainować topa lub jakąkolwiek inna role, czy da sie przezyć i dojsc wysoko tylko na dwóch klasycznych stronach run? AP i AD? Czy może jednak warto zainwestować i porobić sobie pod matchuipy/czempiony. Chodzi mi oto czy te runy naprawde mają wpływ na grę czy może jednak jest to kwestia po prostu gry juz samej w sobie?

Aha i czy mastery championów beda wyczyszczone wraz z koncem sezonu?

Opublikowano

Jeżeli chcesz mainować to mimo wszystko polecam kupić parę stron, które po prostu ułatwią Ci grę, (przykład) dostajesz w enemy ad team, a masz magic resy w runach toż to przecież bez sensu. Champy są też podzielone, bo mimo tego, że są ad to czasami warto dodać np attack speed zamiast ad. Dochodząc do sedna to tak runy mają wpływ na grę, a szczególnie na początkową fazę.

Opublikowano

Ja na main koncie mam chyba 16 stron na runy i tak się przyzwyczaiłem grać. Myślę, że starczyłoby Ci spokojnie 4.

Jak wbijałem na konta, które miałem boostować i nie było np. quintów na as to czułem straszną różnicę w grze będąc ADC. Wg. mnie są 4 podstawowe stronki: ad, ap, ad + as na quintach na marksmanów, tanky support. Każda dodatkowa strona choćby zmieniała np. magic resist na cdr per lvl nie wnika imo jakoś specjalnie na grę. Dodatkowo możesz walnąć stronę na runy na swojego maina np. hecarim, singed gdzie te championy wymagają jednak run żeby robić to, do czego są stworzone (quinty move speed, cdr na glyphach czy coś).

Pamiętaj, że to nie runki/masterki finalnie wygrywają gry, tylko gracz :)

Opublikowano

Runy oczywiście pomagają, ale głównie w early game.

Idzie się przyzwyczaić do run na których przeważnie grasz, dlatego z pewnością zauważyłbyś różnicę po jednej grze na innym koncie z czyimiś ustawieniami.

Ja posiadam obecnie tylko 5 stron na runy, ale wydaje mi się, że 3/4 powinny w zupełności wystarczyć. Jest kilka specyficznych championów takich jak na przykład udyr, do których niektórzy gracze robią osobne runy, ale takich postaci jest bardzo mało.

giphy.gif

Opublikowano

ja mam chyba 8 czy 10 stron i nie wyobrazam sobie grania bez jakiejkolwiek roznica jest ogromna np.

jak na adc mam grac bez attack speedow? ale po co mi tyle armora na gravesie - lepiej hp/lvl, albo mana regen na lucianie/corkim

jak na zedzie mam grac bez penetracji? po co mi jakies 5 ad wiecej jak nic nie bije w midgamie?

jak na yasuo mam grac bez krytow i attack speedow? przeciez z tym jest taka presja w early ze nie wyobrazam sobie

Opublikowano

15ad+ armor +mr powinno starczyc, jednak na niektore postacie przydaloby sie cos innego.

Ale aż tak duzego wplywu to nie ma.

Opublikowano

powiem Ci tak, nie wiem czy wysoko czy nie, ale na 4 stronach run udało mi się wbić platynę, teraz mam 17 (też mainuje topa, 2 różne strony na gnara, 2 na vlada etc) i odczuwam dużą różnicę, szczególnie w niefaworyzujących mnie matchupach.

Opublikowano

Osobiście na obecną chwilę gram na smurfach, gdzie znajdują się tylko dwie strony na runy, a na swoim głównym koncie posiadam tylko cztery. Szczerze mówiąc to nie odczuwam jakiejś większej różnicy, ponieważ większość postaci może używać tych podstawowych AP/AD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...