Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z _Image Search

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam skrypt . Mam #include Image search , Include IE , i mam to skopiowane w folderze z skryptem , Zdjecia w formacie bmp mam w tym samym folderze , Skrypt klika w obrazki wszędzie ale nie w przeglądarce . Czym to moze byc spowodowane ? Ktos pomoze ?

Opublikowano

Tak ... jak mam tam zdjęcie w przeglądarce to tam jest taki napis i za nim jest przezroczyste tło i akurat literka b nie ma w środku przezroczystego tła więc wziąłem mape bitową tego b :) u mnie to nie działa a u Walca działa więc nie wiem ;c

Opublikowano

Owszem u mnie działa ale nie na 100%. Posługuje się małymi zdjęciami np. 5x5 piksele i znajduje bardzo dużo wyników.

Ale jest sposób na to. Na chwilę obecną to się mi sprawdza.

Małym problemem stanowi obszar poszukiwań gdyż on jest za duży. Więc najlepiej go zmniejszyć tworząc własną zmodyfikowaną funkcję ImageSearch.

Zawartość _ImageSearch w orginale

Func _ImageSearch($findImage,$resultPosition,ByRef $x, ByRef $y,$tolerance)
   return _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,0,0,@DesktopWidth,@DesktopHeight,$x,$y,$tolerance)
EndFunc

Zawartość _ImageSearch1 zmodyfikowana

Func _ImageSearch1($findImage,$resultPosition,ByRef $x, ByRef $y,$tolerance)
   return _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,12,620,164,772,$x,$y,$tolerance)
EndFunc

Funkcja zmodyfikowana elegancko znajduje mi zdjęcie 1x5 pikseli, która jest wypełniona samą bielą.

Jak przechodziłem na obszar ciemniejszy to nic nie znajdowało.

Stwierdzam działanie tej funkcji.

maciek_322 => to już powinno u Ciebie działać

Opublikowano

Tyle tam jest  tego

że matko bosko ;x Nie wiem gdzie dokladnie zamienić XDD

_ImageSearch($findImage,$resultPosition,ByRef $x, ByRef $y,$tolerance)
   return _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,0,0,@DesktopWidth,@DesktopHeight,$x,$y,$tolerance)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...