Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa mapa a warpy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wgrałem na serwer nową mapkę..

Mapka działa..

Teleport działa pod [/go zaginiony] lecz loguje mnie na róg mapy http://scr.hu/73ow/r0zob

Wszedłem do pliku w folderze mapy Town.txt wpisałem kordy ale one działają tylko jak Zgine i Rozpoczne w Mieście..

Gdzie znajdują się odpowiedzialne kordy za logowanie na dana mape na dane kordy ?

Np. jak wpisze /go a <-- to przenosi mnie do Shinso na kordy które są w pliku Town.txt i troche nie ogarniam tego ;/

cooltext1_wrhasrw.png

Opublikowano

Witajcie

Wgrałem na serwer nową mapkę..

Mapka działa..

Teleport działa pod [/go zaginiony] lecz loguje mnie na róg mapy http://scr.hu/73ow/r0zob

Wszedłem do pliku w folderze mapy Town.txt wpisałem kordy ale one działają tylko jak Zgine i Rozpoczne w Mieście..

Gdzie znajdują się odpowiedzialne kordy za logowanie na dana mape na dane kordy ?

Np. jak wpisze /go a <-- to przenosi mnie do Shinso na kordy które są w pliku Town.txt i troche nie ogarniam tego ;/

Musisz przypisać kory ręcznie.

settings.lua
add_goto_info()

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

No w końcu ktoś to normalnie powiedział i bez głupich tłumaczeń dzięki Sielu bo dziś dopiero zacząłem się bawić z mapkami :)

ROZWIĄZANIE DLA ZIELONYCH:

Jeśli dodaliśmy nową mapę i nie podobają nam się kordy na których stoimy po wejściu na mapę to robimy to co w poniższych punktach..

1* Przechodzimy postacią ( GM ) na miejsce gdzie mają się logować postacie na daną mapę..

2* Patrzymy na kordy na minimapie na których stoimy np. ( 500, 200)

3* Wpisujemy komende /go 500 200

4* Na czacie wyskoczyły nam kordy zapisujemy je w notatniku.. :)

5* Przechodzimy do Setting.lua w folderze locale/poland i do dodanych (go-mapy) zamiast kordów które wywalały nas w jakieś dziwne miejsce zmieniamy na te które mieliśmy zapisane po wpisaniu /go pamiętajac o dwóch 0 na końcu :)

6* Robimy to samo w Settingu.txt mapy. :)

Dziękuje @Sielu za pomoc masz u mnie dużego plusa !

cooltext1_wrhasrw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...