Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AC Rogue - powolne wczytywanie tekstur

malyy96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój sprzęt to

Laptop; DELL 5000 series

Win 10 64 bit

gfx 920m

i5 -5200 2,2 GHZ

8 gb ramu

Rozchodzi mi się o Assassin’s Creed: Rogue. Mam taki problem, że textury nie nadążają się wczytywać równo z ruchem bohatera ;/ Powie mi ktośz czy po prostu mam za słaby laptop? A może ktoś powie czy coś w ustawieniach pogrzebać? ;d

1366 x 768 moja roździelnczość.

Opublikowano

Widzę, że jakiś kolega miał podobny problem do mnie i polecili mu przeinstalować sterownik grafiki na jakiś starszy. Mam 2 pytania

1. Czy nie pogorszy to jakości?

2. Z jakiego roku te sterowniki dokładnie?

Opublikowano

Jeśli będzie wszystko dobrze działać to nie pogorszy. Spróbuj np: rok starsze. Ja sądzę, że to może być za słaby laptop. Wyłącz programy działające w tle.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

@Milian spełniam zalecane wymagania. a powie mi ktoś czy żeby zainstalować sterownik nvidi muszę odinstalować stary? czy mogę ten sciągnięty instalować na ten zainstalowany?;d

Opublikowano

Odinstalować i nie restartować laptopa tylko odrazu nowe instalować? Bo podejrzewam,  że po odinstalowaniu i późniejszym uruchomieniu ponownie zainstalują się na nowo nowe sterowniki.;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Odinstalowywujesz

2. Po restarcie laptopa instalujesz pobrane przez Ciebie sterowniki

3. Po restarcie sprawdzasz czy pomogło

Jeżeli to nie pomoże to można obstawić, że to karta graficzna nie nadąża przy generowaniu tekstur. Laptopowe karty graficzne mają to do siebie że są mniejsze gabarytowo od swoich pełnowymiarowych odpowiedników przez co nie jest możliwe zmieszczenie takiej samej wydajności w tych kartach i tych chłodzeniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...