Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.8][Survival] OnlineCraft

OnlineCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

survival.png

WWW / IP SERWERA:  OnlineCraft.pl

TeamSpeak3: Ts3.OnlineCraft.pl

VER:  1.8.9
SLOTY:  300
TYP:  Survival + Cuboidy

PVP:  TAK [Możliwość kupna czasowej ochrony]

DROP:  NIE [z rudy + klucze cs:go/Magiczne gąbki z stone]

QESTY: -
PREMIUM:  NIE
NETHER:  TAK
POTWORY:  TAK
ZWIERZETA:  TAK
WHITE LIST:   NIE

Survival OnlineCraft to klasyczny survival w którym zostało zachowanych wiele klasycznych aspektów takich jak między innymi brak dropu.Serwer nie kładzie dużego nacisku na PVP chodź jest ono wprowadzone lecz skupia się na przetrwaniu poszczególnego surwiwalowca w świecie pełnym potworów, pułapek, nie przewidzianych okoliczności...Po prostu przetrwanie + dobra zabawa.

Ochrona dla nowych graczy, 72h, czas ten liczy się nawet gdy gracza nie ma na serwerze, nie jest to czas przegrania lecz realny.Ochronę można wyłączyć w każdej chwili.Jest ona po to by każdy nowy zawodnik miał szansę na zbudowanie podstawowej bazy, kryjówki, domku...

Dodano możliwość wydobywania spawnerów kilofem diax [mozliwosc dokupienia ilości wydobyć], ochronę do kupna non pvp oraz ochronę działek przed skasowaniem.

Zmiana koloru nicku za 1 Diament.

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

Cuboidy - to system działek zakładanych poprzez postawienie odpowiedniego bloku [blok Dzwiękowy] na ziemi, gracz otrzymuje wtedy działkę o wymiarach 51x51x256 a ma takich działek do dyspozycji 3 sztuki.
Cuboid charakteryzuje się tym iż posiada flagi które między innymi uniemożliwiają innej osobie wykonywanie takich akcji jak: Otwieranie drzwi, skrzyń, użycie dźwigni, przycisków, płytek naciskowych itp. oraz możliwość niszczenia naszego terenu czy stawiania na nim bloków.

Schrony - to system działek stawianych odpowiednim blokiem [JukeBox] na zeimi, gracz otrzymuje wtedy działkę o wymiarach 31x31x256, do syspozycji 1 sztuka.Na działce schronowej są zachowane te same flagi które występują na cuboidzie lecz jest dodana jeszcze jedna, mianowicie "NonPvp", schron można stawiać wewnątrz cuboidów jak i gdziekolwiek indziej.

Do cuboidów możemy dodawać przyjaciół którzy będą na nich mieli takie same prawa jak ich właściciele.

s4.jpg

s5.jpg

Zabezpieczenia Koni - To system który pozwala nam na zabezpieczenie konia, po zabezpieczeniu jest on nieśmiertelny, możemy go teleportować do siebie, nikt inny nie może go dosiąść chyba że kogoś do niego dodamy.

k1.jpg

k2.jpg

k3.jpg

k4.jpg

k5.jpg

k6.jpg

Clany - To system zakładania klanów, nie mylcie z frakcjami, klan ma na celu możliwość stworzenia drużyny oraz podglądu statystyk, system ten nie ingeruje w sam świat survival.

[spolszczenie niebawem]

c1.jpg

c2.jpg

c3.jpg

c4.jpg

Mapa Dynamiczna - To mapa z podglądem graczy "na żywo",

możliwość auto śledzenia gracza, podglądu budowli/wyspy.

dyn.jpg

Pety - To zwierzaczki towarzyszące nam przy wyprawach w świat, nie ingerują one w system survival.Każdy gracz posiada pet królik, resztę można wykupić między innymi za walutę w grze lub diamenty.

TNT - jest włączone lecz nie ingeruje na sąsiednie bloki, tnt nie odpalają się od siebie i nie niszczą bloków lecz zadają obrażenia.

Skiny - każdy ma możliwość ustawienia własnego skina na jaki tylko chce i kiedy chce.

Enderdragon - Ma zwiększoną moc, odradza się po 1h od każdej śmierci a system pokazuje kto w jakim procencie się do tej śmierci przyłożył jeżeli w ataku bierze udział więcej osób.

End - Regeneruje się po każdym odrodzeniu smoka.

Nie ma co się rozpisywać, chcesz poznać więcej szczegółów? Wbij na serwer ;)

OnlineCraft.pl

Administracja:

[HeadAdmin] Doksomedon
[Administrator] Klaudia1956

[Moderatorzy] Aktualnie poszukujemy

Pluginy:

Zmodernizowane na potrzeby serwera + Skrypty Autorskie

http://www.onlinecraft.pl/

Posiadamy także serwer SkyBlock:

http://www.mpcforum.pl/topic/1480363-skyblockrevo/

Zapraszamy!

logo4b.png

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

na poczatku patrze o kurde rzadko sa takie survivale a pozniej spawn jakby to creative bylo czy roleplay i milion niepotrzebnych pluginow :D

podoba mi sie to ze macie ta mape ostatnio kiedy ja widzialem to z 3/4 lata temu na serwerze mpc forum ;)

mysle ze duzo osob tu pogra ja bym ten serwer okreslij jako roleplay :) 9/10 nie moj typ ale dobry serwer

Opublikowano

Mapa została wygenerowana przy starcie serwera, spawn był budowany od podstaw, ten survival ma około 2 lat.

Dzięki za opinię i zapraszam na serwer by przynajmniej zobaczyć ;)

logo4b.png

Opublikowano

Mapa została wygenerowana przy starcie serwera, spawn był budowany od podstaw, ten survival ma około 2 lat.

Dzięki za opinię i zapraszam na serwer by przynajmniej zobaczyć ;)

Good :yay: .  Pamiętam jeden serw z cuboidami, ale to żadkość i poza tym to niedaleko ktoś budował duże budynki i nie mogłem np kopać pod ziemią. Mam nadzieje, że moderatorzy i adminy nie zapychają całego miejsca. Życzę rozkwitu serwa i +50graczy! Zagram może nawet dzisiaj z kimś. Proszę, to można zrobić z dropem :(( .

­

Opublikowano

300 slotow na serwerze a granica na 3k blokow. W 5 minut doszedlem do niej... Ciezko znalesc ladne miejsce na tak malej mapie

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

:O i jeszcze jadna wielka zaleta 3k border ;) (y)

Weź nie przesadzaj :mad: . Dzisiaj wszedłem na serwa i jakoś jest miejsce.

88888888888888888888888888888888888888

­

Opublikowano

Mało osób będzie zawsze jak każdy będzie patrzył na liczbę osób.Trzeba pograć kilka dni na danym serwerze by go poznać a dodatkowo zwiększyć swą aktywność, im więcej graczy będzie szło tym tropem tym będzie lepiej i tym większa liczba będzie grała ;)

logo4b.png

Opublikowano

To mi powiedz  teraz najważniejsze dla mnie - Idę sobie np ileś tam kratek od spawna zbudowałem domek ,i jak zrobic cuboida? POstawić blok dzwiękowy zwykły?

zu439g.jpg

Opublikowano

/pomoc pokazuje dostępne komendy, /lista pokazuje resztę komend.W /panel masz komendy cuboidów, są też pod /ps

Cuboid ma 50x50 w każdą stronę od miejsca gdzie go postawisz czyli musisz być w odległości 52 kratek od innego cuba lub spawnu by go postawić, cuboid stawiasz noteblockiem, cuboidów masz trzy do postawienia, bloki te uzyskasz z craftingu lub z /kit tools.

Jak masz postawiony cuboid to komendą /ps visualise sprawdzasz jego granice by móc dopasować do niego pozostałe cuboidy.

logo4b.png

Opublikowano

Serdecznie polecam ten serwer. Miła atmosfera, normalni gracze i jeszcze normalniejsza administracja. 0 lagów (przynajmniej ja odkąd gram nie zauważyłem takowych lagów). Dużo można robić, nie jesteśmy przez nic ograniczeni...duża mapa surowcowa więc swój dom możemy zbudować gdzie chcemy. Ciekawa ekonomia więc dla tych co lubią dłużej grać serwer jak znalazł. 

Bardzo ciekawe ceny...sVIP jest za 5 zł (przelewem) więc muszę przyznać że jest to niewielka cena (jeżeli mamy paypal lub konto w banku).

Jedyne czego mogę się przyczepić to fakt że często (głównie wieczorami) serwer i strona www jest offline.

Dla bezpieczeństwa serwer jest często zapisywany więc nie ma ryzyka ze stracimy np 3 godziny ciężkiej pracy, a podczas zapisywania nie ma żadnych lagów.

w5cNAHm.png

Opublikowano

Dzięki za opinię :)

Strona www i serwery są online 24h/7 tyle że aktualnie domena jest niedostępna co mnie martwi lecz już jestem w kontakcie z supportem.

Zapis jest właśnie po to by nie było akcji typu cofka, podczas zapisu nieaktywny jest czat a także możliwość wpisywania komend po to by zapis był w pełni "wartościowy"

podaję numeryczne adresy IP, jeszcze raz przepraszam za niedogodności, strona www i domeny powrócą niebawem.

IP Survival: 

IP SkyBlock:

Edit//Aktualne ip OnlineCraft.pl

logo4b.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...