Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy tylko mnie to przeszkadza?

RushAndGoToWin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem sobie dzisiaj nową klawiaturę Genesis rx66 ze względu na to że miała duże klawisze.

Problem jest w tym, że dziwnie mi się naciska na klawiaturze przyciski, często mylę shift z przyciskami po boku klawiatury do programowania.

Mieliście tak samo? Czy muszę się do niej przyzwyczaić?

PS: przez co miałem ledwo 10killi i wygraliśmy

Warto wymienić na klawiaturę steelseries apex raw za 270zł? W media expert bym kupił

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie rozumiem po co do csa jakaś klawiatura. Równie dobrze można grać na zwyklej bo movementu to nie polepsza. Przyzwyczaisz się

To tak, jakbyś się zapytał nie rozumiem po co nowy komputer do gier, moja klawiatura jest z gazetki i nie jest jakaś idealna

Dodam, czy warto może zamienic na klawiaturę steelseries apex? W media expert była cena chyba 270zł

@Edit potrzebuje odpowiedzi do 15:30

Opublikowano

Skoro nie podoba Ci się taka klawiatura, to lepiej wydaj te 270zł na ufo z najtańszego, chińskiego plastiku :v

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Przyznam, że Apex jest dobrze zrobioną klawiaturą od Steelseries, ale to jest nadal klawiatura membranowa, która nie różni się zasadą działania od jakiejkolwiek za 50zł.

W Apexie 75% ceny stanowi sama marka, na Twoim miejscu bym kupił mechanika (tak jak 90% gamerów), bo dać 270zł za klawiaturę membranową to dla mnie czyste szaleństwo.

Klawiatura membranowa za 50zł = klawiatura membranowa za 270zł + logo

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Przyznam, że Apex jest dobrze zrobioną klawiaturą od Steelseries, ale to jest nadal klawiatura membranowa, która nie różni się zasadą działania od jakiejkolwiek za 50zł.

W Apexie 75% ceny stanowi sama marka, na Twoim miejscu bym kupił mechanika (tak jak 90% gamerów), bo dać 270zł za klawiaturę membranową to dla mnie czyste szaleństwo.

Klawiatura membranowa za 50zł = klawiatura membranowa za 270zł + logo

Ale lepsza ta klawiatura steelseries od genesis rx66?

Opublikowano

To tak, jakbyś się zapytał nie rozumiem po co nowy komputer do gier, moja klawiatura jest z gazetki i nie jest jakaś idealna

Dodam, czy warto może zamienic na klawiaturę steelseries apex? W media expert była cena chyba 270zł

@Edit potrzebuje odpowiedzi do 15:30

Nadal to debilizm jak dla mnie. Nowy komputer da ci wiecej fps a klawiatura da ci g****o.

Opublikowano

Dla mnie, jak i większości klawiatura membranowa to klawiatura membranowa.

Czym droższa tym lepsza jakościowo, ale to nadal jest klawiatura za 50zł w ładnej obudowie.

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Mialem ten sam problem na Roccat Isku. Zamiast CRTL naciskalem M1, ale po tygodniu sie przyzwyczailem. Tera mam inna klawe, bez makr i jest lepiej.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Dla mnie, jak i większości klawiatura membranowa to klawiatura membranowa.

Czym droższa tym lepsza jakościowo, ale to nadal jest klawiatura za 50zł w ładnej obudowie.

No ale powiesz mi czy warto ta klawiature zakupic za 200zl, czy lepiej zostac przy tej za 100zl?

Opublikowano

Jak wcześniej miałeś 270zł, to mogłeś kupić klawiaturę mechaniczną, bo zwykłej klawiatury membranowej za więcej niż 100zł nie polecam kupować.

1) przepłacasz
2) wszystkie membranówki działają bardzo podobnie, czyli przeciętnie
3) ładniejsze logo = drożej

wniosek: zostań przy obecnej, a gdy Ci się znudzi / zepsuje, to kup mechaniczną

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Ja sie pytam czy steelseries apex raw jest lepsza

Tak, jest. Mozesz pomyslec jeszcze o gigabyte force k7. 

PS: polecam Ci zbindowac sobie "shift" na ten dodatkowy przycisk.

Jak wcześniej miałeś 270zł, to mogłeś kupić klawiaturę mechaniczną, bo zwykłej klawiatury membranowej za więcej niż 100zł nie polecam kupować.

1) przepłacasz

2) wszystkie membranówki działają bardzo podobnie, czyli przeciętnie

3) ładniejsze logo = drożej

wniosek: zostań przy obecnej, a gdy Ci się znudzi / zepsuje, to kup mechaniczną

1) moze troche, ale plaskie klawiatury mechaniczne sa dosc sporo drozsze

2) nie zgadzam sie, gumka gumce nie rowna,  wiem to z doswiadczenia (choc od 50zl ok mozna kupic dobra klawiature, tylko bez nazwy gaming, ktora bedzie dobra, moze nie miec najwyzej np podswietlenia czy dod. klawiszy), moje palce placza jak musze pisac w szkole na taniej klawiaturze, (od razu podwaze 3 punkt) ktora sie ugina, ss nie, nad ss pracuja dobrzy inzynierowie, nie mow, ze jak cos jest kazda klawiatura membranowa bedzie podobna, bo idac Twoim tokiem rozumowania, mozna powiedziec, ze kazda klawiatura mechaniczna to prawie to samo i nie warto placic za np cherry. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Szybkość klawiatur wyraża się w milisekundach, także na 95% nie odczujesz żadnej różnicy.

Zamiast podstawowej wersji apexa bym Ci polecił cougara 200k, chociaż jak tam chcesz xD

pomogłem? daj LAJKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...