Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja własna gra na Androida - Piggy Gun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Chciałbym przedstawić wam stworzoną przeze mnie grę na Androida. Krótki opis gry:

Piggy Gun - jest to gra, w której zadaniem gracza jest eliminacja zombie. Obecnie w grze znajduje się 40 map, 4 rodzaje zombie i 5 świnek. Gra jest cały czas w fazie jej rozwijania i wraz z aktualizacjami będą dodawane nowe mapy, zombie, świnki i inne ulepszenia gry przez co będzie ona cały czas urozmaicana. Gra może posiadać liczne błędy, lecz będą one regularnie naprawiane. Jeżeli masz jakieś ciekawe propozycje odnośnie gry lub zauważyłeś jakiś błąd napisz go niżej podczas oceniania gry lub w prywatnej wiadomości na fanpage Piggy Gun.

Link do gry:

Zachęcam do oceniania, pisania własnej opinii, a także udostępniania. Miłej gry :)!

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale jak chce wejść w drugi poziom gry , gra się wyłącza :/

Więc mogę ocenić grę po przejściu pierwszego poziomu . 

Gra jak i pomysł na grę wydaję się fajny . Popracowałbym trochę nad optymalizacją gry bo miałem lekkie ścinki podczas chodzenia ( piszę tu w przypadku niskobudżetowego urządzenia dokładniej : LG Optimus L5 II )

Możesz jeszcze swoją grę opublikować w projekty użytkowników forum i do POTM  ;)

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale jak chce wejść w drugi poziom gry , gra się wyłącza :/

Więc mogę ocenić grę po przejściu pierwszego poziomu . 

Gra jak i pomysł na grę wydaję się fajny . Popracowałbym trochę nad optymalizacją gry bo miałem lekkie ścinki podczas chodzenia ( piszę tu w przypadku niskobudżetowego urządzenia dokładniej : LG Optimus L5 II )

Możesz jeszcze swoją grę opublikować w projekty użytkowników forum i do POTM  ;)

Nie wiem dlaczego nie chce gra Ci się wyłącza jak chcesz wejść na drugi poziom. Testowane było na kilku telefonach i taki problem jak Twój pojawił się właśnie też przy słabszych telefonie. Gra niestety jest troszkę zasobożerna. W weekend popracuję nad optymalizacją. Dzięki za wypowiedź :). Jeżeli pojawi się nowa zoptymalizowana wersja dam oczywiście znać ;). Ten brak optymalizacja wynika stąd iż podczas tworzenia gry często było coś do niej dodawane, przez co jest trochę niepotrzebnych skryptów, lecz zajmę się tym w weekend, bo w tygodniu nie mam czasu. Dodam, że w weekend powinna pojawić się nowa broń i jeśli się uda to nowy zombie i kilka nowych map ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

@ref Nowa wersja Piggy Gun Beta_1.04, a w niej:

- Dodano 8 nowych map do Set 2
- Dodano nową broń: wyrzutnie ziemniaków
- Dodano nowego zombie: Zombie Bill
- Dodano pasek życia i amunicji
- Naprawiono włączenie animacji po wyjściu z obszaru przeciwnika
- Naprawiono umieranie przeciwników
- Naprawiono punktacje w 5 mapie Set 1
- Poprawiono wybuch beczki z myślą o wydajności
- Poprawiono sortowanie tekstur

2cf6pe0.jpg

Opublikowano

@ref Nowa wersja Piggy Gun Beta_1.05, a w niej:

- Dodano 8 nowych map do Set II
- Dodano ulepszenia w sklepie:
* 1 bekon = 2 bekony
* 2 razy więcej życia i amunicji
- Dodano usunięcie amunicji po 4 sekundach
- Poprawiono działanie przycisku skoku i strzału
- Poprawiono tekstury w Set II

2cf6pe0.jpg

Opublikowano

U mnie bieganie do przodu jest koszmarne musze klikać ciągle , a powinien przytrzymać i biegnać. Pomysł fajny ale przydałaby się możliwość przeładowania magazynka i żeby Ci przeciwnicy byli wytrzymalsi bo po 3 strzalach i nie żyje. Chociaż niech ten boss będzie lepszy. I jakiś pasek życia by się przydał czy coś

TELEFON TO SAMSUNG GALAXY S4 MINI

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

U mnie bieganie do przodu jest koszmarne musze klikać ciągle , a powinien przytrzymać i biegnać. Pomysł fajny ale przydałaby się możliwość przeładowania magazynka i żeby Ci przeciwnicy byli wytrzymalsi bo po 3 strzalach i nie żyje. Chociaż niech ten boss będzie lepszy. I jakiś pasek życia by się przydał czy coś TELEFON TO SAMSUNG GALAXY S4 MINI

Wezmę pod uwagę Twój problem ze sterowanie, choć przyznam, że na różnych telefonach działało dobrze, lecz na pewno to sprawdzę. Co do przeładowania raczej tego nie wprowadzę, gdyż nie chodzi o realizm w tej grze, a co do przeciwników to mogę zwiększyć ich ilość życia, lecz co kilka aktualizacji wprowadzany jest nowy przeciwnik, a coraz nowsi = coraz lepsi i silniejsi, tak samo z broniami. Pasek życia świnki, czy zombie? Pasek życia świnki jest przecież w lewym górnym rogu tak jak na screenach z gry. Dziękuje za odpowiedź, wezmę pod uwagę Twoje propozycje i błędy przy następnej aktualizacji ;).

2cf6pe0.jpg

Opublikowano

@ref Nowa wersja Piggy Gun Beta_1.06, a w niej:

- Dodano nową broń: Wyrzutnia harpunów
- Zmieniono statystyki przeciwników
- Poprawiono błąd z punktacją mapy 24 w Secie II
- Poprawiono działanie przycisku strzału

Co do @sebachuck15 niestety nie znalazłem rozwiązania Twoje błędu. Gra była testowana na różnych telefonach i na każdych z testowanych działała dobrze, niestety nie miałem styczności z Samsung Galaxy S4 mini, więc nie mogę nic zrobić.

2cf6pe0.jpg

Opublikowano

Lepiej się gra niż w poprzedniej wersji.Ale gdy w tym samym czasie wcisne skok i bieg to tylko wyskakuje. Musze nacisnąć skok puścić i w bok wtedy leci.. Najbardziej widać to jak się wbieguje pod górę i skacze .

.Będę ci testować nowe wersje ^_^

Opublikowano

Lepiej się gra niż w poprzedniej wersji.Ale gdy w tym samym czasie wcisne skok i bieg to tylko wyskakuje. Musze nacisnąć skok puścić i w bok wtedy leci.. Najbardziej widać to jak się wbieguje pod górę i skacze . .Będę ci testować nowe wersje ^_^

Niedawno znalazłem coś takiego jak Multi-touch do Unity i chyba zacznę tego używać, może to rozwiąże ten problem, choć przyznam szczerze, że nie zauważyłem tego błędu na moim starym HTC, lecz warto dodać tego multi-toucha. W tygodniu to przetestuje, a kolejna aktualizacja oczywiście w przyszłą sobotę ;).

2cf6pe0.jpg

Opublikowano

Niedawno znalazłem coś takiego jak Multi-touch do Unity i chyba zacznę tego używać, może to rozwiąże ten problem, choć przyznam szczerze, że nie zauważyłem tego błędu na moim starym HTC, lecz warto dodać tego multi-toucha. W tygodniu to przetestuje, a kolejna aktualizacja oczywiście w przyszłą sobotę ;).

wydaje mi się ze multitouch powinien rozwiązać problem.

Czekam na nową wersję ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...