Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Action mirillis czy OBS ? co lepsze do nagrywania gier ?

-wetri-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka od ponad roku korzystam z programu do nagrywania gier "Action mirillis" i tu mam pytanie czy OBS nie będzie lepszy do nagrywania. Najbardziej to zależy mi żeby mieć jak najmniejszy spadek FPS podczas nagrywania i nwm czy OBS nie będzie lepszy (jakość HD). 

DODATKOWE INFORMACJE :

nagrywanie CS:GO (gram na najmniejszych ustawieniach graficznych przy rozdzielczości 4:3 1280x1024)

MÓJ KOMPUTER :

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT  
Procesor: Intel® Core2 Duo CPU    E7400  @  2.80GHz    2.80GHz
RAM: 3,00 GB
Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny (Windows 7)

PS: jak ktoś chce pisać że na tym kompie i tak będę miał mało fps/jest gówniany itp to niech lepiej powstrzyma się od komentarzy ;) . Chcę tylko wiedzieć który program do nagrywania ..no po prostu mniej obciąża procesor czy co tam ;)
Opublikowano

No to szczerze polecam frapsa, lub bandicama. Przecież i tak powiedzmy że masz ogarnięty sprzęt, wsadzasz to do vegasa renderujesz i pięknie działa. Ten Action zawsze niesie problemy, to dzwięk się nie nagra, to jakość obrazu spada. ;) A o tym OBS to chyba za dużo nie słyszałem i raczej jest płatny tak z grubsza. ­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

No to szczerze polecam frapsa, lub bandicama. Przecież i tak powiedzmy że masz ogarnięty sprzęt, wsadzasz to do vegasa renderujesz i pięknie działa. Ten Action zawsze niesie problemy, to dzwięk się nie nagra, to jakość obrazu spada. ;) A o tym OBS to chyba za dużo nie słyszałem i raczej jest płatny tak z grubsza. ­

OBS jest darmowy i z tego co wiem to większość streamerów używa tego programu np izak ;)

co do frapsa to nwm czemu ale jak kiedyś z niego korzystałem to jak nagrywałem film długości np 10min to dzieliło mi to na klipy o długości ok 2:30min ;/ (przy nagrywaniu filmów o długości np 30-40min to trochę wkur*ia obrabianie filmów z tyloma klipami :P)

Opublikowano

Szczerze? Również korzystam z Actiona i nie zamieniłbym go na żaden inny program, jest prosty, funkcjonalny, szybki i dobry. Jakość ma ok, FPSy nie spadają.

Nie zamieniałbym. OBS jak dla mnie to tylko do streamowania jest lepszy, ale to zależy od twojego uploadu.

Opublikowano

Szczerze? Również korzystam z Actiona i nie zamieniłbym go na żaden inny program, jest prosty, funkcjonalny, szybki i dobry. Jakość ma ok, FPSy nie spadają.

Nie zamieniałbym. OBS jak dla mnie to tylko do streamowania jest lepszy, ale to zależy od twojego uploadu.

OBS chciałem używać do nagrywania filmów a nie do streamowania . Normalnie jak gram w cs'a to mam 55-70 fps a jak zaczynam nagrywać to przy "większej akcji" zaczyna spadać do 25 fps ;/

Opublikowano

OBS chciałem używać do nagrywania filmów a nie do streamowania . Normalnie jak gram w cs'a to mam 55-70 fps a jak zaczynam nagrywać to przy "większej akcji" zaczyna spadać do 25 fps ;/

Przydałoby się więcej RAMu.

Opublikowano

Zgodze się i dodam że dobrze się go montuje w vegas pro 11,jednak preview zostawiam lepszym komputerom ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...