Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dalej?

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam t-150 w garażu, którym bardzo dobrze mi się gra. Jeszcze dozbieram 150k i kupię kv-3. Niestety potrzebuje czołgu 6 tieru na potyczki. na t-150 mam załogę 100% z jednym perkiem-naprawa na 60%. Co w takiej sytuacji zrobić:

1.Wyexpić do drugiego perku załogę t-150, przenieść ją do kv-3, a na potyczki expić nową załogę na t-150?

2.Zacząć myśleć o drugiej linii do 6 tieru (myślę nad cromwellem lub helcatem ale nie wiem czy będę robić nimi dobre wyniki, bo szczerze świetnie mi się gra dobrze opancerzonymi, ze świetnym działem klockami, a nie takimi małymi i miękkimi), a od razu po zakupie kv-3 przenosić załogę i olać t-150?

3.Coś innego (co)?

Dodam, że jestem stosunkowo nowym graczem (1k bitw). 

+mój nick: MusialemZmienicNick

Opublikowano

Czemu tylko LT? Fakt, że dużo jest cromwellów i t37 ale ogólnie ja zawsze największe dmg robię i bardzo często również spotykam t-150 i O-I. Prawdę mówiąc na twierdzy prawie wszystko w dupe dostajemy (pomimo, że z reguły są 2 HT, 1-2 LT i reszta MT w naszym klanie) ale wydaje mi się, że jakby było 5x HT (O-I albo KV-85 lub t-150), 1x cromwell i 1x scout to full team cromwell i t37 nie mieli by czego szukać, bo na 2-3 strzały by szli bez celowania w słabe punkty ale to tylko moja opinia, bo ja krótko gram.

Chodzi o to, że teraz mój główny czołg (kv-3) będzie na 7 tierze więc nim na twierdze nie wbiję (bo do 8 tierów pewnie nie będzie miało sensu) tylko dopiero na kv-4 będę wbijać (o ile ten czołg okaże się dobry). Lubie na twierdzy grać (tak 4fun, bez wyczynów, nie dal expa i kasy) dlatego chciałbym mieć jakiś dobry czołg na potyczki. Ogólnie nie gustuje w szybkich i miękkich. Wolę postawić na twardy pancerze, bardzo dobrą pene (bo t-150 daje rade na 8 tierze) i niezłe dmg.

Tylko z drugiej strony kończą mi się do HT misje StuG IV (została mi ta z taranowaniem, jedna z capem i ta ostatnia) i przydałoby się zacząć robić innymi typami pojazdów dlatego HT tak średnio teraz mi się opłaca (mimo, że w kusi mnie linia amerykańska i francuska). Misje MT i TD mam trochę ruszone, bo hetzer i matilda dawały radę ale artami i LT niedobrze mi się gra.

Sory, że to takie chaotyczne ;)

Opublikowano

Czemu tylko LT? Fakt, że dużo jest cromwellów i t37 ale ogólnie ja zawsze największe dmg robię i bardzo często również spotykam t-150 i O-I. Prawdę mówiąc na twierdzy prawie wszystko w dupe dostajemy (pomimo, że z reguły są 2 HT, 1-2 LT i reszta MT w naszym klanie) ale wydaje mi się, że jakby było 5x HT (O-I albo KV-85 lub t-150), 1x cromwell i 1x scout to full team cromwell i t37 nie mieli by czego szukać, bo na 2-3 strzały by szli bez celowania w słabe punkty ale to tylko moja opinia, bo ja krótko gram.

Chodzi o to, że teraz mój główny czołg (kv-3) będzie na 7 tierze więc nim na twierdze nie wbiję (bo do 8 tierów pewnie nie będzie miało sensu) tylko dopiero na kv-4 będę wbijać (o ile ten czołg okaże się dobry). Lubie na twierdzy grać (tak 4fun, bez wyczynów, nie dal expa i kasy) dlatego chciałbym mieć jakiś dobry czołg na potyczki. Ogólnie nie gustuje w szybkich i miękkich. Wolę postawić na twardy pancerze, bardzo dobrą pene (bo t-150 daje rade na 8 tierze) i niezłe dmg.

Tylko z drugiej strony kończą mi się do HT misje StuG IV (została mi ta z taranowaniem, jedna z capem i ta ostatnia) i przydałoby się zacząć robić innymi typami pojazdów dlatego HT tak średnio teraz mi się opłaca (mimo, że w kusi mnie linia amerykańska i francuska). Misje MT i TD mam trochę ruszone, bo hetzer i matilda dawały radę ale artami i LT niedobrze mi się gra.

Sory, że to takie chaotyczne ;)

Zależy od mapy. Jak na Himlu zaatakują górnego Capa, to wygrają. Na mapie bardziej otwartej, np. step LT rozstrzelają ich nie przyjmując nawet 1 pestki. Raz że wolne, dwa że celność niezbyt op, trzy że słaby zasięg widzenia.

Opublikowano

Na twierdzach i drużynówkach głównie wybiera się czołgi:

RU, amx 13 90, amx 50 100, is-3, t32.

Opublikowano

Na twierdzach VI króluje cromwell to nie ma co do tego wątpliwości ale dobrze się spisuje T37, T-34-85, ciężkimi nie warto grać bo stado medów i lekkich je miażdży ROF'em dodatkowo bardzo często nie są w stanie ich wykryć.

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...