Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wersję oraz pluginy chciałbyś zobaczyć na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Robię serwer MediumHC, ale mam dylemat z wyborem wersji serwera oraz pluginów. Obecna wersja serwera to spigot 1-7 1.8, i tu pytanie jaką wersję byście chcieli?

Druga sprawa jakie pluginy byście chcieli zobaczyć na serwerze które by urozmaiciły wam grę oraz eventy :)

Z góry dzięki za pomoc. Pamiętajcie, że to wy tworzycie ten serwer!

Opublikowano

Wersję serwera zrób na 1.8. Z pluginów żadnego epickiego na ten tryb serwera nie wymyślisz. Jakieś skrzynki z tych wszystkich easyhc raczej nie pasują do mediumhc (mogę się mylić nie gram na takich trybach)

//Teraz to nikt niczego nie umie sam zrobić... Co wy? Jesteście uzależnieni od opinii osób trzecich?

Opublikowano

Wersję serwera zrób na 1.8. Z pluginów żadnego epickiego na ten tryb serwera nie wymyślisz. Jakieś skrzynki z tych wszystkich easyhc raczej nie pasują do mediumhc (mogę się mylić nie gram na takich trybach)

//Teraz to nikt niczego nie umie sam zrobić... Co wy? Jesteście uzależnieni od opinii osób trzecich?

Pytam się osób 3 bo to nie ja będę

Definitywnie 1.8.

Pluginy, no to albo moje, albo autorskie, tylko nie ,,autorskie'' czyli kod, tylko pomysł i wykonanie :)

no ja wiem, że autorskie ale jakieś propozycje? Posiadam pluginy typu Skrzynki CS:GO, Losowanie co 3 minuty itp. ale przyda się jeszcze parę rzeczy co urozmaici.

tam grał tylko wy. Robię serwer pod graczy nie pod siebie.

Opublikowano

@xAdr1an

Moim zdaniem 1.7.2 ponieważ 1.8 jest bardziej pod budowanie (moje zdanie) i na 1.7.2 gra więcej osób.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@xAdr1an

Moim zdaniem 1.7.2 ponieważ 1.8 jest bardziej pod budowanie (moje zdanie) i na 1.7.2 gra więcej osób.

Dlatego myślę o Spigot 1.7-1.8 nie będzie trzeba zmieniać wersji MC a będzie można grać ;) Dobra robimy Ankiętę.

Proszę o głosowanie.

http://strawpoll.me/5910038

A co do pluginów czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

tylko 1.7 na 1.8 jest jeszcze za wczesnie i ma strasznie duzo bugow

i tak widac to po wszystkich bo wszyscy graja na 1.7!

Q8eOMob.png

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś postawić serwer na 1.7 ponieważ większość pluginów działa poprawnie na tej wersji,  Co do pluginów to KukuGigant, świetny event na serwer!  ;)

Opublikowano

@xAdr1an

Na 1.8 gra ponad 60% graczy. Reszta to starsze wersje.

Co do tematu mam propozycję aby dodać m.in. cobblex, jakieś nowe craftingi, może jakieś specjalne seciki, losowanie itemow co jakiś określony czas, kupowanie efektów. Wybierz to co będzie cię interesować.

Opublikowano

Na 1.8 gra ponad 60% graczy. Reszta to starsze wersje.

Co do tematu mam propozycję aby dodać m.in. cobblex, jakieś nowe craftingi, może jakieś specjalne seciki, losowanie itemow co jakiś określony czas, kupowanie efektów. Wybierz to co będzie cię interesować.

CoobleX jest już wgrane tak samo nowe craftingi typu AutoFosa, BoyFarmer, SandFarmer, co to secików ma to być MediumHC więc co 3 minuty jest losowanie na kupon który mona wymienić na coinsy lub koxy u villagera. Co do kupowania efektów wprowadzę za emeraldy, a drop emeraldów będzie mniejszy :)

Robię wersję serwera 1.7-1.8 by każdy mógł grać na jakiej wersji chce ;)

Pisać nadal pluginy oraz EVENTY jakie chcielibyście zobaczyć!

Opublikowano

CoobleX jest już wgrane tak samo nowe craftingi typu AutoFosa, BoyFarmer, SandFarmer, co to secików ma to być MediumHC więc co 3 minuty jest losowanie na kupon który mona wymienić na coinsy lub koxy u villagera. Co do kupowania efektów wprowadzę za emeraldy, a drop emeraldów będzie mniejszy :)

Robię wersję serwera 1.7-1.8 by każdy mógł grać na jakiej wersji chce ;)

Pisać nadal pluginy oraz EVENTY jakie chcielibyście zobaczyć!

Ja p******e. Więc to będzie kolejny zjebany serwer. Oczywiście nie wyzywam ok.

Nie ma k***a czegoś takiego jak 1.7-1.8. To jest po prostu 1.7 z możliwością wejścia na wersji 1.8. Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile fajnych nowości i usprawnień dodano w 1.8. A koledzy wyżej po prostu pierdolą idiotyzmy i argumenty wyssane z palca. 

No cóż, myslałem że zagoszczę, kolejny serwer-nuda. Elo

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ja p******e. Więc to będzie kolejny zjebany serwer. Oczywiście nie wyzywam ok.

Nie ma k***a czegoś takiego jak 1.7-1.8. To jest po prostu 1.7 z możliwością wejścia na wersji 1.8. Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile fajnych nowości i usprawnień dodano w 1.8. A koledzy wyżej po prostu pierdolą idiotyzmy i argumenty wyssane z palca. 

No cóż, myslałem że zagoszczę, kolejny serwer-nuda. Elo

­

Jeszcze nie jest pewne jaka wersja :) To uzgodnię z resztą Administracji na którą jest Rekrutacja i tak otwarta :) Dokładną wersję serwera podam w reklamie serwera która pojawi się na dniach w odpowiednim dziale :)

A na chwilę obecną możecie głosować tutaj jaki ma być drop :) Bardzo proszę o oddanie głosów :)

http://strawpoll.me/5911390

Pomocnik
Opublikowano

Hmm. Nie ma co siedzieć na starych wersjach. Minecraft idzie do przodu.. Lepiej zrobić na 1.8 a potem zaktualizować do 1.9 jak wyjdzie

Opublikowano

No przypuśćmy, że zrobię serwer pod wersję 1.8 i co takiego na tej wersji mogę zrobić by było lepiej niż na 1.7?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...