Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trwający projekt nad stroną pod serwer Minecraft!

PanJava

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

//

//  R
// 
//  E
//
//  K
//
//  L
//
//  A
//
//  M
//
//  A
//

Cześć! Chciałbym zaprezentować wam projekt strony pod serwer minecraft, który za niedługo wam udostępnię za darmo! Strona charakteryzuję się tym, że można ją graficznie modyfikować w panelu admina.

Pracę nad tym projektem rozpocząłem 2 listopada 2015 r. Stronę koduje w językach: PHP, HTML i troszkę w CSS, lecz większość CSS i JS pochodzi ze znanego frameworka Bootstrapa.

Planuję zrobić 5 podstron:
- Strona główna

9015714465547271400589.jpeg

- Top 10 graczy oraz gildii

4712514466648561400589.jpeg

- Panel admina

Dajcie trochę czasu! :)

- Profil gracza

- Profil gildii

Forum musicie sobie sami ogarnąć...

Wszelkie zastrzeżenia i opinię proszę pisać w komentarzach! :)

Jeśli ktoś poszukuję budowniczego lub programisty bukkitapi to proszę pisać na skype, gg lub pw.­

Opublikowano

Nawet spk dodaj MySQL pod funnyguilds zrób stronę taka jak była na xcr

Opublikowano

Ujdzie choć ja bym inaczej rozplanował stronę główną. Polecam ci na nią dodać listę graczy oraz gildii, gdzie przy każdym graczu oraz gildii będzie pokazywała się ilość zdobytych punktów czy czegoś w tym rodzaju. Umieścił bym to zamiast tych ram tekstowych na wiadomości. Dodatkowo ustaw Forum przed Panelem administracyjnym, albo go najlepiej ustaw na lewą stronę. Status Serwera zostaw taki jak jest. Nie zapomnij także o stopce na dole strony.

Mam nadzieje że pomogłem. Powodzenia :)

Opublikowano

­@Skoxus Wielkie dzięki! Na pewno skorzystam z twoich rad. :)
Te ramy tekstowe... W sensie chodzi ci o to:
Przykładowy temat, Przykładowy temat 2.. itd.

Jeśli ktoś poszukuję budowniczego lub programisty bukkitapi to proszę pisać na skype, gg lub pw.­

Opublikowano

­@Skoxus Wielkie dzięki! Na pewno skorzystam z twoich rad. :)

Te ramy tekstowe... W sensie chodzi ci o to:

Przykładowy temat, Przykładowy temat 2.. itd.

Można właśnie tak to powiedzieć. Tylko dopracuj to tak żeby było schludnie poukładane na stronie. Wtedy raczej nikt nie powinien się doczepić od strony wizualnej, pozostaje oczywiście mechanika. Żebyś czasem nie użył <br /> do układania obiektów na stronie od tego jest margin.  Jak będziesz robił np. Top 10 to nie używaj podstron np. ranking.html tylko zrób to na zasadzie trybów na jednej stronie.

Opublikowano

­@ref

Opublikowano

­@ref

Opublikowano

Bardzo strona mi się podoba fajnie by było gdybyś dodał statystki gracza jak i gildii. zabójstwa, śmierci, podbicia gildii, ranking, osób w gildii itp.

O

/V\

/''\

Opublikowano

­@KrejZi1337 to wszystko co wypisałeś to będzie na tej stronie! :)

Opublikowano

@PanJava

Hymm :) co mogę powiedzieć... Mogę jedynie wyczekiwać twojego projektu! Powodzenia!

O

/V\

/''\

Opublikowano

No nawet fajnie to wygląda, tylko bym zmienił tło, bo nie za bardzo pasuje do tej strony :D
Btw. nie trudno zrobić profile gracza lub gildii xD

ekaqmf.jpg
u731xu.jpg

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

jak dodasz jaki kolwiek itemshop odpowiednio skonfigurowany nawet z płatności sms to będę ci bardzo wdzięczny ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

@Serip tło będzie można zmienić w panelu admina...

Opublikowano

­@In-ferN-O Tak jak na razie pod Funnyguilds, ale zastanawiam się nad innymi pluginami.
Z Funnyguilds jest taki problem, że w profilu gracza nie będę mógł zrobić ostatnich zgonów i zabić, ponieważ Funnyguilds nie zapisuje takich danych do bazy!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­@In-ferN-O Tak jak na razie pod Funnyguilds, ale zastanawiam się nad innymi pluginami.

Z Funnyguilds jest taki problem, że w profilu gracza nie będę mógł zrobić ostatnich zgonów i zabić, ponieważ Funnyguilds nie zapisuje takich danych do bazy!

Jak chcesz to mogę wykonać taki plugin, jako dodatek do strony, bo na pewno lepiej wygląda z tymi zgonami, przynajmniej ja jestem takiego zdania.

Jakieś nowe postępy? Coś tu cicho :)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Jak chcesz to mogę wykonać taki plugin, jako dodatek do strony, bo na pewno lepiej wygląda z tymi zgonami, przynajmniej ja jestem takiego zdania.

Jakieś nowe postępy? Coś tu cicho :)

Jak chcesz to możesz utworzyć plugin na te zgony :)) mi się to przyda na strone do serwera))

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...