Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Webmaster - Praca

DeLajt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko do niektórych osób. Chciałbym się dowiedzieć jeśli ktoś się tym bawi lub się z tego utrzymuje jak wygląda praca webmastera "od kuchni". Jak na razie się tylko tym bawię i raczkuję w html-u css etc. i chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sens uczyć się tego na poważnie? I skąd najlepiej wiem że w internecie jest pełno poradników itp. samemu się w to bawić ale to nie takie hop siup z moich doświadczeń bo i tak nasuwa się masa pytań. Tak więc kieruje do Was parę pytań : 

Jakie korzyści macie z tego ,że posiadacie taki umiejętności do tworzenia stron itp. 

Jaką macie wiedzę na ten temat czy tylko html itp. czy także inne języki

Traktujecie to jako hobby / pracę / pomysł na zarobek

Jaki sposób polecacie na naukę

Jak wygląda sytuacja na rynku pracy, co potrzeba, jakie doświadczenie

Z góry dzięki za każdą pomoc :) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Witam mam pytanko do niektórych osób. Chciałbym się dowiedzieć jeśli ktoś się tym bawi lub się z tego utrzymuje jak wygląda praca webmastera "od kuchni". Jak na razie się tylko tym bawię i raczkuję w html-u css etc. i chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sens uczyć się tego na poważnie? I skąd najlepiej wiem że w internecie jest pełno poradników itp. samemu się w to bawić ale to nie takie hop siup z moich doświadczeń bo i tak nasuwa się masa pytań. Tak więc kieruje do Was parę pytań : 

Jakie korzyści macie z tego ,że posiadacie taki umiejętności do tworzenia stron itp. 

Jaką macie wiedzę na ten temat czy tylko html itp. czy także inne języki

Traktujecie to jako hobby / pracę / pomysł na zarobek

Jaki sposób polecacie na naukę

Jak wygląda sytuacja na rynku pracy, co potrzeba, jakie doświadczenie

Z góry dzięki za każdą pomoc :)

Jeśli chodzi o sytuacje, dobra, jest pełno ofert dla webmasterów/backend/front a zarobki dobre w zależności oczywiście ile umiesz ale jak na Polskie warunki zarobki nie powalają to zagranicznych. Poszukaj sobie oferty i zobacz jakie wymagania oczekują pracodawcy i kształć się

Opublikowano

4000-5000 PLN da radę wyciągnąć. Oczywiście mówimy tu o html/css i dodatkowo php, warto umieć podstawy grafiki i posiadać dobrą wyobraźnie. W UK wyciągniesz ze spokojem 3000£ jak się postarasz. Oczywiście wszystko zależy od umiejętności. Tym lepiej to wygląda to tym więcej masz sobie życzyć. ;) Dużo osób pełni funkcję firma < webmaster > klient. W sensie takim, że odpowiada za stronę 24/7. Trzyma pliki na serwerze ( może być własny ) tutaj już lepiej to wygląda. Zarobki również większe. Oczywiście bez motywacji ani rusz, jeśli cię to nie kręci to znajdź coś innego, bo to naprawdę momentami żmudna praca. Chyba że naprawdę to lubisz, bo sam kiedyś potrafiłem cały dzień dubać coś w css. ;)

Rynek pracy tak naprawdę formułujesz sam. Ty ustalasz zasady i to chyba najpiękniejsza rzecz w tej pracy. :P

Opublikowano

Z grafiką też się trochę bawiłem więc tu nie będzie problemu chciałem się tylko dowiedzieć czy opłaca się w to brnąć dalej ale widzę że tak ;) Mam tylko ważne pytanie do was jak najlepiej się uczyć? Głównie chodzi mi oczywiście o html-a css potem php java etc. :) Może znacie jakieś ciekawe strony lub kanały na yt? Myślałem nawet nad jakimiś kursami / szkoła albo nawet studia lecz z tym ostatnim wątpię czy mi się na coś przyda ;) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

A coś zagranicznego? Zelenta oglądałem i nauczyłem się tylko podstaw a ten kurs też nic ciekawego nie zawiera. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

ale głupoty tu wypisujecie. kurshtml.edu.pl jest z tego co wiem outdated. w php się nie zarabia 6k, musialbys mieć kilka lat doświadczenia komercyjnego. do frontend potrzebujesz znać dobrze html5, css i js z frameworkiem np. angular. do backendu są lepsze i zarazem prostsze języki niż php (ruby, python, asp.net ). zarobki po kilku latach nauki w domu mogą być dobre, ale najwięcej się nauczysz pracując w tym zawodzie od kolegów z pracy. jak chcesz pracować jako web developer to po pierwsze musisz mieć wiedzę z tego tematu i na start dostaniesz z 2-3k na miesiąc max. pisze to nie z doświadczenia ale z obserwacji ofert pracy oraz forów i stron o programowaniu więc te z może to nie być w 100% zgodne z prawda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...