Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Festiwal Pyrkon

Lessie™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
www.pyrkon.pl

Był ktoś z Was kiedyś na Festiwalu Pyrkon? Jak tam jest? Wybieram się wraz z ekipą lektorów w przyszłym roku na dni 8-10 kwietnia i chciałbym się dowiedzieć czego mogę oczekiwać? Czy jest fajnie, czy do bani.

giphy.gif

Kocur™

Opublikowano

Każdy festiwal fantastyki to czysta zajebioza, choc w Pyrkon przez jego wielkość wdzierają sie ostatnio wielkie pieniądze i polityka (wizyty Korwina bodajże rok temu). Mam u siebie kilka razy mniejszy Falkon, który wymiata - to co sie musi dziac na tak wielkim Pyrkonie? ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Każdy festiwal fantastyki to czysta zajebioza, choc w Pyrkon przez jego wielkość wdzierają sie ostatnio wielkie pieniądze i polityka (wizyty Korwina bodajże rok temu). Mam u siebie kilka razy mniejszy Falkon, który wymiata - to co sie musi dziac na tak wielkim Pyrkonie? ;)

No, ja mam nadzieję, że będzie super.

giphy.gif

Kocur™

Opublikowano

na pyrkonie nie byłem nigdy, ale na mniejszych krakowskich konwentach byłem

były one wprawdzie strikte z anime związane (oprócz krakonu), ale zakładam że wszystko wyglada podobnie, wiec jeżeli nigdy nie byłeś na żadnym konwencie to radze sie przejść na jakiś mniejszy bo za 1szym razem nie wczujesz sie w atmosfere, to wszystko bedzie za duże i nie ogarniesz ;p 

najważniejsze: przygotuj sie mentalnie że spotkasz dziwnych ludzi, bardzo dziwnych xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

najważniejsze: przygotuj sie mentalnie że spotkasz dziwnych ludzi, bardzo dziwnych xD

Ja też jestem dziwny, więc nie robi mi to różnicy :D

giphy.gif

Kocur™

Opublikowano

Do mnie w tym roku przyjeżdża dem3000, Ator i Grupa Darwin ze spotkaniem autorskim oraz kabaretem live <3

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Byłem, fajna sprawa ale pod kilkoma warunkami.

Spałem w szkole, nie polecam. Delikatny nie jestem ale nie lubię spać bez absolutnie żadnej prywatności więc kimanie na korytarzach było słabe. To samo tyczy się hali noclegowej. Lepiej znaleźć inny nocleg wg. mnie.

Druga sprawa, osobiście uważam, że wyjazd na całe 3 dni to przesada. Festiwal nie jest aż taki wielki i szybko masz wrażenie, że widziałeś już wszystko, dzień lub półtora - tyle chyba najlepiej :)

Trzecia sprawa, nie jedź sam. Nie z powodów bezpieczeństwa bo całość jest jak najbardziej bezpieczna ale, żeby się po prostu nie nudzić. Proste.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hrabia pięknie podsumował najważniejsze rzeczy.

Ja od siebie dodam, że noclegu trzeba poszukać znacznie wcześniej bo potem nie będzie miejsca.
Im dalej od hali idziesz jeść tym jest taniej i są mniejsze kolejki. 

Impreza dla mnie zaczęła się dopiero po godzinie 22, kiedy na polu bitwy zostały osoby pełnoletnie i można było z nimi pogadać, wypić piwko, zapalić papierosa czy obejść sklepiki. 
Gorąco polecam, nawet jeżeli tak jak ja nie jesteś fanem fantastyki. Klimat imprezy i ludzie wymiatają!

f.png

Opublikowano

Nie byłam na samym festiwalu, bo to nie moje klimaty, jednak byłam w trakcie trwania jednego w Poznaniu.­ Po samym City Center latało całe mnóstwo ludzi w cosplayach, bez porównania do PGA czy IEM-u. Największy jego plus, to (z tego, co zasłyszałam) różnorodność atrakcji, więc jeżeli grasz w gry/oglądasz anime, na pewno się odnajdziesz i nie będziesz żałował. :)

c:

Opublikowano

@hrabia14: Wynajmujemy z ekipą pokoje w hotelu i będę z nimi, więc o nudzie mogę zapomnieć. Jestem lektorem i jadę nie tylko oglądać Festiwal, ale prezentować publicznie materiały audio. Poza tym taki mamy plan, by zostać na całym Festiwalu.

@Fifolski: Pokoje zamawiamy znacznie prędzej :P Co do jedzenia to myślę, że ludzie ze Strefy wszystko tam mają wyczajone, ale dziękuję za informację. A co do browara to na pewno pierwszej nocy będziemy szaleć :D

Ogólnie jestem teraz pozytywniej nastawiony niż wcześniej dzięki Waszym postom.

giphy.gif

Kocur™

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...