Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym zacząć..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Takich tematów jest w ch..olere "pierwszy raz" itd, aczkolwiek przeczytałem w poradniku "jeśli jednak nie możesz sie zdecydować, a coś jest dla Ciebie nie jasne - zrób temat z pytaniem." Więc robię temat z pytaniem ponieważ dla mnie jest dziwny ich rozkład, grywałem w Metina / Aiona / Tere itd...itd... więc bez problemu tanka od healera odróżniam, ale! Jest kilka ras, no i kilka klas postaci.. załóżmy czym się będzie różnił Mag rasy ludzi od maga rasy trolli? Jakoś nie mogę tego ogarnąć, jeśli chcemy dobrego tanka / dpsa musimy dobrać w jednym kierunku i rasę i klasę, więc tu mam problem. Granie tankiem raczej bywa nudne, mam ochotę pograć jakimś DPSem magiem lub healerem - tylko teraz pytanie o cholere chodzi z rasami :D
Czym polecilibyście zacząć?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Rasy mają różne specyficzne umiejętności które w mniejszym lub większym stopniu przydają się danej klasie.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

Rasy mają różne specyficzne umiejętności które w mniejszym lub większym stopniu przydają się danej klasie.

No tak tak, ale żebym nie popierdzielał po każdej klasie osobno padło na koniec pytanie, przykładowo pod DPSa Maga jaka rasa :D

Opublikowano

Na tej etapie gry raciale rasowe nie maja już tak wielkiego znaczenia. Jeśli juz mamy sie bawić w dobieranie rasy to chcesz grac bardziej PVP czy PVE?

2sbu2dv.png

Opublikowano

Na tej etapie gry raciale rasowe nie maja już tak wielkiego znaczenia. Jeśli juz mamy sie bawić w dobieranie rasy to chcesz grac bardziej PVP czy PVE?

Szczerze to PvE ;p wiem że mag to raczej pvp, ale pawiować mi się chce jak myślę o graniu tankiem :D

Opublikowano

Cóż, jeśli chodzi o rasy, klasy i role w rajdach oraz instancjach mogę pomóc coś dla Ciebie wybrać, bo trochę już w tym wszystkim siedzę czasu, z tym, że musisz mi podać wersje, na której zamierzasz grać czy jest to jakiś serwer prywatny czy Blizzardowy, zależnie od wersji wiele rzeczy może się różnić, więc muszę to wiedzieć, aby nie narobić gdzieś błędów :). Osobiście preferuje tanków, bo jest mi ooo tak wygodnie, a jeśli chodzi o rasę to wybieram na podstawie ras, które lubię, a nie te, które będą najlepiej działać z daną klasą czyli wszystkie rasy, którymi grywam ograniczają się do night elf, draenei oraz worgen.

Co?

Opublikowano

Najlepsze na początek jest tak naprawdę cokolwiek. Warrior jest bardzo prostą klasą, możesz dobić 55 lvl i grać DK, który jest jeszcze prostszy, a granie dungeonów czy questów to spacerek.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

W sumie to kolega wyżej ma racje, grając warriorem w procie możesz z powodzeniem wylevelować się na max poziomu bardzo szybko, bo nie masz problemów z questami przeznaczonymi nawet dla pięciu osób. Dk ma w sumie coś podobnego, ale najlepiej levelować w blood, to wręcz jest banał, leczysz się na mobkach więcej niż są w stanie zbić Ci hp, a po osiągnięciu max lvl przesiadasz się na coś innego, albo zostajesz w blood, jeśli zamieszasz tańczyć.

Co?

Opublikowano

Prawdę mówiąc jeszcze pamiętam w WoTLK zwracało się uwagę na rasę i klasę by były dobrane w jak najlepszy sposób. Na czas teraźniejszy i WoD już nie ma to tak wielkiego znaczenia, a w sumie praktycznie żadnego. Także rób jak tylko Ci się podoba. Chcesz maga gnoma? Nie ma problemu. Chcesz maga człowieka? Też nie ma problemu. ;)

9875585800_1434890712.png

A myśleć trza o tym, co naprawdę ważne.

O celu, co przyświeca. Nieustannie.

Nie rozpraszając myśli na jakieś tam faramuszki.

Wtedy, i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam huntera, w PvE jest banalny, nawet jak ci się nie chce to największy DPS i DMG na raidach/dungach, dodatkowo pet, który ci tankuje moba (o ile go nie zabijesz zanim pet dojdzie do niego...), jakiś większy ogar ci nie jest potrzebny do niego, chyba że będziesz coś później myślał o PvP... Sam właśnie wbiłem setkę i jestem zadowolony :D Co do DK/warriora, fajnie wszystko tylko że na obu wbiłem IL po 700 niespełna i tak mi się strasznie znudziły że kaplica... Najciekawsze i most fun postacie to jak dla mnie Warlock i właśnie huntard, tyle że warlock może okazać się ciut trudniejszy :) Co do rasy, tak jak koledzy wyżej pisali teraz nie ma to już takiego znaczenia, kiedyś pamiętam że Mag w hordzie - Blood elf najczęściej spotykany, undead itd. Wybierało się to ze względu na raciale np. % dodatkowego inta lub crita itd. Ja osobiście preferuję brać Humana ze względu na "Every man for himself", który daje ci wyjście ze wszystkiego, jak masz jeszcze trinketa pod PVP na wychodzenie to masz dużo przewagę, zwłaszcza grając melee na dajmy na to maga, jeżeli chodzi o hordę to właśnie zawsze biorę blood elfa lub undeada ale to już niekoniecznie ze względu na wgląd w ich pasywy tylko z własnych upodobań. Poczytaj sobie na stronie blizzarda co ma jaka rasa dokładnie i sam określ :)

A polecając klasy :

DPS - Hunter/Mage/DK/Lock

Healer - Shaman

Nie polecam :

DPS - Paladin

Healer - Paladin

:)

Oczywiście Mage i Lock to bardzo trudne postacie i nawet jeżeli napisze ci tutaj jakiś uber master elo pro gracz wowa, że pie*dole od rzeczy i że łatwo to ogarnąć to nie ufaj takiemu :> Sam pamiętam moje początki z tymi postaciami, z drugiej strony gram dużo PvP, a tam ogarnięcie mechanik takiego Maga we Froście jest cholernie trudne, moje początki z tym były żałosne :D to samo lock, tyle spelli że się zesrać idzie, już mi przycisków na myszce brakuje :) Co do DK, jest to trudniejsza wersja warriora, bo skilli używanych ma nieco więcej, a jeżeli chodzi o warriora to nie nudzi mnie jedynie w PVP.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Bierz huntera bierz huntera ..ok tylko że hunterów jest w tym monecie najwięcej i na end game może mieć problem ze znalezieniem grupy radiowej.  Jeśliś chcesz grać na globalu hunter wcale nie jest takim dobrym rozwiązaniem. Duża konkurencja na miejsce radiowe i dość szybko gildia/grupa może cię zamienić na innego huntera bo ich jest pełno. Nie-sety taka prawda są już gildie które zamykają rekrutacje dla tej klasy. 

2sbu2dv.png