Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Vsync

Peitrik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Chciałbym sie poradzić użytkowników forum. A mianowicie mam problem z vsync. Gdy jest 

on włączony to w większości gier działa dobrze ale, no właśnie ale tylko przez moment i tak 

w kółko. Gra działa ok jednak co jakiś czas gdy np. popatrzę w grze na jakieś mocniejsze 

źródło światła czy coś w tym stylu (np. dużo roślinności jak np. w AC Black Flag) gra 

zwalnia do ok. 30-28 klatek z 60. Jest to problem vsync'a ponieważ po jego wyłączeniu gra 

działa normalnie i niezbyt komfortowo gra się z paskami latającymi po ekranie. Nie wiem 

czego to może być wina. Wykluczam kartę graficzną gdyż po jej zmianie (poprzednia uległa 

awarii - GTX 560) dzieje się to samo (obecna karta GTX 960). Procesor AMD Phenom II 3,2 GHz 

6 rdzeniowy, 8 GB RAM, Win 7. Z góry dziękuję za pomoc. Dołączam filmiki z problemem!

/watch?v=Z9hXSCCjrxc - NoVsync

/watch?v=dmiMxAaWWoM - Vsync

Opublikowano

Sterowniki najnowsze były, potem zmieniłem na starsze dalej to samo. Tak jak mówiłem to nie może być wina karty gdyż po jej zmianie dalej problem występuje. Zasilacz Corsair CX600. To może być wina zasilacza? Też miałem takie podejrzenia ale jednak zrezygnowałem z nich, no bo jak wytłumaczyć, że gra działa dobrze bez VSync'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...