Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pluginem IslandWorld - wyrzucanie graczy z serwera.

oliw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno odłączyłam się z serwerem od lobby i od tego czasu mam pewne problemy. W logach widzę, że graczy czasami wyrzuca i nie rozumiem przyczyny, do tego komenda /is calc i /is rank wyrzuca mi błędy na konsoli.

[13:37:47] [server thread/WARN]: [islandWorld] ============================
[13:37:47] [server thread/WARN]: [islandWorld] ERROR
[13:37:47] [server thread/WARN]: [islandWorld] Could not connect to MySQL server! because:Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.
[13:37:47] [server thread/WARN]: [islandWorld] ============================

Wcześniej nie było tego problemu, wyskakuje też, że znaleziono update pluginu, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ na error. Dodatkowo serwer został przekazany przez hosting na mnie z innego ziomka.

Ps. Ostatnio gracze zaczęli też narzekać na znikanie itemów z eq po relogu. Ktoś ma pomysł, dlaczego tak się dzieje? Konsola nie wyrzuca żadnych błędów prócz IslandWorlda.

Opublikowano

13:37:47] [server thread/WARN]: [islandWorld] Could not connect to MySQL server! because:Communications link failure

To mowi o tym ze wybrales polaczenie z mysql  i podales bledne dane :)

Spróbuj reinstal configu :) ja bym polecil ci update jak cie prosi xD

To wyrzuca graczy i usuwa itemy to raczej nie wina  tego IslanWorld'a podaj liste pluginow, mi usuwanie itemow kiedys przystworzyl Multiverse-Core i Multiverse-Invetors. (A i ... podaj logi po wywaleniu gracza :P)

Przejedzmy do sposobow naprawy:

• Update pluginów
  • Reinstall configu IslandWorld (Raczej opcjonalne, ale mozesz sprobowac)
  • Backup listy pluginow z tamtego momentu jak bylo w normie :)
  • Pokaz logi po wpisaniu /is reload

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

Przede wszystkim zostanę przy swojej płci - żeńskiej. :D

Kwestia jest taka, że ja nic nie podawałam, żadnych danych - być może zrobił to były właściciel, postaram się tego dowiedzieć. 

Przy reinstalu configu/updacie pluginu nie usunie mi wysp graczy? Bo właśnie ze względu na to unikam tej aktualizacji. 

Jesteś pewny, że chodzi Ci o komendę /is reload? Ponieważ "is" dotyczy komend graczy, a chodzi mi o /is rank i /is calc. Wtedy właśnie wyskakuje ten błąd z bazą MySQL, który podesłałam wcześniej.

Jeżeli o pluginy chodzi, to wgrałam jedynie TreasureChest i Authme od momentu, kiedy wszystko było dobrze. Żaden z nich nie wywalał errorów. Multiverse mam - 3 rodzaje - Core, Inventories i Portals. Do tej pory nie sprawiały kłopotów. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngoliw Przy reinstalu configu (nie pluginu) wysp nie usunie (polecam skopiowanie folderu jak beda problemy, ale postepy zapisuja sie w swiecie nie w pluginie :)wiec raczej usuniecie pluginu i wgranie nowej wersji tez niepowinno nic usunac :) wystarczy ze wgrasz stary plik z wyspami)

A przepraszam ze nie ogarnalem nicku @1361622928-U485574.pngoliw (brakowalo ia xD) - jezeli ci to przeszkadza napisz to edytne :P

@Topic:

Komenda /is rank niedziala poniewaz plugin niema gdz zapisywac ranking podepnij plugin pod MySQL jezeli sprawia ci to problem mozesz napisac to ci go podobne :)(ale bdzsz musiala dac login itp do mysql <oprocz hasla>)

/Czkam na logi po /is reload

Multiverse-Invetories pewnie powoduje znikanie itemkow ... reinstall pluginu xD

Opublikowano

Skopiuję i pokombinuję tam sama, oby się naprawiło.

Jeżeli chodzi o nick - nie ma potrzeby edycji, nic się przecież nie stało. :D

Dziękuję za propozycję, ale prawdopodobnie sama sobie to ogarnę. :D 

Chyba się nie zrozumieliśmy. /is to komendy dotyczące graczy, nie ma czegoś takiego jak /is reload. Jest /islandev reload, ale w tym przypadku konsola normalnie reloaduje, nic tam nie wyskakuje, jedynie na serwerze powiadomienie, że się udało.

Jeżeli zaś chodzi o błąd, to pojawia się on przy /is rank i mogę go podesłać jeszcze raz.

[20:35:28] [server thread/INFO]: oliw issued server command: /is rank
[20:35:31] [server thread/WARN]: [islandWorld] ============================
[20:35:31] [server thread/WARN]: [islandWorld] ERROR
[20:35:31] [server thread/WARN]: [islandWorld] Could not connect to MySQL server! because:Communications link failure

The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. The driver has not received any packets from the server.
[20:35:31] [server thread/WARN]: [islandWorld] ============================

Oto on. 

Chamskooo. Dopiero zaczynam się bawić w plikach, a już mi się coś psuje. Ostatnie dwie noce spędziłam nad konfigami i TS3, myślałam, że choć dziś będę miała wolne. <3

Opublikowano

Kolejny update - część wysp ma właścicieli, część nie ma... 

Chyba szykuje się backup i od początku zabawa.

Opublikowano

Co do wlascicieli... wgraj stary folder IslandWorld a w configu zostaw przypisanie wysp (jezeli takie cos tam jest, bo kiedys bylo) czyli: Wgrywasz stary folder wgrywasz nowy config xD. Jak jakies pytania to na PW ... bo sie moderator przyczepi ze odpowiadam tu po 10 razy :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...