Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MONITOR POD GRY GŁÓWNIE POD CS GO DO 1800 ZŁ

kondzio95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Szukam jakiegoś dobrego monitora do 1800 zł jak w tytule.

Myślałem nad Eizo FG2421 ale rózne opinię są na temat tego monitora więc wole dopytać by nie wywalić kasy w błoto.Może ktoś z was miał do czynienia z tym modelem i innymi i ma jakieś sensowne porównania..Jestem otwarty na wszelkie propozycje.Prosiłbym by w odpowiedziach pojawiały się również zalety i wady w przypadku podawania innych modeli w porównaniu z Eizo FG2421.Dziękuje wszystkim za sensowne odpowiedzi.

Opublikowano

Siema.Szukam jakiegoś dobrego monitora do 1800 zł jak w tytule.

Myślałem nad Eizo FG2421 ale rózne opinię są na temat tego monitora więc wole dopytać by nie wywalić kasy w błoto.Może ktoś z was miał do czynienia z tym modelem i innymi i ma jakieś sensowne porównania..Jestem otwarty na wszelkie propozycje.Prosiłbym by w odpowiedziach pojawiały się również zalety i wady w przypadku podawania innych modeli w porównaniu z Eizo FG2421.Dziękuje wszystkim za sensowne odpowiedzi.

Dobry wybór. 

Jakie opinie negatywne były co do tego EIZO ?

416231423689480320491.png

Opublikowano

1. Cross-hatching
2. Backlight bleeding - jeśli wyświetla się idealnie czarny obraz - RGB(0,0,0) monitor jest czarny jak smoła, jeśli jest to mocno szary obraz - RGB(5,5,5) to po bokach przebija się podświetlanie (z tego co mi powiedziano jest to techniczna niedoskonałość matrycy, nie do wyeliminowania), zdarzają się jednak egzemplarze gdzie np. lewy bok świeci bardziej od prawego.
3. Samoczynne wyłączanie się monitora - ekran potrafi się bez żadnej przyczyny sam zresetować (tak jak by go ktoś na chwilę z prądu odłączył po czym po chwili sam się załącza z powrotem)..
4.No i martwe piksele czasem ale to się może zdarzyć w każdym monitorze.

jakość obrazu podobno również nie jest zadowalająca..nie mialem do czynienia z tym monitorem więc nie jestem w stanie tego potwierdzić kilka dni przeglądam już różne fora no i jedni sobie bardzo chwalą ten monitor inni troche narzekają..

Opublikowano

1. Cross-hatching

2. Backlight bleeding - jeśli wyświetla się idealnie czarny obraz - RGB(0,0,0) monitor jest czarny jak smoła, jeśli jest to mocno szary obraz - RGB(5,5,5) to po bokach przebija się podświetlanie (z tego co mi powiedziano jest to techniczna niedoskonałość matrycy, nie do wyeliminowania), zdarzają się jednak egzemplarze gdzie np. lewy bok świeci bardziej od prawego.

3. Samoczynne wyłączanie się monitora - ekran potrafi się bez żadnej przyczyny sam zresetować (tak jak by go ktoś na chwilę z prądu odłączył po czym po chwili sam się załącza z powrotem)..

4.No i martwe piksele czasem ale to się może zdarzyć w każdym monitorze.

jakość obrazu podobno również nie jest zadowalająca..nie mialem do czynienia z tym monitorem więc nie jestem w stanie tego potwierdzić kilka dni przeglądam już różne fora no i jedni sobie bardzo chwalą ten monitor inni troche narzekają..

http://mva.pl/viewtopic.php?f=26&t=1269 

Nie wiem, kto pisał na tych forach. 

Zastanów się, co chcesz kupić. Nie ma monitora bez wad. 

416231423689480320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...