Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Z trudną mechaniką

XxKoXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam konto 30lv, lecz znudziło mi się i postanowiłem zacząć od nowa, ale tym razem grać jednym champem (ew dwoma) i je sobie wymainować (czy jak to się "odmieniowywuje") na obecnym koncie grałem ciągle jako adc czasami support takimi postaciami jak:

Jinx, Vayne, Ashe, Caitlyn, Morgana, Braum czy tam lux ;v Chce mainować postać trudną do countrowania, mechanika postaci może być trudniejsza, bo zanim wbije ten 30lvl to nauczę się grać :P Nie pogardzę też dobrym topem czy jungla (mid odpada całkowicie, bo ciężko później na rankedach picknąć mida, bo każdy się tam ciśnie i w sumie nie potrafie tam grać) Wybaczcie, że chaotycznie napisane, ale zmęczony jestem :> Pozdrawiam 420ImSTONED :v

Opublikowano

Co to jest za sens grać 1 postacią? :D zbanują ją i czym będziesz grać? Nie wiem, rengara Ci polecam, z jungli można nim carrować całe gry i samemu wygrywać mecze :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

To może Fiora na topa? Niby jej mechanika nie jest ciężka, ale postać bardzo silna. Irelia albo Darius też są w porządku na topie.­ 

Jeśli chodzi o adc to może Draven, albo Miss Fortune? Sa w porządku pickami, szczególnie Draven. 

A na supporta to nie wiem może pograć Leoną?

Do jungli to Kindred, Lee Sin albo Rengar?

Byś musiał popróbować tych postaci i sprawdzić czym by Ci się wygodnie grało. 

ps. ciężko znaleźc postać trudną do kontrowania, bo każda postać ma swoją kontrę i tego nie unikniesz. 

Opublikowano

Fiora, niby nie jest jakaś trudna, ale to postać z wielkim potencjałem mechaniki. Ogarnięta Fiora robi double killa na ganku jeśli ma 6lvl. Ogólnie tą postać musisz sobie wyczuć, kiedy dashować z Q, bo łatwo tym się obija na linii, i musisz też sobie wytrenować wszystkie ściany które możesz przeskoczyć. Ogólnie tą postacią może nie robisz jakichś wyrąbanych inseców jak na lee sinie, ale nie raz przeciwnika zaskoczyłem np. nagłym stunem z mojej strony po jego CC i w rezultacie killa. Tak samo polecam GP. Nie dość że postać z god tieru to jeszcze ma wysoki skillcap. Beczki na linii na początkowych poziomach nie łatwo zdetonować, bo wolno im schodzi HP. Trzeba kombinować z np. stawianiem beczek w krzaki a potem szybko je połączyć i walnąć Q, itd... Nie raz nowym GP zrobiłem double na ganku, przeciwnik dał się zbaitować w krzaki, a beczki tons of damage. Twój ult+ tp do tego daje całkiem niezły roam na bota/dragona. GP dobrze skaluje się do late, ma OP ulepszenia ulta, i bardzo dobrze się nim farmi (średnio 300 farmy w 34 minucie mam). Na wyższych lvlach beczka+q i cały wave leży, może oprócz canon miniona jeśli kryt nie siądzie:D Jedyny minus że jest to instaban na wyższym elo z tego co słyszałem, tak samo jak veigar.

Opublikowano

Na jungle champion z trudną mechaniką to lee.

Lee

• Bardzo dobre early
  • Sustain
  • Porządne ganki
  • Burst (AD)
  • Szybki clear
  • Brak many
  • Mobilność
  • Dużo możliwości outplay'u
  • Można nim również grać na topie/midzie (rzadziej)
  • Słabnie w late ;c

giphy.gif

Opublikowano

Polecam Riven:

• Fajna mechanika postaci,
  • świetny ult,
  • 3x Q + 1x podrzut,
  • stun,
  • dash,
  • shield z małym cd,
  • escape,
  • mobilność,
  • łatwe skakanie przez ściany, jednakże wymaga trochę nauki,
  • duży dmg,
  • potrafi sama wygrać teamfighta,
  • brak many,
  • dominuje większość championów 1vs1 na linii.
Opublikowano

Azir kalista riven lee sin zed i dobry amumu zawsze wyccaruje więc też polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...