Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagracie na serwerze PVP / Gildie ?

. . .  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagracie :) ?

• Oczywiście ! ^^
      5
    • Powstanie, zagram, ocenie
      2
    • Nie zagram. :/
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie do was, co byście chcieli zobaczyć na serwerze Survival/Pvp/Gildie. Wiem dużo jest takich serwerów, lecz chciałbym stworzyć coś nowego co rozmaici grę do stopnia nie nudzenia się w grze i miłego spędzenia czasu :)

Moje osobiste pomysły:

✪ Border ( Moim zdaniem dla dynamicznej rozgrywki to 2k kratek ) 

✪ Questy ( ,,pół fabularne'' tzn. Chciałbym, żeby questy były nie długie, ni krótkie, w sam raz z dużym wynagrodzeniem w postaci exp'a, gdzie każdy quest zaczyna się inną fabułą )

✪ Npc ( Handlarze, gdzie można zarobić trochę waluty na sprzedaży )

✪ Zakaz alchemii ( można je zastąpić tak zwanymi buff'ami )

✪ Pety ( Kto by nie chciał wierzchowca na którym może polatać, popływać, pojeździć kwestia zdobycia peta to kupno za walutę eventową, questy itd. )

✪ Lochy ( Ciekawa sprawa chodzi mi tu dokładnie o grupowe przechodzenie różnych pomieszczeń gdzie na końcu zawsze czeka boss z dużym wynagrodzeniem np: exp, różne rudy, potrzebne przedmioty do danego questu )

✪ System podboju zamku na spawnie, gdzie gildie walczą o zamek co weekend ( Gildia co ma zamek dostaje dodatkowe questy, lochy oraz pety ) Ci co grali w lineage 2 rozumieją pomysł :)

✪ Mcmmo ( Wspominam dobrze ten plugin na serwerach, oczywiście dobrze skonfigurowany )

✪ Bossy ( W postaci eventów masowych i questów np: pojawia się boss na arenie gdzie gracze muszą zabić go w przeciągu 10-15 minut. Nagroda ? globalny exp 150% mcmmo na 1h )

Głosujcie w ankiecie, piszcie co sądzicie o tym, co byście dodali/zabrali i oczywiście czy zagracie jak powstanie ! < kwestia ile osób zagłosuje na Tak :) >

Opublikowano

Zagrałbym. Może stary typ serwera, ale są rozmaicenia które nie ograniczają tylko do pvp ale i do kooperacji z graczami. Mcmmo, jeżeli nie będzie kupienia dużych ilości pkt za sms to może jakoś to ujdzie, reszta mi jak najbardziej pasuje... Czekam :)

Opublikowano

Ze względu na to, że serwery Survival + Gildie, itp w większości przypadków wychodzą na ''niewypał'' i przeciwnie wychodzą na nudne z tego co piszą o nich autorzy tematów i je wychwalają. Myślę, że gracze już woleliby ciekawy serwer PvP z epickimi arenami. Pomysłów jest naprawdę wiele. 

Opublikowano

Same gildie na serwerze to dość płytki pomysł, a wymienione przez Ciebie dodatki na pewno urozmaicą rozgrywkę, jednak są to rzeczy ogólnodostępne, więc stawiałbym w tym przypadku na kreatywność oraz usługi dobrego programisty.

Opublikowano

Ze względu na to, że serwery Survival + Gildie, itp w większości przypadków wychodzą na ''niewypał'' i przeciwnie wychodzą na nudne z tego co piszą o nich autorzy tematów i je wychwalają. Myślę, że gracze już woleliby ciekawy serwer PvP z epickimi arenami. Pomysłów jest naprawdę wiele. 

Same gildie na serwerze to dość płytki pomysł, a wymienione przez Ciebie dodatki na pewno urozmaicą rozgrywkę, jednak są to rzeczy ogólnodostępne, więc stawiałbym w tym przypadku na kreatywność oraz usługi dobrego programisty.

Też tak sądzę, że w większości wypadków serwery wychodzą na niewypały, dlatego chce je zmienić do tego stanu, gdzie nuda na serwerze na pewno nie zastąpi. Poniekąd będzie to zbliżony serwer do PvP, ponieważ dużo expa będzie można zdobyć z questów i eventów. Border max 2k kratek więc znalezienie gildii do bójki to nie problem... Cóż dzięki za komentarze i czekam na więcej :)

✪ Piszcie co byście chcieli jeszcze ujrzeć ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...