Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zakończyć żywot freezowania (UPC,Orange,Netia,itp)

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni na serwerze EUNE można spotkać się z borykającym się problemem, jakim jest freeze, czyli po prostu lag na sekundę lub dłużej. Wiem że wiele ludzi tak ma (ponad 90% graczy z internetem od dostawców wymienionych powyżej). Sam miałem z tym duży problem jednak znalazłem rozwiązanie i chcę się nim z wami podzielić!

Pierwszym krokiem będzie pobranie programu WTFast ze strony poniżej:
https://www.wtfast.com/

UWAGA! Program ten nie obsługuje systemu Windows XP, tak więc może nie działać poprawnie na owym systemie!

Drugi krok to założenie konta, okno założenia konta powinno pojawić się automatycznie po kliknięciu przycisku "FREE DOWNLOAD". Po stworzeniu konta MUSIMY zaakceptować warunki poprzez kliknięcie w link podany w mailu zwrotnym.

Trzeci krok to ustawienie programu do naszych preferencji. Po zalogowaniu się wyskoczy nam okienko główne. Wystarczy wpisać w okienko "Game" naszą grę (może być to każda gra, działa tak samo, jak w przypadku lola) i kliknąć "Play!". Po paru sekundach wyskoczy nam okienko otwierania jako administrator, które akceptujemy. Od tej pory możemy cieszyć się grą.

Podsumowując, program ten bardzo mi pomógł, ze stałego pingu 75 ms spadło mi o 20 oraz zniknęły freezy. Polecam każdemu, który boryka się z tym problemem bo wiem, że to powszechne. Życzę miłego grania ! :D

f8U07UQ.png

Opublikowano

Sam to sprawdziłem przed tym, jak natrafiłem na ten temat. Potwierdzam, działa jeżeli chodzi o freezy z którymi mamy problem. 

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Zazwyczaj wieczorem zaczynają się te freezy, z rana do 18 mozna spokojnie grać bez lagow ale później to masakra, program jak najbardziej na plus.

Opublikowano

mam te freezowanie w lolu, ch*j szczela normalnie, ale nie chce mi się ten program połączyć ;/ "Network connection issue" mój net śmiga w porządku nic z nim nie jest, tylko ten program coś ma i mnie zalogowac nie chce ;(

1921.png

Opublikowano

mam te freezowanie w lolu, ch*j szczela normalnie, ale nie chce mi się ten program połączyć ;/ "Network connection issue" mój net śmiga w porządku nic z nim nie jest, tylko ten program coś ma i mnie zalogowac nie chce ;(

Czasami w godzinach szczytu może tak być. Spróbuj znaleźć proces w menadżerze procesów, zakończyć go i włączyć program ponownie.

f8U07UQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...