Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Partycje po zainstalowaniu 2 systemów

plokpl123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zainstalować Windows 10 na drugiej partycji dysku, ponieważ chciałbym go przetestować. Teraz posiadam system Windows 8.1

Czy po zainstalowaniu Windows 10, będę mógł scalić partycje z partycją na której mam Windows 8.1 lub na odwrót?

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Jak zainstalujesz system na drugiej partycji to podczas uruchamiania komputera będziesz miał możliwość wybrania systemu.

1 Partycja = 1 system

Jak będziesz chciał się pozbyć systemu (8.1 bądź 10) wkładasz płytke formatujesz i usuwasz partycje z systemem którego nie chcesz po czym rozszerzasz (płytką lub w systemie) pojemność partycji.

Opublikowano

Chcę zainstalować Windows 10 na drugiej partycji dysku, ponieważ chciałbym go przetestować. Teraz posiadam system Windows 8.1

Czy po zainstalowaniu Windows 10, będę mógł scalić partycje z partycją na której mam Windows 8.1 lub na odwrót?

Pozwól że odeśle Cię do ciekawego tematu na innej stronie. Tu masz wszystko opisane:

http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/17227-windows-10-instalacja-dual-boot.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...