Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić kolor message w pluginie IslandWorld?

TheRaZerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam plugin na islandworld lecz w message.yml jest coś takiego -,- 

&c/island delete &a- kasuje wyspe.

post-914319-0-33816300-1446313444.jpg

a chcę aby było inaczej zakolorowane a nie tylko na zielono jak to zrobić proszę o pomoc ...

z & oraz §powstaj to co wyżej na screenshot ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

@ref coż mogę dodać format UTF-8 zamienia się na UTF-8 (bez BOM) sam gdy nawet zamienię go w kodzie message .... co jest problemem i jak naprawić ten "błąd" jeśli można to tak nazwać ?

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

@ThePolishThomas tak ja to rozumiem lecz zawsze po zmianie tego formatu z UTF-8 (bez BOM) na UTF-8 automatycznie zmienia się na UTF-8 (bez BOM) jak tylko zrestartuje serwer ... jakieś inne pomocne sugestie ?

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Usuń spolszczenie i uruchom serwer, aby stworzył nowy plik. Wyłącz serwer. Otwórz plik z wiadomościami w notepad++ i zmień format na UTF-8 (bez BOM). Usuń cały tekst i wklej spolszczenie ze strony islandworld: http://dev.bukkit.org/paste/eyqrkp1lbn62o4hi/ Wprowadź modyfikacje i zapisz. Jak ci nie będzie działać to spróbuj uruchomić spolszczenie z mojego serwera (jest w załączniku). Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/1374b943d41830a72c3ab71318a4c23fdceb2fc84b716f081187bfca902e26d7/analysis/1446917181/

messages_def.zip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...