Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kara za brak kasku

SnowTiger™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Jechałem dzisiaj skuterem bez kasku (wiem że to było głupie...) i zatrzymała mnie policja, miałem przy sobie prawo jazdy i potrzebne dokumenty, lecz nie miałem ważnego terminu badania technicznego.

Policjant zaczął się na mnie drzeć za to i mówił że będę miał rozprawę w sądzie, cofnie mi uprawnienia itp. Na szczęście mi odpuścił i mówił że skontaktuje się ze mną dzielnicowy.

I oto moje pytanie, czy naprawdę mogę mieć za to tą rozprawę w sądzie itd. czy tylko tak mnie straszył.

Mówił też że rodzice dostaną grzywnę do 5000 zł, a z tego co wiem to chyba od 16 roku życia odpowiadam sam za siebie.

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

I nie miałeś żadnej kosy przy sobie? 

giphy.gif

giphy.gif

Nastraszył cie bo 5k grzywny? wtf, mogłeś mu powiedzieć że ci zajebali, a Ty jedziesz do domu i żeby się od ciebie odpierdolił bo mu wózek porysujesz.

Taki ze mnie ziomal

Opublikowano

Dobre sobie. Od 18 roku życia odpowiadasz za siebie. Jesteś niepełnoletni więc rodzice będą odpowiadali za twój uczynek ;d Za jazdę bez kasku grozi kara pieniężna w wysokości 100zł oraz pkt chyba 2.

IDcncno.png

Opublikowano

Dobre sobie. Od 18 roku życia odpowiadasz za siebie. Jesteś niepełnoletni więc rodzice będą odpowiadali za twój uczynek ;d Za jazdę bez kasku grozi kara pieniężna w wysokości 100zł oraz pkt chyba 2.

Właściwie to od 17 lat odpowiada się za siebie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciał cię nastraszyc żebyś nosił kask ^^

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Raczej nie powinieneś mieć żadnej sprawy w sądzie, a jedynie karę grzywny. To tak jakbyś jechał autem bez zapiętych pasów. ;)  Czekaj na kontakt z tym dzielnicowym, a on Ci wszystko wyjaśni.

Opublikowano

Od 17lat przyjmujesz mandaty.

Trzeba było go tylko słuchać i przytakiwać, oni zawsze muszą sie wyżyć na młodszych skuterowych xD
Za kask jest chyba 50-100zł jakoś tak. Za brak przeglądu 50-500zł i mogą zabrać dowód rejestracyjny.

Tyle

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

wiadomo, ze zawsze postraszą zeby tylko gimbo sie obsraly i potem juz przestrzegały prawa, kara to z tego co tam pamietam MAKSYMALNIE 500zł, ale raczej nie powinnes miec zadnych problemow, jebac to xD

Opublikowano

Jechałem dzisiaj skuterem bez kasku (wiem że to było głupie...) Masz racje, to było głupie.

Za to może ci dojebać max 200zeta - 100 za brak kasku, (100 za brak papierów, chyba)

­

Opublikowano

5 tysiecy ? to troche przesada , moze mysleli ze znasz glupiego , i mogles srobowac wkrecic ze ci ukradli ten kask i tyle ... ;d

Pamiętaj o co i z kim walczysz :) Never Give Up

ten1d4544.gif
Dlaczego pomiędzy marzeniem, a szczęściem jest taka wielka przepaść?
Gracz Metin2

Armad/Immortal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...