Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

brak polaczenia usb

Gol342

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam tablet alcatel one touch evo 7. Mam otoz problem poniewaz chcialbym podlaczyc huba i sprzeciki np klawke i myche no i nie dziala mam taka przejsciowke z malego do usb normal podlaczalem tez bez huba no i nic hub sie nawet nie swieci a u mojej siostry dziala. Prosze o pomoc i instrukcje

Pozdrąwiam Gol342

Opublikowano

A jaki Twoja siostra ma tablet?

Mozliwe, ze twoj tablet nie wspiera OTG.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Siostra ma ten sam tablet?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Kup odpowiedni hub

To nie zadziała.

Czytałem właśnie gdzieś topic, gdzie napisano, że aby móc podłączyć Klawiature/Mysz/Pendrive'a musimy mieć roota, wgrane odpowiednie pliki itp.

Nie. Nie będzie działać. Wpierw zrób root'a na swoim EVO7. Następnie poszukaj pliku usbotg.apk i instrukcji co z tym zrobić ( wszystko jest w google ). Dopiero wtedy możesz sobie kupić przewód OTG 

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

mam roota...

i nie ma takiej apki

Szukasz w folderze systemowym?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ale ten plik z internetu pobierasz.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Po cholerę root, to sprawa końcówki numer 5 we wtyczce i gnieździe, są 4 i 5 pinowe wtyczki i obydwie pasują do gniazda 

5 pinowa umożliwia OTG jeśli telefon/tablet go wspiera i ma odpowiednio podłączony pin 

4 pinowa nie umożliwia bo ma nie podłączony odpowiednio pin numer 5 albo wcale nie jest podłączony 

Na koniec gniazdo musi być zgodne z układem pinów ( sa dwa typy , producenci wybierają jeden z nich ) . Czyli trzeba sobie kupić odpowiednie do telefony/tabletu jeśli ma OTG 

Root jest potrzebny kiedy kernel nie wspiera OTG i jest możliwość użycia OTG czyli gniazdo jest 5 pin z połączeniem pinu 5 pod OTG

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wyrazaj sie. Moj tablet nie wspiera fakt no sprawdzalem programikiem ze jakis trzech plikow brak w systemie i dlatego nie dziala a da sie jakos to uzupelnic macie jakiegos rooma i pomozecie go zainstalowac?

Opublikowano

Skoro nie wspiera tablet sama zmiana romu nic nie da, trzeba kupić odpowiedni kabel z zasilaniem dodatkowym bo gniazdo ma 4 piny. 

I dopiero można instalować program do załączenia trybu hosta OTG dla którego potrzebny jest root.  

51n6AI1NnTL._SL1024_.jpg

Opublikowano

Ale ci się upierdoliło, skro MA BYĆ ZASILANIE PRZEJŚCIÓWKI TO MA BYĆ ZASILANIE. 

Zresztą ciekawe jak chcesz zlisić podłączone urządzenia, skoro musisz mieć 5 końcówek normalnie dodatkowa służy do załączenia trybu OTG i do zasilania , tablet w gnieździe 4 pin nie daje zasilania !  Możesz je podłączyć z huba jeśli on ma zasilanie.

Przejściówka z zasilaniem jest oryginalna do tych własnie tabletów i musisz kupić taką do swojego modelu 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...