Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie grać?

Yoshekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram sobie w tere mniej więcej od miesiąca na EU, na Zenobii ale wydaje mi się, że jest tam strasznie mało ludzi, a co za tym nie raz idzie to długie kolejki, czy po prostu brak osób, z którymi można pograć. Czy według osób, które już sporo grają w te grę, jest lepiej się gdzieś przerzucić? Na inny serwer czy do NA? 

Z góry dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Ja mam akurat internet 100mb/s i nie odczuwam żadnej różnicy. Co prawda ich serwery są bardzo daleko i ludzie z internetem 5mb/s mogą mieć duże problemy z graniem.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@Sancte co ma prędkość do odległości i pingów? - nic. Pingi na amerykańskich serwerach są w okolicach 150-250 i prędkość internetu nie ma tu nic do rzeczy :)

Może to, że szybciej będzie przesyłał i przetwarzał dane? Przez co ping będzie dużo mniejszy pseudo informatyku hakierze.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Ja mam po 150 -180 pingu na na i da sie grac więc lajt. Na NA bez wydawania złotówki dojdziesz spokojnie do wszystkiego.

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Opublikowano

Odradzam Ci Highwatch, gra tam mało ludzi.

Wybierz jeden z tych:

Celestial Hills

Valley of Titans

Mount Tyrannas

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

@Sancte prędkość internetu nie ma żadnego wpływu na ping, jeżeli tylko prędkość wysyłania i pobierania jest w stanie zaspokoić wymianę danych między serwerem, a Tobą i Tobą, a serwerem. Ping już później zależy tylko od providera, czy sieć (kablówki, radiówki itd) są dobrze skonfigurowane i połączenie z danym serwerem jest dobre, bo generalnie z każdego peceta posiadającego takie samo łącze pingi z danym serwerem mogą być zupełnie inne (odległość i ogólnie droga połączenia), a także zależy od serwera, z którym się łączymy.

Co jeszcze do prędkości to mogę mieć lepszy ping na łączu 512kbps niż na 2Mbps, nie ma to żadnego wpływu, że 512kbps jest dużo wolniejsze. Następnym razem nie wprowadzaj ludzi w błąd "pro elo informatyku aka hakierze"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...