Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pomoc w wyborze za 6300

elemental5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Uzbieralo mi sie kolejne 6300 i chce cos nowego zakupic. Myslalem o Kaliście, czyms do jungli/mida lub ewentualnie o supporcie. Na liniach najczesciej gram;

-Fiora(main)

-Gangplank

-czasami Garen

MID

-Kassa

-Akali

-TF

ADC

-Vayne

-Graves

-Sivir

-Tristana

-rzadko Ezreal

JUNGLE- wlasnie tu mam najmniejsze pole manewru. Mam championy totalnie out of meta, najczesciej gram:

-Yi

-Gragas pod cinderhulka

SUPPORT

-Leona

-Janna

-Alistar

Najchetniej bym kupił coś na mida lub jungle, bo na reszte linii mam w miare meta picki. Myślałem nad ekko bo i do jungli i na mida. Najlepiej jakby postać była AD bo mam tylko AD runki ale oczywiscie AP tez moze byc. Kalista mi sie wydaje fajna. Chcialem czekac na Illaoi ale ona pewnie dopiero za 3/4 tyg wiec zdaze uzbierać. Zastanawiałem się też nad Lee ale zależy mi na postaci która jest w miare dobra przez wszystkie fazy gry, bo jak gram Lee w rotacji w jungli to spoko, nafeeduje linie i zrobie 5/1 a w late nic nie robie.

Opublikowano

Lee sin... nie ważne czy słabnie w late... dobrze zagrany dużo zrobi... nie jest to postać dla początkujących i mało doświadczonych graczy mam nim przegrane niesamowicie dużo gier i godzin.... ta postać imho jest najsilniejszym jungler'em..., co do support'a, bierz thresh'a jak już co... najsilniejszy support od wyjścia tejże postaci... zbalansowany... bardzo silny niesamowity peel+cc całkiem fajny harass na lini, dosyć agresywna postać jako supp, nie jest tak passywny jakby chociaż janna, co do kalisty top adc... dobrze zagrana carr'uje gierke praktycznie sama, ale i tak vayne jest silniejsza... różnica jest taka iż vayne musi być peel'owana i mieć lepszy "focus" i frontline na nią..., bo kalista sama się "wypeeluje". Co do mid'a na low elo polecam cass.... ogarnięta (timingi orb etc) i ez carry game co do wyższego elo, to już raczej kwestia gustu wyboru i sytuacji, ekko nie jest zły, ale są lepsze pick'i(nie wliczając veigar'a z 100% ban ratio KAPPA), hm yasuo jest oki, ale z tego co mi się zdaję to chyba yasuo nei jest twoim typem championa. Reszta to kwestia ciebie... bierz to czym ci sie najlepiej gra i czujesz się dobrze..., bo to trochę takie 2/10

EDIT: tak jak kolega wyżej zapomniałem totalnie o azirze, który anyway jest najsilniejszym midlanerem w grze dlaczego? ma chorą mechanikę, ale skuteczną jak nw... kontroluje obszar walki.. lini etc wymaga neisamowitego skill'a mechaniki i ogarnięcia.. jest manożerny.. w early musisz zacząc z doranem, ew jeśli potrzebujesz lepszy sustain flask'a, ma możliwość insec'owania carry... disengage'u engage'u ogromny poke.... jeden z top postaci w tej grze.. jeden z najsliniejszych lategamer'ów POLECA PIOTR FRONCZEWSKIII KAPPA

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Co do Azira to grałem nim na koncie brata, to jego main. Dosc silny dmg z tego co zauwazylem i ogolnie ciezka mechanicznie postac. W pierwszej grze 11/10 zrobilem i ciezko mi sie nim pozycjonuje w teamfightach. Raczej postac nie dla mnie:D

Co do Yasuo- lubie ta postac. Planuje go kupic jako nastepna postac, jak nim gram to szybko statikk+trinity i prawie zawsze gierka wycarrowana, szybki snowball, ale narazie i tak potrzebuje junglera. Gram na niskim elo ~silver, wiec vayne jest tu zazwyczaj pick or ban :D ale jak pozwola mi sie wyfarmic to robie solo penty. Veigara jeszcze ani razu bana nie zobaczyłem tutaj:) Ogladam powtórki prosów na YT i bjerg tą postacią kosi, kupie, dzieki za rade:D BeNeko, z racji twojego wielkiego ogrania leesina moglbys mi podrzucic jakis build który sprawi ze nie bede useless w late+ jakies runy i masterki? Bede bardzo wdzieczny;)

Dzieki za odpowiedzi. Oczywiscie mozecie jeszcze skladac propozycje champow.

Opublikowano

Moze Yasuo, albo Zed, jeśli chodzi o postacie AD? Uciagna sami grę, a Yasuo nawet jak ma kiepskie early to w late potrafi pokazać swoją siłę.

Jeśli chodzi o AP to może Ekko, Lissandra albo Elise (ale to już las). Postaciami tymi można grać na różne sposoby i łatwo się nie znudzą.

Co do supporta to polecam Brauma, Thresha albo po prostu słodką Nami. Postacie przydatne, przyjemnie się nimi gra. Jeśli chodzi o adc to Jinx i Draven również są ciekawi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...