Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OptimizedJava - Plugin na mało ramu

macjoker007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plugin jest na razie w fazie Beta, nie zalecam instalowania go na większych serwerach bez zrobienia uprzednio kopi zapasowej.

Co dokładnie robi ten plugin?

oszczędza nam ram, nawet 40%

Jak go zainstalować?

1.

wbij tu,

https://www.spigotmc.org/resources/optimizedjava.13749/

2.

pobierz plugin "OptimizedJava.jar"

3.

pobierz dodatek "InternalJavaAgent.jar", link znajdziesz w opisie strony do której link znajduje się w punkcie 1.

4.

przygotuj serwer, zrób też kopie zapasową wszystkich jego plików

5.

plugin "OptimizedJava.jar", wrzuć do folderu plugins,

6.

dodatek "InternalJavaAgent.jar", wrzuć do głównego folderu serwera, tam gdzie znajduje się silnik serwera, ale nie do silnika serwera.

7.

zmień polecenie startowe swojego serwera na takie,

java -Xmx2048M -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+UseConcMarkSweepGC -javaagent:InternalJavaAgent.jar -jar (tu nazwa silnika, ale bez nawiasów, np. (server.jar), pamiętaj aby nazwa była zgodna z rzeczywistą nazwą twojego silnika w folderze głównym serwera)

#polecenie może się różnić, zależnie od systemu który posiadasz (niektóre hostingi nie obsługują zmian tego polecenia, dlatego zalecam zakup vps'a)

# ("-XX:ParallelGCThreads=4" - wpisz swoja liczbę rdzeni w miejscy gdzie znajduje się liczba 4, lub usuń ten fragment z polecenia.)

8.

odpal serwer i ciesz się grą.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Uwagi:

- plugin działa w zgodzie z: java 8, java 7, java 6 | silnikiem craftbukkit, silnikiem spigot, silnikiem paperspigot | wersją 1.8.8 | i więcej...

- Wszelkie errory i błędy zgłaszaj do autora pluginu, nie do mnie. możesz go znaleźć klikając link w punkcie 1.

Więcej:

silnik PaperSpigot,

http://www.mpcforum.pl/topic/1463680-paperspigot-1710-17x-18x/

#przy odpowiedniej konfiguracji, silnik PaperSpigot potrafi znacząco obniżyć poziom lagów, nie polecam za to stosowania zła jakim jest ClearLagg.. bo ten plugin tylko irytuje.

plugin FastAsyncWorldEdit,

http://www.mpcforum.pl/topic/1479487-fastasyncworldedit-plugin-na-lagi-przy-setowaniu-kraftyliona-kratek/#entry12534251

#możesz dzięki niemu //set'ować do woli, bez lagów na małych hostingach.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Plugin po opuszczeniu fazy Bety będzie na pewno przydatny. Choć wątpliwe dla mnie jest autorstwo tego pluginu. Czy ty jesteś jego autorem? Jeżeli tak to, ty jesteś wordnice, widziałem trochę twoich pluginów.

Opublikowano

Plugin po opuszczeniu fazy Bety będzie na pewno przydatny. Choć wątpliwe dla mnie jest autorstwo tego pluginu. Czy ty jesteś jego autorem? Jeżeli tak to, ty jesteś wordnice, widziałem trochę twoich pluginów.

Nie, to nie jestem ja xD

TDepLbR.gif

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up 

Prawdopodobnie nieprawidłowo zainstalowałeś ten dodatek.

Sprawdź czy spełniasz wszystkie wymagania i spróbuj jeszcze raz.

Niektóre wtyczki mogą nie być kompatybilne z tym pluginem, dlatego ogranicz ich ilość do minimum.

Jakby nadal Ci nie działało, pisz do autora pluginu.

@ref

TDepLbR.gif

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...