Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z edytowaniem dropu na serwerze od Terenza

RippON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim otóż mam serwer na plikach od Terenza i postanowiłem pozmieniać drop z wybranych

bossów/potworów. W obydwu poradnikach jakie znalazłem (tu i na yt)  wynikało że muszę wejść

w mob_drop_item.txt (użyłem WIN SCP) i był dany schemat co trzeba robić - i tu problem. Na serwerze jest drop z

dzikiego psa a w tym pliku nie ma w ogóle mobka z takim ip (101) . Mógłby ktoś pomóc?

Opublikowano

1) ref co 24h
2) chaotycznie strasznie napisałeś,przeczytaj to i zinterpretuj to tak żeby inni także mogli to zrozumieć i Ci pomóc

OGÓLNIE JAK JA MOGĘ CI NA TEN CZAS POMÓC

- http://www.mpcforum.pl/topic/72600-tut-jak-edytowac-moba/ -ogólna definicja na temat moba
- http://www.mpcforum.pl/topic/1045275-metin2-ultra-tool-by-jachupl/-pobierz sobie tą zabawkę,po czym NAJLEPIEJ JEST USUNĄĆ mob_drop_item I ZROBIĆ WŁASNE :) więc jeśli masz chęć to usuń mob_drop_item i za pomocą tej zabawki zrobisz nowe mob drop item wpisując jedynie id moba i itemu jaki ma wylecieć+szansa na drop,wszystko jest banalne i nie da się chyba tego bardziej uprościć

Opublikowano

Usunąłem cały tekst z mob_drop_item i common_drop_item i nic to nie dało nadal te itemy na niski lv, poty i yangi leca.

Opublikowano

Ehh..

Usuń wpisy z common_drop_item.txt bo tam znajduja sie wszystkie smieci ktore leca z psa itp..

A drop rób od zera w mob_drop_item.txt

Usunąłem cały tekst z mob_drop_item i common_drop_item i nic to nie dało nadal te itemy na niski lv, poty i yangi leca.

Opublikowano

Możesz wykonać dodatkową komendę. Zjeżdżasz na dół suwakiem w notepad++ i wpisujesz sobie nowe linijki. Podam przykład:

Group	drop_zombie
{
	type	drop
	mob	8036
	1	80007	15	60
	2	27992	1	50
	3	27993	1	50
	4	27994	1	50
	5	80008	1	5
	6	3139	1	30
	7	149	1	30
	8	159	1	30
	9	1109	1	30
	10	5109	1	30
	11	7149	1	30
	12	2149	1	30
}

Po Group możesz użyć obojętnie jakiej nazwy np drop_z_pieskow. Pamiętaj, żeby nie wpisywać polskich znaków oraz spacji, wszystko oddzielasz przyciskiem TAB.

Ogólnie to co zaprezentowałem to jest drop z metina, jaki ustawiłem na nowej mapie (8036 to jego ID u Ciebie będzie 101)

Jeżeli usunąłeś cały tekst i zostawiłeś mob_drop_item pusty, to miej nadzieję, że gdzieś masz ten plik uzupełniony, tak, jak był.

@Edit: Jeżeli nie masz to podeślę Ci ten plik, tylko sobie tam edytuj, bo jest parę linijek dodanych.

giphy.gif

Kocur™

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...