Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freeze'y w LoL'u. Ścinki animacji.

g0d

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Cześć. Nie mam pojęcia do jakiego działu przypisać ten temat, więc jeśli nie trafiłem z działem to wiecie co robić. :D

Przechodząc do głównego problemu, otóż od momentu zmiany internetu na "lepszy" mam problem tylko i wyłącznie z grą League of Legends.

Otóż chodzi o to, że wchodząc do gry przy stałych 200-250fps(very high details) oraz pingu 45ms mam przysłowiowe "ścinki animacji". Nie wiem jak dokładniej to ująć, lecz wyobraźcie sobie, że przy każdym auto ataku animacja Waszej postaci tnie się na 0.5 - 1 sek. Jest to najzwyczajniej w świecie wkurwi*jące i uniemożliwia to normalną rozgrywkę.

Poniżej w sygnaturce macie informację na temat mojego nowego, "lepszego" internetu. Jest to internet w najnowszej technologii światłowodu. Wcześniej miałem UPC 100Mb/s puszczony po miedzi i takich problemów nie miałem (moje spostrzeżenie jest takie, że ta technologia światłowodowa nie jest kompatybilna z serwerami LoL'a, to jest tylko i wyłącznie moje spostrzeżenie, ale napiszcie co o tym sądzicie).

Parametry komputera:

Procesor graficzny: GeForce GTX 780M
Procesor: Intel® Core i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz

Pamięć: 16,00 GB

System operacyjny: Microsoft Windows 8.1

Piszcie co sądzicie o czymś takim, napiszcie jeśli Wy też mieliście taki problem i jeśli go rozwiązaliście, pomóżcie mi. Z góry dziękuję i liczę na owocne odpowiedzi.

Pasjonat
Opublikowano

Grasz na eune? Ten serwer od kilku patchy działa jakby chciał, a nie mógł. (Nie Twoja wina)

Tak gram na EUNE. Z początku też tak myślałem, ale od 2 patchy nic się nie zmieniło, akurat w momencie pisania tego tematu wszedłem do gry i o dziwo w/w lagów, ścinek nie mam. Zobaczymy jak to będzie dalej. Wszystko wskazuje na to, że naprawili ten serwer.

Opublikowano

Tak gram na EUNE. Z początku też tak myślałem, ale od 2 patchy nic się nie zmieniło, akurat w momencie pisania tego tematu wszedłem do gry i o dziwo w/w lagów, ścinek nie mam. Zobaczymy jak to będzie dalej. Wszystko wskazuje na to, że naprawili ten serwer.

Nie, nie naprawili dalej jak lagowało tak laguje i będzie lagować pewnie do końca sezonu dsotałem odpowiedź od riotu, że wiedzą co jest przyczyną ale dla nich jest to bardzo trdune żeby się z tym uporać i zajmie im to dłużej niz zrobienie 100 skinów także potrwa to troche -.-

Opublikowano

Ta, jak napisał Kaktus. Eune leży i kwiczy od kilku patchy, jak spadnie im liczba graczy to naprawią :D. Miniony strzelają ikonami flashów, animacja W Jinx jest opóźniona (dostajesz dmg zanim animacja sie skończy). To tylko dwa z wielu bugów z jakimi sie zmagam ostatnimi czasy. Reinstalle, naprawianie pomagają ze starymi bugami a wtedy puff. Rito czyni swoją powinność i obdarza mnie nowymi, niczym święty mikołaj na gwiazdkę.

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Pasjonat
Opublikowano

Rozumiem, czyli moje przypuszczenia odnośnie serwera były poniekąd trafne. Uspokoiliście mnie. ;) No nic, reszta pozostaje w rękach rito :C

Opublikowano

Wiesz co tez tak mam na starym PC, ze FPS mam ok. 100-150, a jakieś ścinki dziwne. Tylko najgorsze jest to, ze to nie przez łącze czy problemy z serwerami, bo zacinanie postaci w ten sposob raczej podchodzi pod lagi komputera/problemy z grą. Nie zawsze tak jest, ogolnie to mialem tak raz gdy nowy komputer mi sie przegrzewal, a teraz na tym starszym zazwyczaj jak mam 100% zuzycia CPU znikąd. 

W takich sytuacjach najlepiej nie grac rankedow, a najlepiej przejsc na mniej wymagajaca gre, bo moze to byc najzwyczajniej problem Riotu, lub starzejacego sie komputera xD

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...