Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Playstation 3 - Czy warto zakupić?

Krias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy opłaca się kupić używaną konsolę Playstation 3? Czy jeszcze jakieś gry na nią wychodzą? Nie stać mnie na Playstation 4 dlatego kieruję te pytanie.

Opublikowano

Tak radziłbym ci zakupić juz używaną konsolę gdyż nowe konsole są drogie i się nie opłaca już nowych kupować, a używanych teraz masz masę do kupienia niektóre nawet w stanie lekko używanym możesz kupić za 1/4 cenę nowego. A co do gier gry powoli będą wychodziły tylko na PS4 no ale w fife 16 i GTA V możesz sobie spokojnie jeszcze pograć. :)

couch_tour_banner-01-400x147.png?w=584

Opublikowano

Pytanie ile jesteś w stanie wydać na ps3? 

Odpowiem pierw na Twoje pytania 

1. Super Slim 500gb (jeśli Ci się uda ) 

2. Szukaj z gwarancją ( bo są jeszcze takie ) 

3. Gry hmm trudno powiedzieć na pewno nie będą wychodzić gry które już nie uciągną, np: dead island 2 ;D itp.

=====

Kup ps4 używaną dostaniesz taką za 1300 zł max  i na gwarancji, warto sobie oszczędzić poczekać troszkę i mieć konsolę i być pewnym że zagrasz sobie w nowe gry niż przeżywać potem że kupiłeś stare gówno ( za przeproszeniem ) i nie możesz zagrać. Minus jest taki że PS musisz kupić ( aby grać w necie ), w ps3 mieliśmy to za free. Ja się pozbyłam w sierpniu / czerwcu ps3 aby kupic ps4 bo dla mnie ps3 jest już konsola starą i dobrze wiemy że nie będzie już za jakiś czas nadawać się do niczego oprócz do gier starych gdzie i tak już większość nawet nie gra online. Pamiętam jak miałam ps3 i w samego killzone 3 grało full ludzi kiedy wyszło ps4 z multi ok 30 osób stało się ok 10 ? Nawet mniej. Więc poczekaj troszkę oszczędzaj i kup ps4 :) Bynajmniej ja tak robiłam ; p

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Witam , czy opłaca się kupić używaną konsolę Playstation 3? Czy jeszcze jakieś gry na nią wychodzą? Nie stać mnie na Playstation 4 dlatego kieruję te pytanie.

Opłaca. Nowości może i znikną, ale PS3 ma nadal ogromną bazę gier. W dodatku kosztują one grosze.(używki)

O PS4 możesz myśleć jako inwestycji. Póki co, ta konsola ma lepsze bebechy, W PS+ same indyki. Zero jakiegokolwiek wyboru. Za parę lat pomyśl o tym zakupie.

Pytanie ile jesteś w stanie wydać na ps3? 

Odpowiem pierw na Twoje pytania 

1. Super Slim 500gb (jeśli Ci się uda ) 

2. Szukaj z gwarancją ( bo są jeszcze takie ) 

3. Gry hmm trudno powiedzieć na pewno nie będą wychodzić gry które już nie uciągną, np: dead island 2 ;D itp.

=====

Kup ps4 używaną dostaniesz taką za 1300 zł max  i na gwarancji, warto sobie oszczędzić poczekać troszkę i mieć konsolę i być pewnym że zagrasz sobie w nowe gry niż przeżywać potem że kupiłeś stare gówno ( za przeproszeniem ) i nie możesz zagrać. Minus jest taki że PS musisz kupić ( aby grać w necie ), w ps3 mieliśmy to za free. Ja się pozbyłam w sierpniu / czerwcu ps3 aby kupic ps4 bo dla mnie ps3 jest już konsola starą i dobrze wiemy że nie będzie już za jakiś czas nadawać się do niczego oprócz do gier starych gdzie i tak już większość nawet nie gra online. Pamiętam jak miałam ps3 i w samego killzone 3 grało full ludzi kiedy wyszło ps4 z multi ok 30 osób stało się ok 10 ? Nawet mniej. Więc poczekaj troszkę oszczędzaj i kup ps4 :) Bynajmniej ja tak robiłam ; p

Jeżeli polecasz używkę w przypadku PS4 to i można w przypadku PS3. - Wtedy skupiasz się na Slimie.

Poza tym nie opłacalne jest kupowanie używanej czwórki za "1300 zł max", gdy za 100 zł więcej masz nówkę.

I jeszcze to "bynajmniej"...  :(( 

Opublikowano

Opłaca. Nowości może i znikną, ale PS3 ma nadal ogromną bazę gier. W dodatku kosztują one grosze.(używki)

O PS4 możesz myśleć jako inwestycji. Póki co, ta konsola ma lepsze bebechy, W PS+ same indyki. Zero jakiegokolwiek wyboru. Za parę lat pomyśl o tym zakupie.

Jeżeli polecasz używkę w przypadku PS4 to i można w przypadku PS3. - Wtedy skupiasz się na Slimie.

Poza tym nie opłacalne jest kupowanie używanej czwórki za "1300 zł max", gdy za 100 zł więcej masz nówkę.

I jeszcze to "bynajmniej"...  :(( 

no dobra, masz promocje czasem ps4 za 1300 nowa 1400/1500 zł. Ale nie patrz też z tego względu, Że jeśli Autor tematu nie ma tyle kasy aby zakupić ps4 NOWĄ czystą bez gier bo taką właśnie dostanie za te 1300/1400 zł - to kupi używana ostatnio kupiłam sama kiedy mi się ps4 poprzednie zepsuło, ps4, 1tb, 2 pady, gta 5, thief, little big planet i zombi aram trilogy końcówka licytacji była to 1250 zł + roczna gwarancja która będzie się kończyć dokładnie 21 października i jakieś tam ubezpieczenie na konsole :) więc ten zestaw jaki ja kupiłam a kupując nową w np media expert bym zapłaciła ok 2 tys ? 

Opublikowano

no dobra, masz promocje czasem ps4 za 1300 nowa 1400/1500 zł. Ale nie patrz też z tego względu, Że jeśli Autor tematu nie ma tyle kasy aby zakupić ps4 NOWĄ czystą bez gier bo taką właśnie dostanie za te 1300/1400 zł - to kupi używana ostatnio kupiłam sama kiedy mi się ps4 poprzednie zepsuło, ps4, 1tb, 2 pady, gta 5, thief, little big planet i zombi aram trilogy końcówka licytacji była to 1250 zł + roczna gwarancja która będzie się kończyć dokładnie 21 października i jakieś tam ubezpieczenie na konsole :) więc ten zestaw jaki ja kupiłam a kupując nową w np media expert bym zapłaciła ok 2 tys ?

Mowa jest o kupnie PS3, więc nie rozumiem tego przekonywania do nowszego pudełka. W tym wypadku pod względem oferowanej różnorodności i ilości gier na dzień dzisiejszy zawsze wygra "czarnulka".

Cieszy mnie też niezmiernie, że kupiłaś swoją konsolę, ale zawyżasz te cenę. Samo ubezpieczenie może być dokupione, ale po co skoro masz rok gwarancji i jeszcze rękojmie? Razem 2 lata(teraz może trochę dłużej, poprawcie jak coś). I wspomniane promocje nie są takie rzadkie. Mam w swojej okolicy 3 naprawdę duże markety i jakoś ciągle cena maksymalna zestawów wynosi około 1700 zł (zaokrąglone wzwyż) plus promocyjne. Dodatkowo sami od siebie dodają bundle do tego co mają na stanie. I też będzie ktoś zadowolony, jak w twoim przypadku, z ilości gier. Cierpliwość jest cnotą.

Podsumowując, nadal zostaję przy tym, że PS3 jest lepszym wyborem. Za niewielkie pieniądze można mieć gry i konsolę, która posłuży jeszcze na lata. Oczywiście ludność grającą w kotlety jak FIFA, AC etc. emigruje, więc pod tym względem to minus. Dodam od siebie, że sam kupilem z kilka gier i resztę z plusa(mam go kilka lat). Do tej pory nie ograłem z tego, co mi dali nawet 1/10.

Opublikowano

Mowa jest o kupnie PS3, więc nie rozumiem tego przekonywania do nowszego pudełka. W tym wypadku pod względem oferowanej różnorodności i ilości gier na dzień dzisiejszy zawsze wygra "czarnulka". Cieszy mnie też niezmiernie, że kupiłaś swoją konsolę, ale zawyżasz te cenę. Samo ubezpieczenie może być dokupione, ale po co skoro masz rok gwarancji i jeszcze rękojmie? Razem 2 lata(teraz może trochę dłużej, poprawcie jak coś). I wspomniane promocje nie są takie rzadkie. Mam w swojej okolicy 3 naprawdę duże markety i jakoś ciągle cena maksymalna zestawów wynosi około 1700 zł (zaokrąglone wzwyż) plus promocyjne. Dodatkowo sami od siebie dodają bundle do tego co mają na stanie. I też będzie ktoś zadowolony, jak w twoim przypadku, z ilości gier. Cierpliwość jest cnotą. Podsumowując, nadal zostaję przy tym, że PS3 jest lepszym wyborem. Za niewielkie pieniądze można mieć gry i konsolę, która posłuży jeszcze na lata. Oczywiście ludność grającą w kotlety jak FIFA, AC etc. emigruje, więc pod tym względem to minus. Dodam od siebie, że sam kupilem z kilka gier i resztę z plusa(mam go kilka lat). Do tej pory nie ograłem z tego, co mi dali nawet 1/10.

Ja nie mówię że ps3 jest do dupy konsolą, sama wybierałam ps3 a miałam wybór wtedy między ps3,ps4 a xbox. Wybrałam ps3 bo też nie było jeszcze gier na ps4 a z ps3 byłam bardzo zadowolona, moim zdaniem tez ps3 ma lepszego pada niż ps4 ;p chodzi mi tutaj o  chociażby samą wytrzymałość baterii pada, jak i samego pada, konsola jest też dość cicha ( wydaje mi się że cichsza niż ps4 ). Więc ps3 jest jeszcze i na pewno będzie przez dość długi czas bardzo dobrą konsolą i dla mnie jest to najlepsze wydanie SONY. Ale też no wybacz, ale na ps3 już nie zagrasz niedługo w nowe gry i o tym też pamiętaj ;p przeceny? szczerze nie wiem jak teraz są jedynie słyszę w radiu w pracy do samego centrum media, rtv mam ok 40 km więc wiesz nie jestem na bieżąco. 

Opublikowano

Ja myślę nad zakupem używki , która jest przerobiona.

Ja bym ci radził zakupić najpierw normalną konsolę i zapoznać się z nią. Dopiero potem bawić się w przeróbki. Łatwo dostać bana na przeróbce.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja bym ci radził zakupić najpierw normalną konsolę i zapoznać się z nią. Dopiero potem bawić się w przeróbki. Łatwo dostać bana na przeróbce.

Wiem , że łatwo o bana , ale nie mam zamiaru jej łączyć z internetem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...